ISPConfig unsual behavior!

Discussion in 'Installation/Configuration' started by cybereatl, Dec 24, 2006.

  1. cybereatl

    cybereatl New Member

    Hi Folks,

    Recently am experimenting some issues with new sites on my ISPConfig box, currently I've 15 webs working properly with no issues, but now am facing a very long time to show new site.

    I bought a domain last monday, domain was active after 30 minutes, I've change nameservers to my isp box, then I proceed to create account for that domain and creater users to upload files.

    Today saturdary site is not showing up a thing and I type "dig domain.info" dig domain.info

    ; <<>> DiG 9.3.1 <<>> domain.info
    ;; global options: printcmd
    ;; connection timed out; no servers could be reached
    [root@morticia ~]#

    But if I visit www.dnsstuff.com and look for an A record I got:
    Searching for domain.info A record at ns1.domain.info. [xxx.xx.xxx.204]: Timed out. Trying again.

    What can be possibly happening

    Thanks in advance
     
  2. till

    till Super Moderator

    Please check if the dns server is running on your local server with:

    netstat -tap
     
  3. cybereatl

    cybereatl New Member

    Thank you Till,

    I just did and here it is:

    netstat -tap
    Active Internet connections (servers and established)
    Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address Stat e PID/Program name
    tcp 0 0 *:imaps *:* LIST EN 1919/xinetd
    tcp 0 0 *:pop3s *:* LIST EN 1919/xinetd
    tcp 0 0 *:mysql *:* LIST EN 2013/mysqld
    tcp 0 0 *:pop3 *:* LIST EN 1919/xinetd
    tcp 0 0 *:imap *:* LIST EN 1919/xinetd
    tcp 0 0 *:sunrpc *:* LIST EN 1598/portmap
    tcp 0 0 *:81 *:* LIST EN 2260/ispconfig_http
    tcp 0 0 *:48916 *:* LIST EN 1616/rpc.statd
    tcp 0 0 200.89.230.204:domain *:* LIST EN 2380/named
    tcp 0 0 morticia.educandote.:domain *:* LIST EN 2380/named
    tcp 0 0 morticia.educandote.net:ipp *:* LIST EN 12045/cupsd
    tcp 0 0 morticia.educandote.ne:5335 *:* LIST EN 1846/mDNSResponder
    tcp 0 0 *:smtp *:* LIST EN 6637/master
    tcp 0 0 morticia.educandote.ne:rndc *:* LIST EN 2380/named
    tcp 0 0 *:http *:* LIST EN 2283/httpd
    tcp 0 0 *:ftp *:* LIST EN 6364/proftpd: (acce
    tcp 0 0 *:ssh *:* LIST EN 1910/sshd
    tcp 0 0 ::1:rndc *:* LIST EN 2380/named
    tcp 0 0 *:https *:* LIST EN 2283/httpd
    tcp 0 2372 ::ffff:200.89.230.204:ssh cable-baq-co-63.169.2:42231 ESTA BLISHED 5823/1
    [root@morticia ~

    So far other sites running fine, just new ones.

    Thanks
     
  4. edge

    edge HowtoForge Supporter

    Port 53 (TCP & UDP) open, and forwarding to the correct IP?
     
  5. cybereatl

    cybereatl New Member

    Hi Till,

    So far I've being told that is a problem with my DNS's normally what will be the procedure to check status and detect possible malfunctions or errors.

    Thank you
     
  6. till

    till Super Moderator

    You can run the dig command with the @localhost parameter, to check your local DNS server:

    dig @localhost yourdomain.com
     
  7. cybereatl

    cybereatl New Member

    Thank you for your answer!!

    I did check but domain is not found, it seems like there is not listed on server.

    What should I check on "named" to find registered zones on server?

    Also a new question comes out for this site, I need to install language support rather than english for Squirre, currently is installed in english and I've downloaded the language pack, what should I do to install it and how can I add language options to interface.

    And there is another request about running .NET support in Linux (Mono) what should I do to add .NET support to ISPConfig box.
    In other machines when am running mono I must set path \home\www\web\public_html\ to tell Mono where to find folder to run!!! Can be done?? For me it doen's make sense to have only a server for .NET support.

    Thank you in advance!!
     
  8. falko

    falko Super Moderator

    What's in /etc/resolv.conf? Does your firewall allow connections on port 53 (TCP & UDP)?
     
  9. cybereatl

    cybereatl New Member

    Hi Falko,

    I got this:

    #search educandote.net
    nameserver 200.89.230.204
    nameserver 200.89.224.254
    nameserver 200.89.224.253

    All seems to be ok proper IP and DNS's!!
     
  10. falko

    falko Super Moderator

    What's the output of
    Code:
    dig google.com
    ?
     
  11. cybereatl

    cybereatl New Member

    [root@morticia ~]# dig google.com

    ; <<>> DiG 9.3.1 <<>> google.com
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 35817
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 3, AUTHORITY: 4, ADDITIONAL: 3

    ;; QUESTION SECTION:
    ;google.com. IN A

    ;; ANSWER SECTION:
    google.com. 300 IN A 64.233.167.99
    google.com. 300 IN A 64.233.187.99
    google.com. 300 IN A 72.14.207.99

    ;; AUTHORITY SECTION:
    google.com. 169032 IN NS ns4.google.com.
    google.com. 169032 IN NS ns1.google.com.
    google.com. 169032 IN NS ns2.google.com.
    google.com. 169032 IN NS ns3.google.com.

    ;; ADDITIONAL SECTION:
    ns1.google.com. 172800 IN A 216.239.32.10
    ns2.google.com. 172800 IN A 216.239.34.10
    ns3.google.com. 172800 IN A 216.239.36.10

    ;; Query time: 778 msec
    ;; SERVER: 200.89.230.204#53(200.89.230.204)
    ;; WHEN: Fri Dec 29 11:42:45 2006
    ;; MSG SIZE rcvd: 196

    That's output

    Thanks
     
  12. falko

    falko Super Moderator

    That's good, name resolving is working.

    Which distribution are you using? What's in /etc/hosts, and what's the output of
    Code:
    ifconfig
    ?
     
  13. cybereatl

    cybereatl New Member

    Hi there,

    Here is info requested:
    Distro. FC4

    Content /etc/host
    order hosts,bind

    ifconfig
    eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:0B:6A:71:18:A4
    inet addr:200.89.230.204 Bcast:200.89.230.207 Mask:255.255.255.248
    inet6 addr: fe80::20b:6aff:fe71:18a4/64 Scope:Link
    UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:5165898 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:4887673 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:321117556 (306.2 MiB) TX bytes:2102808573 (1.9 GiB)
    Interrupt:169 Base address:0xd400

    lo Link encap:Local Loopback
    inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
    inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
    UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
    RX packets:252206 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:252206 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:0
    RX bytes:125223779 (119.4 MiB) TX bytes:125223779 (119.4 MiB)

    Thank you and happy new year!!!
     
  14. falko

    falko Super Moderator

    What's in /etc/hosts?
    Did you disable SELinux?
     
  15. cybereatl

    cybereatl New Member

    Hi,
    Sorry for my delayed reply...

    Here is content of /etc/hosts:

    # Do not remove the following line, or various programs
    # that require network functionality will fail.
    127.0.0.1 morticia.educandote.net morticia localhost.localdomain localhost

    SELinux, yes is disabled even ISPConfig firewall is off as well!!

    Thanks
     
  16. martinfst

    martinfst HowtoForge Supporter

    You appear to be missing the main domain, without a system name. Don't know why that happened. Normally when you setup a site in ISPConfig, domain.tld (without any prefix) is created. Next you add something like www to it.

    I'd suggest to delete the website in ISPConfig and recreate it (remember to empty the recycle bin). As we already proved Bind is running oke. :)
     
  17. cybereatl

    cybereatl New Member

    Hi martinfst,

    I've removed sites but still not able to see it on internet, and am able to log in email account but just no wonder why is not showing sites up.

    What I need to check on my DNS, I've looked over DNS Manager and I've found domain and also I added MX record, also I run dig command and it's not found!!

    I checked named.conf and domain is not listed i.e.:
    };


    zone "asesoriasit.net" {
    type master;
    file "pri.asesoriasit.net";
    };


    What can be the problem, too many sites over that IP address?
    System may be failing ?

    That system is working for more than 1 year with no problem just suddenly everything is going wrong, sites going offline and having email problems!!!

    What do you recommend??

    Thanks
     
    Last edited: Feb 22, 2007
  18. martinfst

    martinfst HowtoForge Supporter

    What's in the file pri.asesoriasit.net?
     
  19. cybereatl

    cybereatl New Member

    Hi,

    Am sorry that is a domain that is showing up, is the newers that just can't and I don't wonder why this happens. I`ve tooked that one as example, just no wonder why when adding a new site that normmally takes about 2-3 days I was getting ISPConfig default page and now just is not showing.

    Mentioned domain is educandote.mobi I've added about 5 days ago and there is nothing displaying.

    Thank you
     
  20. martinfst

    martinfst HowtoForge Supporter

    Are your nameservers authoritative for this domain? Because there doesn't seem to a name server that knows this domain. Forgot which distro you run, but try to find the startup log of 'named'. On Debian/Ubuntu it's /var/log/daemon.log and you should see lines like
    Code:
    Feb 17 21:18:51 tiempou02 named[11623]: starting BIND 9.3.2 -u bind -t /var/lib/named
    Feb 17 21:18:51 tiempou02 named[11623]: found 1 CPU, using 1 worker thread
    Feb 17 21:18:51 tiempou02 named[11623]: loading configuration from '/etc/bind/named.conf'
    Feb 17 21:18:51 tiempou02 named[11623]: no IPv6 interfaces found
    Feb 17 21:18:51 tiempou02 named[11623]: listening on IPv4 interface lo, 127.0.0.1#53
    Feb 17 21:18:51 tiempou02 named[11623]: listening on IPv4 interface eth0, 172.16.3.80#53
    Feb 17 21:18:51 tiempou02 named[11623]: command channel listening on 127.0.0.1#953
    Feb 17 21:18:51 tiempou02 named[11623]: zone 0.in-addr.arpa/IN: loaded serial 1
    Feb 17 21:18:51 tiempou02 named[11623]: zone 127.in-addr.arpa/IN: loaded serial 1
    Feb 17 21:18:51 tiempou02 named[11623]: zone 255.in-addr.arpa/IN: loaded serial 1
    Feb 17 21:18:51 tiempou02 named[11623]: zone localhost/IN: loaded serial 1
    
    Look for a line with pri.educandote.mobi. It should start with no errors.
     

Share This Page