ISPConfig/Apache Virtual Host Not Working

Discussion in 'Installation/Configuration' started by Xtreme2damax, Mar 1, 2013.

  1. Xtreme2damax

    Xtreme2damax New Member

    I'm a bit lost on how to configure ISPConfig 3. To start off the system I am setting up as a server is behind a router, Verizon Actiontech. I already ensured that DNS is working properly and all necessary ports are forwarded, I can ping my website, access it through the domain name, log into ftp using my domain name. When I check the domain via intoDNS everything seems to check out alright: http://www.intodns.com/xtemu.com

    My problem is whenever I try to access the website I am presented with the default Apache test page instead of the ISPConfig 3 website page and I can't access any files that I've uploaded as everything returns a 404 error. So my best guess is that the vhosts are not being added or loaded properly so it reverts to the Apache default. I've already made sure that I selected an ip for my website so that isn't an issue, everything in the control panel seems to be configured correctly yet the vhosts aren't working.
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    The most likely reason is a IP / domain mismatch. Which IP did you use for the website in ispconfig? If a server is behind a router, you have to use the internal IP for the website and not the external IP, the external Ip is used in dns records only.
     
  3. Xtreme2damax

    Xtreme2damax New Member

    So.. for the server ip address I have to use the ip assigned to the system by the router? What should /etc/hosts and /etc/resolv.conf contain? Should /etc/hosts contain the internal or external ip of the server and resolv.conf uses my external ip as the dns servers?

    Then in the ISPConfig3 panel under System -> Server Config input my internal ip for the ip address and my external ip for the nameservers?
     
  4. kings

    kings New Member

    After install ISPConf 3.0.5.1 all vhost redirect to one

    All sites redirect to one!

    IP address is after rooter it is right 192.168.10.10
    What happen?

    What to do?
    Any body to help me please....!
     
  5. kings

    kings New Member

    After install ISPConf 3.0.5.1 all vhost redirect to one

    All sites redirect to one!

    IP address is after rooter it is right 192.168.10.10
    DNS record for all zones is true..
    ISPConfig view all records for this domains..
    BUT NOT WORK CORRECT
    What happen?

    What to do?
    Any body to help me please....!
     
  6. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    You can leave these settings alone. Just add your server's IP addresses (the ones you see in the output of
    Code:
    ifconfig 
    except 127.0.0.1) under System > Server IP addresses and then select one of those IPs for your vhosts.
     
  7. Xtreme2damax

    Xtreme2damax New Member

    I resolved the issue. However if I use https:// instead of http:// it will bring up the default apache page, is there any way to prevent this? Other than that I can access the website and files alright. Is there a way to mass delete old system log errors in ISPConfig3? I have hundreds of now irrelevant error logs but the only way to delete them from the panel as far as I can see is deleting them one by one.
     
    Last edited: Mar 3, 2013

Share This Page