Ispconfig Global (and per-user) whitelist/blacklist problem

Discussion in 'General' started by themark, Oct 12, 2011.

  1. themark

    themark Member


    we are experiencing a problem with the whitelist/blacklist on the global preference (but also in the per-user preference).
    From the ispconfig interface i'm able to setup the whitelisted address but the whitelist it's not consider from the mailserver (postfix).
    Mmmh try to explain better with an example.

    --- Eg.

    Destination email (email domain hosted on ispconfigserver): [email protected]
    Sender email (external email): [email protected]

    From the ISPCONFIG interface I browse in "Email" -> "Global Filters" -> "Postfix Whitelist".
    There I have added a new "Whitelist Record" with the following data:

    Server: (the server where it's hosted)
    Whitelist Address: [email protected]
    Type: Recipient (but I have tried also with Sender, and the results are not changed..)
    Active: yes (actived)

    After that, i have tried to send an email from [email protected] to [email protected]
    and was marked as SPAM...


    My ISPConfig version is

    Someone can put me some istruction on what I can try in order to get the whitelisting working?
    I hope to have explain in clear way what's my problem.

    Thank you.
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    You mix up spamfilter and postfix whitelists here. The postfix whitelist is not related to amavisd/ spamassassin, Postfix whitelist is used when you block e.g. mails with RBL's in postfix and you want to whitelist some addresses from these rbl blocks.

    Emails are scanned for spam and marked as spam by amavis/spamassassin. Amavisd has its own white and blacklists, foiund in the spamfilter section.
  3. themark

    themark Member

    Thank you, Till.
    Before, I had already test also from Spafilter whitelist...but the result not's look that the whitelist is not consider...

    Following the previous example i had:

    - logged in the ispconfig of;
    - browse to "Email" -> "Spamfilter" -> "Whitelist";
    - here I add a whitelist record and i had put:

    User: [email protected]
    Email: (just the domain in order to grab wole the account there...)
    Priority: 5
    Active: yes

    then saved.
    For additional security i had also restart postfix. But the result it's the samer. The serverdomain is not whitelisted...still in spam...
    There are other that i can control in order to make this works?

    Thank you.
  4. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    It has to be and not Please see chapter about spamfilter whitelists in the ispconfig manual.
  5. themark

    themark Member

    Thank you Till, and i'm sorry. This solve.
    I have clearly read the manual in wrong way....

Share This Page