ISPConfig system stoped

Discussion in 'Installation/Configuration' started by johnking, Oct 15, 2005.

  1. johnking

    johnking New Member

    I've installed ISPConfig for the second time and each time this is the message I'm getting:

    [root@server1 ~]# /etc/init.d/ispconfig_server restart
    Shutting down ISPConfig system...
    /root/ispconfig/httpd/bin/apachectl stop: httpd (no pid file) not running
    ISPConfig system stopped!
    Starting ISPConfig system...
    Syntax error on line 205 of /root/ispconfig/httpd/conf/httpd.conf:
    Cannot load /root/ispconfig/httpd/libexec/libphp5.so into server: /root/ispconfig/httpd/libexec/libphp5.so: cannot restore segment prot after reloc: Permission denied
    /root/ispconfig/httpd/bin/apachectl startssl: httpd could not be started
    ISPConfig system is now up and running!
    [root@server1 ~]#
    *****************************************************************************************
    Does anybody knows what I am doing wrong? I am running FC4
    By the way excellent HOW-TOs. I really like your documentation GOOD JOB
    Any help will be highly appreciated

    Thanks
     
  2. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Can you post the output of
    Code:
    ls -l /root/ispconfig/httpd/libexec/libphp5.so
    here?
     
  3. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Have you installed SELinux or any other security extension or another security level as described in the howto?
     
  4. johnking

    johnking New Member

    Sorry for the delay. Below is request list.
    **************************************************************
    [root@jkford ~]# ls -l /root/ispconfig/httpd/libexec/libphp5.so
    -rwxr-xr-x 1 root root 7863128 Oct 14 22:52 /root/ispconfig/httpd/libexec/libphp5.so
    [root@jkford ~]#
    **********************************************************************************************
    I hope that helps

    Thanks
     
  5. rosa hsiao

    rosa hsiao New Member

    ISPConfig system stopped

    I have exactly the same installation error as Johnking stated.
     
  6. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Which Linux distribution do you use? 32 or 64 Bit?

    have you enabled any security extensions?
     
    Last edited: Oct 26, 2005
  7. rosa hsiao

    rosa hsiao New Member

    FC4 installed in my computer that is P4 3.0G hardware. I following the each step by HOW TO said.
     
  8. rosa hsiao

    rosa hsiao New Member

    ISPConfig system stopped

    I reinstalled ISPConfig again and found that if I deactivated the security function when installing SELinux security extension,the problem was solved finally!
     

Share This Page