ISPConfig DNS migration question

Discussion in 'Installation/Configuration' started by zedstar, Jan 29, 2008.

  1. zedstar

    zedstar New Member

    Hi...

    I have been running ISPConfig using two home servers fine. For DNS what I did was register one domain at ods.org to point to both name servers at my home eg.

    ns1.server.com (box1: running ISPConfig)
    ns2.server.com (box2: vanilla install running Bind)

    I then was able to create DNS entries for all my other domains via ISPConfig on box1.

    What I have done now is migrated to one root server at Hetzner. I created another IP address on the box under eth0:1 so that I can emulate 2 DNS servers and added the additional IP to ISPConfig. I then changed ods.org to so that ns1.server.com and ns2.server.com point to these 2 new IP's.

    Things appear to have started changing but I notice the changes revert back to the old IP's. It has been 48 hours and I think there is an issue but I am not sure where.

    Is there a problem with this setup using 2 IP's from the one box to provide ns1 and ns2?

    Any pointers much appreciated!
     
  2. falko

    falko Super Moderator

    Did you have to specify the IP addresses for ns1 and ns2 somewhere at ods.org (maybe in a glue record)? Maybe they still use the old values.
     
  3. zedstar

    zedstar New Member

    Thanks for the response.

    I think I had to wait the full 3 days for things to settle down. I am used to domains changing quicker. In the meantime I realised that Network Solutions let you enter DNS information for your domains so that provided a quicker solution.
     

Share This Page