ISPConfig Squid or Apache - Where is my problem

Discussion in 'Installation/Configuration' started by toolswizard, Mar 5, 2009.

  1. toolswizard

    toolswizard New Member

    This is my third problem in 2 days and since I am using version 2.2.29 I don't know if I will get an answer. On my last two post, once I gave the version, I did not get another reply.

    Here is the set up.
    Two routers with a public ip each.
    Two pairs of squid proxy servers with fail over.
    A pair of web servers (future load balance)

    The web server using ISPConfig 2.2.29 has two sites set up. Viewing the /etc/network/interfaces file, the gateway for all entries points to set 1 of the squid proxy servers. The website that uses set 1 as a reverse proxy works fine. The website that uses set 2, has the request forward to the webserver, but the response goes to the gateway with is set 1 instead of the originating proxy server. If I switch the default gateway to set 2, then site two works and site 1 fails.

    I have set the forward_for off for the squid config and it did not change anything.

    I have also tried to define a different gateway for each IP, but that does not work either.

    Where do I need to change the configuration. In ISPConfig for Apache directives, the network file, or in squid?
     
  2. till

    till Super Moderator

    Your problem is not related to ISPConfig as ISPConfig does not configure anything related to proxying.

    First you should test if you reach the websites that you created in ispconfig without using any proxy. if that works, you can condentrate the search on your proxy setup.
     

Share This Page