ISPConfig 3 subdomains not working

Discussion in 'Installation/Configuration' started by tomtom901, Apr 3, 2010.

  1. tomtom901

    tomtom901 New Member

    Hi everyone,

    Just installed a fresh copy of ISPConfig 3 on one of my server, my domain.tld is accesable but I'd like to make a subdomain for that domain. I've enclosed a few screenshots to clear something up. All IP's and names are replaced by example IP's and names.

    Overall subdomains overview
    [​IMG]

    Details for subdomain
    [​IMG]

    And, last, my DNS settings
    [​IMG]

    Could someone point me in the right direction?

    Thanking you in advance,
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    The subdomain always points to the web directory, so a redirect is not nescessary. Please remove the redirect settings for the subdomain.

    If the subdomain shall have a separate directory, then create a website for this subdomain instead of a subdomain record.
     
  3. dim-tlt

    dim-tlt New Member

    Well, I'm in trouble too. I've created subdomain and make A-type record. But I can't see subdomain' directory. Should it be created automatically?
     
  4. pts0

    pts0 New Member HowtoForge Supporter

    Probably i missed the function of subdomain.
    I created for every webpage a "domain".

    www.mydomain.tld
    and
    blog.mydomain.tld

    somehow domain mydomain.tld

    and then subdomain

    www and blog never get working and all pointed to same directory.

    Can somebody explain subdomain ?

    tanks

    pts0
     
  5. sacsa

    sacsa New Member

    And a new subdomain problem

    Hi everybody!
    At first, sorry for my english. It's not my best. :(

    I want to make some subdomain. And they should point to the web directory.

    My DNS records:
    The subdomains:

    Host: sub
    Domain: domain.com
    Redirect Type: No redirect
    Redirect Path:
    Active: yes

    I have been waiting for 20 hours, but the subdomains don't work. :(
    Is it good? Or is there any problem with the DNS or with the subdomain settings? Or maybe need more time for the DNS servers?

    Could somebody help me?
     
  6. pts0

    pts0 New Member HowtoForge Supporter

    Hi,

    what you post is the domain zone of domain.tld ?

    if you like to have in DNS zone domain.tld an host sub you just need the entry

    A - sub - 123.123.123.123 - 0

    and nothing else.

    spcially the entry :

    A - domain.tld. - 123.123.123.123 - 0

    look like to me very strange, depending on you dns server the zone may not be load at all.

    What say to you the command :

    dig sub.domain.tld @127.0.0.1 ?

    pts0
     

Share This Page