ISPConfig or Postfix problem?

Discussion in 'General' started by bplgonzo, Feb 25, 2008.

  1. bplgonzo

    bplgonzo New Member

    I have several mail accounts on my 'web6' hosting. SMTP for web6 is working and mails are sent. But when mail is incoming to any web6 account he is collected by web1 catchall account. More interesting, Catchall account for web1 is '[email protected]' but mail is collected by '[email protected]'. Any ideas how to fix this? It's pretty urgent...
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

  3. wpwood3

    wpwood3 New Member

    Try deleting or commenting out this line in main.cf:

    myhostname = main.xxx.net

    The line above is redundant for most configurations and can usually be left commented.

    Be sure to do "postfix reload" after any changes.
     
    Last edited by a moderator: Apr 4, 2008
  4. bplgonzo

    bplgonzo New Member

    I tried, but problem still persist...
     
    Last edited by a moderator: Apr 4, 2008
  5. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    What's the output of
    Code:
    postconf -d | grep mydomain
    ?
     
  6. bplgonzo

    bplgonzo New Member

    Code:
    postconf -d | grep mydomain
    Result:

    append_dot_mydomain = yes
    mydestination = $myhostname, localhost.$mydomain, localhost
    mydomain = mg-gaming.net
     
  7. Xelebrate

    Xelebrate New Member


    Thats the exact same problem I have on my machine. All mails are catched bei web1 ... but there are many hosts more.

    If anybody has an Idea?!
     
  8. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    @xelebrate:

    Please read the FAQ entry that I posted in post #2

    @bplgonzo: Your problem is what is described in the FAQ entry that I posted above. Please add the following line to your main.cf:

    mydomain = mail.mg-gaming.net

    and then make sure that a dns entry for mail.gaming.net exists, that points to the IP address of the server. You should also add a line:

    mail.mg-gaming.net

    at the end of the file /etc/postfix/local-host-names and then restart postfix.
     
  9. Xelebrate

    Xelebrate New Member

    I did so, but it wasn't helpfull / successfull.

    Code:
    main.cf:
    
    non-default parameters
    alias_maps  hash:/etc/aliases  
    append_dot_mydomain  no  
    biff  no  
    broken_sasl_auth_clients  yes  
    home_mailbox  Maildir/  
    inet_protocols  all  
    mailbox_size_limit  512000000  
    mydestination  /etc/postfix/local-host-names  
    mydomain  cr***.de  
    mynetworks  127.0.0.0/8  
    myorigin  /etc/mailname  
    recipient_delimiter  +  
    smtp_tls_note_starttls_offer  yes  
    smtp_tls_session_cache_database  btree:${queue_directory}/smtp_scache  
    smtp_use_tls  yes  
    smtpd_banner  $myhostname ESMTP $mail_name (Debian/GNU)  
    smtpd_recipient_restrictions  permit_sasl_authenticated,permit_mynetworks,reject_unauth_destination  
    smtpd_sasl_auth_enable  yes  
    smtpd_tls_CAfile  /etc/postfix/ssl/cacert.pem  
    smtpd_tls_cert_file  /etc/postfix/ssl/smtpd.crt  
    smtpd_tls_key_file  /etc/postfix/ssl/smtpd.key  
    smtpd_tls_loglevel  1  
    smtpd_tls_received_header  yes  
    smtpd_tls_session_cache_database  btree:${queue_directory}/smtpd_scache  
    smtpd_use_tls  yes  
    
    what/where is the error. Thank you in advance for your further help!

    PS: √úbrigens ist mein Deutsch viel besser ;)
     
  10. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Are there no = signs in your main.cf? For example, it should read
    Code:
    mydestination =  /etc/postfix/local-host-names
    instead of
    Code:
    mydestination  /etc/postfix/local-host-names 
     
  11. Xelebrate

    Xelebrate New Member

    Oh ... i did not saw that ... the = signs are there, this should not be the problem.
     
  12. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Is web1's domain cr***.de?
     
  13. Xelebrate

    Xelebrate New Member

    For sure not...
    It's only changend for displaying here...
    there only normal letters (a-z)
     
  14. ergu

    ergu New Member

    ISPConfig or Postfix problem...

    Hi,

    I can't send any email to my user on my system. See system configuration.

    Debian 4 Etch
    ISPConfig Version: 2.2.21

    If I send an email to my user I'm getting this:

    When I was installing the system I had to chooose as domain ser.com but I've changed it later.

    my host is server1 and domain is mydomain.com. this is output of hostname server1.mydomain.com

    Output of /etc/hosts is:
    This is my /etc/postfix/main.cf

    Can anyone tell me what is wrong :confused:
     
    Last edited: Mar 1, 2008
  15. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    I know that... But is web1's domain the same that you as mydomain in /etc/postfix/main.cf?
     
  16. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Please open a new thread for this.
     
  17. Xelebrate

    Xelebrate New Member

    Yes, it is. But I tried all combinations without success.
     
    Last edited: Mar 20, 2008
  18. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Use a different one. The best is to register a "technical" domain, i.e., a domain that you use only for naming your servers, but not for email, web hosting, etc.
     

Share This Page