ISPConfig3 Add New Mailbox takes so long (CentOS)

Discussion in 'Installation/Configuration' started by rfmora, Mar 27, 2009.

  1. rfmora

    rfmora New Member

    Dear friends,

    I did notice that after a fresh install on CentOS 5.2 of the new version 3, at the time of adding new mailboxes, the system just stops responding for a while once you click on "Save".

    The maillog shows as follows:

    Mar 26 15:47:59 ws3 postfix/master[6298]: warning: process /usr/libexec/postfix/qmgr pid 16701 exit status 1
    Mar 26 15:47:59 ws3 postfix/master[6298]: warning: /usr/libexec/postfix/qmgr: bad command startup -- throttling
    Mar 26 15:47:59 ws3 postfix/master[6298]: warning: process /usr/libexec/postfix/smtpd pid 16700 exit status 1
    Mar 26 15:47:59 ws3 postfix/master[6298]: warning: /usr/libexec/postfix/smtpd: bad command startup -- throttling
    Mar 26 15:48:59 ws3 postfix/qmgr[16740]: fatal: unsupported dictionary type: mysql
    Mar 26 15:48:59 ws3 postfix/smtpd[16739]: fatal: unsupported dictionary type: mysql

    It results that the postfix version that the instructions said to install (using the yum command) is the basic, and you need to have the one that supports MySQL.

    Here is the link: http://mirror.centos.org/centos/5/c...stfix-2.3.3-2.el5.centos.mysql_pgsql.i386.rpm

    So, to know if your postfix is compiled to use MySQL simple run: postconf -m, and if "mysql" is not in the output, remove the postfix rpm and download and install the rigth one.

    Hope it helps......
     
  2. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

Share This Page