ISPConfig the worst panel i've ever had

Discussion in 'Installation/Configuration' started by adam_clayton, Feb 28, 2011.

  1. adam_clayton

    adam_clayton New Member

    i surrender and back to my shity wirtual hoster.

    Why i sad so?
    1. Cannot add aliasdomain (i have manual, i try to do this exactly like in the manual) - not working
    2. Subdomain - not working (the same situation)
    3. Webstats not working. I create password for stats, wait 24 h ant try to log in, then i have information ERROR 404 - Not Found!

    The following error occurred:

    The requested URL was not found on this server.

    Please check the URL or contact the webmaster.

    when i reload server from bash after set password for webstats, i've information:
    chmod: cannot access `/var/www/clients/client11/web10/*': No such file or directory
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Points 1-3 are working fine on all my servers and thousands of other servers.

    If you would ask for help instead of posting such nonsense as above and explain your problem, then the poeple here in the forum would be able to help you to find the config problems of your setup.

    So, back to your points. The problems might be related to the DNS records or IP selection.

    1) Why were you not able to add a aliasdomain? What have you entered? Which error messages did you get= Which are the dns records of the domains etc.....
    2) See 1)
    3) What did you enter on the broser to access the stats? Does the website work were the statistics are for etc..

    What do you mean with reload server? ISPConfig is no daemon, so it can not be restarted on the bash. So I guess you restarted a different service. Please post the exact command that you have run so we get an idea which service was restarted.
     
  3. adam_clayton

    adam_clayton New Member

    MAgic! Alias domain now working. but subdomain not.

    example, when you try http://www.ognie.net/allegro or http://allegro.ognie.net i've got:
    ERROR 403 - Forbidden!

    The following error occurred:

    You are not permitted to access the requested URL.

    Please contact the webmaster with any queries.

    I add subdomain in ISPConfig Panel / Web /Subdomains

    ad. 3
    in browser i type for example http://www.biuro-plus.com/stats then i have login form, so i type correct login and password, after i clok login bitton i,have the same error page:

    ERROR 403 - Forbidden!

    The following error occurred:

    You are not permitted to access the requested URL.

    Please contact the webmaster with any queries.
     
  4. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Not really magic. Its typical for dns related problems (indepenadly which controlpanel you use or if its windows or linux). DNS servers are caching records, so it may take up to 48 hours until changes in dns get propagated to all caching nameservers.

    Regarding the problem: http://allegro.ognie.net

    The domain http://allegro.ognie.net/ does not work as it does not exists in DNS. Every domain or subdomain that you want to use (independantly if its a ispconfig server or any other controlpenal) needs to exist in dns. Otherwise your webrrowser can not access it (find the server that is responsible / hosts for this domain).

    So the problem that you can not access allegro.ognie.net is not a problem of the subdomain that you created in ispconfig, the problem is that you have no created a dns record in the zone ognie.net of the dns server that is authoritive for ognie.net for the subdomain allegro.ognie.net. Solution:

    create a DNS A-REcord for allegro.ognie.net which points to the IP address of your server in the dns server were you manage that domain.

    Regarding the problem: http://www.ognie.net/allegro

    Please post the error message that you find in the error.log of the website. Also post the output of the command:

    ls -la

    from within the web directory of the website.

    Please check on the shell or with a ftp client if the statistic files are in the stats directory. If not, then there are a few ossible reasons for that:

    a) Stats are generated nightly, so it may take up to 24 hours until the first stats are there.
    b) Stats can only be generated if there was at least one pageview in that site.
    c) The statistics program is not fully installed. Which guide did you use to prepare the server?
     
  5. adam_clayton

    adam_clayton New Member

    hosting:/var/www/clients/client11/web10# ls -la
    total 28
    drwxr-xr-x 6 root root 4096 Feb 28 21:20 .
    drwxr-xr-x 3 root root 4096 Feb 10 00:22 ..
    -rwxrwxrwx 1 root root 40 Feb 28 21:41 .htpasswd_stats
    drwxr-x--x 2 web10 client11 4096 Feb 10 00:22 cgi-bin
    lrwxrwxrwx 1 web10 client11 39 Feb 10 00:22 log -> /var/log/ispconfig/httpd/biuro-plus.com
    drwxr-x--x 2 web10 client11 4096 Feb 10 00:22 ssl
    drwxrwxrwx 2 web10 client11 4096 Feb 10 00:22 tmp
    drwx--x--- 4 web10 client11 4096 Feb 10 01:12 web

    /web/stats is empty (only *.htaccess)
    a) domain with stats is online on this server from 12-02-2011
    b) there was a few wisit this site in last three days
    c) I have Debian Lenny (Debian 5.0) With BIND & Dovecot instalation
     
  6. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Please run:

    cd /var/www/clients/client11/web10/web
    ls -la


    Regarding stats:

    a) Have you selected webalizer or awstats for that website?
    b) If you used awstats, please vheck that the path to the buildstaticpages script under system > server config is set correctly so that it matches the location of that script on your server.
     
  7. adam_clayton

    adam_clayton New Member

    hosting:/var/www/clients/client11/web10/web# ls -la
    total 840
    drwx--x--- 4 web10 client11 4096 Feb 10 01:12 .
    drwxr-xr-x 6 root root 4096 Feb 28 21:20 ..
    -rw-r--r-- 1 web10 client11 395997 Feb 10 00:26 1
    drwxr-xr-x 2 web10 client11 4096 Feb 10 00:22 error
    -rw-r--r-- 1 web10 client11 961 Feb 10 00:26 formularz.php
    -rw-r--r-- 1 web10 client11 53 Feb 10 00:26 google74d8b49ef9ea4fd1.html
    -rwxr-xr-- 1 web10 client11 23722 Feb 10 00:26 index.html
    -rw-r--r-- 1 web10 client11 27 Feb 10 00:26 robots.txt
    drwxr-xr-x 2 root root 4096 Feb 28 21:20 stats
    -rw-r--r-- 1 web10 client11 406093 Feb 10 00:26 strona_biuroPLUS2.swf

    a) i've got selected webalizer
     
  8. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    You have not created a directory with the name "allegro" in that website, so it is correct that you get an error then when you try to access a non existant directory when you use the url http://www.ognie.net/allegro

    Regarding the statistics issue: please post the output of the command:

    which webalizer
     
  9. adam_clayton

    adam_clayton New Member

    I have directory allegro, but in directory web. (/web/allegro). The full path looks that:
    var/www/clients/client6/web5/web/allegro

    hosting:~# which webalizer
    /usr/bin/webalizer
     
  10. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    But then you posted the wrong output above, as the directory is missing there.

    Then post the ls -la output of the directory /var/www/clients/client6/web5/web/

    ok. Please run the following command as root user on the shell:

    /usr/local/ispconfig/server/cron_daily.sh

    do you get any errors and do the stats get generated then?
     
  11. adam_clayton

    adam_clayton New Member

    I'm so sorry for no response


    hosting:/var/www/clients/client6/web5/web# ls -la
    total 264
    drwxrwxrwx 20 web5 client6 4096 Feb 26 20:24 .
    drwxr-xr-x 6 root root 4096 Feb 27 17:31 ..
    -rw-r--r-- 1 web5 client6 78608 Feb 2 02:20 CHANGELOG.php
    -rw-r--r-- 1 web5 client6 1172 Feb 2 02:20 COPYRIGHT.php
    -rw-r--r-- 1 web5 client6 14918 Feb 2 02:20 CREDITS.php
    -rw-r--r-- 1 web5 client6 4344 Feb 2 02:20 INSTALL.php
    -rw-r--r-- 1 web5 client6 17816 Feb 2 02:20 LICENSE.php
    -rw-r--r-- 1 web5 client6 27986 Feb 2 02:20 LICENSES.php
    drwxr-xr-x 11 web5 client6 4096 Feb 2 01:57 administrator
    drwxrwxrwx 3 web5 client6 4096 Feb 26 20:21 allegro
    drwxr-xr-x 5 web5 client6 4096 Feb 2 11:25 cache
    drwxr-xr-x 13 web5 client6 4096 Feb 2 01:59 components
    -r--r--r-- 1 web5 client6 1880 Feb 2 11:36 configuration.php
    -rw-r--r-- 1 web5 client6 3411 Feb 2 02:20 configuration.php-dist
    drwxr-xr-x 2 web5 client6 4096 Feb 2 01:21 error
    -rw-r--r-- 1 web5 client6 1406 Feb 2 11:54 favicon.ico
    -rw-r--r-- 1 web5 client6 2773 Feb 2 02:20 htaccess.txt
    drwxr-xr-x 6 web5 client6 4096 Feb 2 10:46 images
    drwxr-xr-x 8 web5 client6 4096 Feb 2 02:01 includes
    -rw-r--r-- 1 web5 client6 2049 Feb 2 02:20 index.php
    -rw-r--r-- 1 web5 client6 588 Feb 2 02:20 index2.php
    drwxr-xr-x 3 web5 client6 4096 Feb 2 03:42 installation
    drwxr-xr-x 5 web5 client6 4096 Feb 2 02:04 language
    drwxr-xr-x 16 web5 client6 4096 Feb 2 02:09 libraries
    drwxr-xr-x 2 web5 client6 4096 Feb 2 02:10 logs
    drwxr-xr-x 3 web5 client6 4096 Feb 2 02:10 media
    drwxr-xr-x 22 web5 client6 4096 Feb 2 02:11 modules
    drwxr-xr-x 11 web5 client6 4096 Feb 2 02:17 plugins
    -rw-r--r-- 1 web5 client6 304 Feb 2 02:20 robots.txt
    drwxr-xr-x 2 root root 4096 Mar 2 09:58 stats
    drwxr-xr-x 7 web5 client6 4096 Feb 2 03:42 templates
    drwxrwxrwx 2 web5 client6 4096 Feb 2 11:36 tmp
    drwxr-xr-x 4 web5 client6 4096 Feb 2 02:20 xmlrpc
    hosting:/var/www/clients/client6/web5/web#
     
  12. Appie Thrasher

    Appie Thrasher Member HowtoForge Supporter

    was looking for some webstat answers and came across this ..... message??

    Just to say: still loving it... and keep up the good work..
     

Share This Page