ISPConfig 3 Single server issues on POP3/IMAP/ MyDNS

Discussion in 'Installation/Configuration' started by vk1003, Aug 22, 2011.

  1. vk1003

    vk1003 New Member

    Hi Falko/ Admins,

    am a new guy to linux and wanted to use ISPConfig3 on my new centos 5.5 linux server. I had gone through the steps said in the following link

    http://www.howtoforge.com/perfect-server-centos-5.6-x86_64-ispconfig-3

    it all went well and only issue had is that the named dns failed to start and rest all even dovcot all started off.. and i installed ispconfig3 and as per the given details on the above pages. the dovecot failed as well and i had put the fix as per the information if it failed. But still then the same issue comes up. when i login to the cp and check it still says that the pop imap is offline and dns server is also offline. can you help me out. if i can get some step by step info on what is to be done, it would help me as i am nearing my deadline to launch the websites via this server.

    thanks
    venkat
     
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    What's the output of
    Code:
    netstat -tap
    ? Any errors in your logs?
     
  3. vk1003

    vk1003 New Member

    result

    this is the status of the netstat..


    Active Internet connections (servers and established)
    Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
    tcp 0 0 mylinuxhosting.in:2208 *:* LISTEN 9033/hpiod
    tcp 0 0 mylinuxhosting.in:10024 *:* LISTEN 14457/amavisd (mast
    tcp 0 0 mylinuxhosting.in:10025 *:* LISTEN 14425/master
    tcp 0 0 *:mysql *:* LISTEN 18177/mysqld
    tcp 0 0 mylinuxhosting.:dyna-access *:* LISTEN 14512/clamd
    tcp 0 0 *:sunrpc *:* LISTEN 2513/portmap
    tcp 0 0 *:948 *:* LISTEN 10518/rpc.statd
    tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN 14558/pure-ftpd (SE
    tcp 0 0 mylinuxhosting.in:ipp *:* LISTEN 10558/cupsd
    tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN 14425/master
    tcp 0 0 mylinuxhosting.in:2207 *:* LISTEN 9038/python
    tcp 0 0 *:sieve *:* LISTEN 14537/httpd
    tcp 0 0 *:http *:* LISTEN 14537/httpd
    tcp 0 0 *:tproxy *:* LISTEN 14537/httpd
    tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN 14558/pure-ftpd (SE
    tcp 0 0 *:ssh *:* LISTEN 10635/sshd
    tcp 0 0 *:https *:* LISTEN 14537/httpd



    Which log report you need to me look into?

    regards
    venkat v
     
  4. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Please check the logs in /var/log/, especially /var/log/maillog and /var/log/syslog (or /var/log/messages, not sure about the correct name on CentOS). Do you see any errors when you restart BIND and dovecot?
     
  5. seha16

    seha16 New Member

    Hello, I have same problems on Debian 6.0 with ISPConfig.

    Dovecot restart log:
    /etc/init.d/dovecot restart

    Restarting IMAP/POP3 mail server: dovecotLast died with error (see error log for more information): Time just moved backwards by 299 seconds. This might cause a lot of problems, so I'll just kill myself now. http://wiki.dovecot.org/TimeMovedBackwards
    If you have trouble with authentication failures,
    enable auth_debug setting. See http://wiki.dovecot.org/WhyDoesItNotWork
    This message goes away after the first successful login.
    .


    Mail error log:
    cat /var/log/mail.err

    Jul 15 06:55:17 srv1 postfix/master[12115]: fatal: bind 0.0.0.0 port 25: Address already in use
    Jul 15 07:01:14 srv1 dovecot: Fatal: Time just moved backwards by 299 seconds. This might cause a lot of problems, so I'll just kill myself now. http://wiki.dovecot.org/TimeMovedBackwards
    Jul 15 07:33:27 srv1 postfix/master[29887]: fatal: bind 0.0.0.0 port 25: Address already in use
    Jul 15 07:36:14 srv1 dovecot: dovecot: Fatal: Time just moved backwards by 299 seconds. This might cause a lot of problems, so I'll just kill myself now. http://wiki.dovecot.org/TimeMovedBackwards
    Jul 15 07:51:13 srv1 dovecot: dovecot: Fatal: Time just moved backwards by 299 seconds. This might cause a lot of problems, so I'll just kill myself now. http://wiki.dovecot.org/TimeMovedBackwards
    Jul 15 08:11:13 srv1 dovecot: dovecot: Fatal: Time just moved backwards by 299 seconds. This might cause a lot of problems, so I'll just kill myself now. http://wiki.dovecot.org/TimeMovedBackwards
    Jul 15 08:31:13 srv1 dovecot: dovecot: Fatal: Time just moved backwards by 299 seconds. This might cause a lot of problems, so I'll just kill myself now. http://wiki.dovecot.org/TimeMovedBackwards
    Jul 15 08:36:13 srv1 dovecot: dovecot: Fatal: Time just moved backwards by 299 seconds. This might cause a lot of problems, so I'll just kill myself now. http://wiki.dovecot.org/TimeMovedBackwards
    Jul 15 08:41:14 srv1 dovecot: dovecot: Fatal: Time just moved backwards by 299 seconds. This might cause a lot of problems, so I'll just kill myself now. http://wiki.dovecot.org/TimeMovedBackwards
    Jul 15 09:16:13 srv1 dovecot: dovecot: Fatal: Time just moved backwards by 299 seconds. This might cause a lot of problems, so I'll just kill myself now. http://wiki.dovecot.org/TimeMovedBackwards
    Jul 15 09:46:12 srv1 dovecot: dovecot: Fatal: Time just moved backwards by 299 seconds. This might cause a lot of problems, so I'll just kill myself now. http://wiki.dovecot.org/TimeMovedBackwards
    Jul 15 09:50:01 srv1 postfix/smtpd[32583]: fatal: no SASL authentication mechanisms



    Full mail log:
    cat /var/log/mail.log

    Jul 15 07:33:29 srv1 amavis[29972]: No decoder for .tnef
    Jul 15 07:33:29 srv1 amavis[29972]: Internal decoder for .tnef
    Jul 15 07:33:29 srv1 amavis[29972]: Found decoder for .exe at /usr/bin/arj
    Jul 15 07:33:29 srv1 amavis[29972]: Using primary internal av scanner code for ClamAV-clamd
    Jul 15 07:33:29 srv1 amavis[29972]: Found secondary av scanner ClamAV-clamscan at /usr/bin/clamscan
    Jul 15 07:33:29 srv1 amavis[29972]: Creating db in /var/lib/amavis/db/; BerkeleyDB 0.42, libdb 4.8
    Jul 15 07:33:41 srv1 dovecot: Dovecot v1.2.15 starting up (core dumps disabled)
    Jul 15 07:33:41 srv1 dovecot: auth-worker(default): mysql: Connected to localhost (dbispconfig)
    Jul 15 07:35:01 srv1 dovecot: imap-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
    Jul 15 07:35:01 srv1 dovecot: pop3-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
    Jul 15 07:35:01 srv1 sm-mta[31880]: q6F3Z1hU031880: localhost [127.0.0.1] did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA-v4
    Jul 15 07:35:02 srv1 postfix/postqueue[31892]: warning: Mail system is down -- accessing queue directly
    Jul 15 07:36:14 srv1 dovecot: dovecot: Fatal: Time just moved backwards by 299 seconds. This might cause a lot of problems, so I'll just kill myself now. http://wiki.dovecot.org/TimeMovedBackwards
    Jul 15 07:40:02 srv1 sm-mta[31985]: q6F3e2U4031985: localhost [127.0.0.1] did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA-v4
    Jul 15 07:40:02 srv1 postfix/postqueue[31996]: warning: Mail system is down -- accessing queue directly
    Jul 15 07:40:42 srv1 postfix/postdrop[32009]: warning: unable to look up public/pickup: No such file or directory
    Jul 15 07:43:02 srv1 postfix/postdrop[32034]: warning: unable to look up public/pickup: No such file or directory
    Jul 15 07:45:01 srv1 sm-mta[32074]: q6F3j1I9032074: localhost [127.0.0.1] did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA-v4
    Jul 15 07:45:02 srv1 postfix/postqueue[32089]: warning: Mail system is down -- accessing queue directly
    Jul 15 07:50:01 srv1 sm-mta[32285]: q6F3o1wb032285: localhost [127.0.0.1] did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA-v4
    Jul 15 07:50:02 srv1 postfix/postqueue[32296]: warning: Mail system is down -- accessing queue directly
    Jul 15 07:50:35 srv1 dovecot: Dovecot v1.2.15 starting up (core dumps disabled)
    Jul 15 07:50:35 srv1 dovecot: auth-worker(default): mysql: Connected to localhost (dbispconfig)
    Jul 15 07:51:13 srv1 dovecot: dovecot: Fatal: Time just moved backwards by 299 seconds. This might cause a lot of problems, so I'll just kill myself now. http://wiki.dovecot.org/TimeMovedBackwards
    Jul 15 07:55:01 srv1 sm-mta[32390]: q6F3t1Xg032390: localhost [127.0.0.1] did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA-v4
    Jul 15 07:55:02 srv1 postfix/postqueue[32401]: warning: Mail system is down -- accessing queue directly
    Jul 15 08:00:01 srv1 sm-mta[32495]: q6F401i5032495: localhost [127.0.0.1] did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA-v4
    Jul 15 08:00:02 srv1 postfix/postdrop[32479]: warning: unable to look up public/pickup: No such file or directory
    Jul 15 08:00:12 srv1 postfix/postqueue[32518]: warning: Mail system is down -- accessing queue directly
    Jul 15 08:05:02 srv1 sm-mta[32593]: q6F452TM032593: localhost [127.0.0.1] did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA-v4
    Jul 15 08:05:02 srv1 postfix/postqueue[32604]: warning: Mail system is down -- accessing queue directly
    Jul 15 08:09:20 srv1 dovecot: Dovecot v1.2.15 starting up (core dumps disabled)
    Jul 15 08:09:20 srv1 dovecot: auth-worker(default): mysql: Connected to localhost (dbispconfig)
    Jul 15 08:10:02 srv1 dovecot: pop3-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
    Jul 15 08:10:02 srv1 dovecot: imap-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
    Jul 15 08:10:02 srv1 sm-mta[32737]: q6F4A2cL032737: localhost [127.0.0.1] did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA-v4
    Jul 15 08:10:02 srv1 postfix/postqueue[32748]: warning: Mail system is down -- accessing queue directly
    Jul 15 08:11:13 srv1 dovecot: dovecot: Fatal: Time just moved backwards by 299 seconds. This might cause a lot of problems, so I'll just kill myself now. http://wiki.dovecot.org/TimeMovedBackwards
    Jul 15 08:15:02 srv1 sm-mta[1077]: q6F4F2uE001077: localhost [127.0.0.1] did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA-v4
    Jul 15 08:15:02 srv1 postfix/postqueue[1087]: warning: Mail system is down -- accessing queue directly
    Jul 15 08:20:02 srv1 postfix/postdrop[1165]: warning: unable to look up public/pickup: No such file or directory
    Jul 15 08:20:02 srv1 sm-mta[1180]: q6F4K2sR001180: localhost [127.0.0.1] did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA-v4
    Jul 15 08:20:02 srv1 postfix/postqueue[1191]: warning: Mail system is down -- accessing queue directly
    Jul 15 08:25:01 srv1 sm-mta[1263]: q6F4P1qH001263: localhost [127.0.0.1] did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA-v4
    Jul 15 08:25:02 srv1 postfix/postqueue[1274]: warning: Mail system is down -- accessing queue directly
    Jul 15 08:26:31 srv1 dovecot: Dovecot v1.2.15 starting up (core dumps disabled)
    Jul 15 08:26:31 srv1 dovecot: auth-worker(default): mysql: Connected to localhost (dbispconfig)
    Jul 15 08:30:01 srv1 sm-mta[25771]: q6F4U1O6025771: localhost [127.0.0.1] did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA-v4
    Jul 15 08:30:02 srv1 dovecot: imap-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
    Jul 15 08:30:02 srv1 dovecot: pop3-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
    Jul 15 08:30:02 srv1 postfix/postqueue[25859]: warning: Mail system is down -- accessing queue directly
    Jul 15 08:31:13 srv1 dovecot: dovecot: Fatal: Time just moved backwards by 299 seconds. This might cause a lot of problems, so I'll just kill myself now. http://wiki.dovecot.org/TimeMovedBackwards
    Jul 15 08:33:17 srv1 postfix/postdrop[31956]: warning: unable to look up public/pickup: No such file or directory
    Jul 15 08:33:17 srv1 postfix/postdrop[31993]: warning: unable to look up public/pickup: No such file or directory
    Jul 15 08:33:55 srv1 dovecot: Dovecot v1.2.15 starting up (core dumps disabled)
    Jul 15 08:33:55 srv1 dovecot: auth-worker(default): mysql: Connected to localhost (dbispconfig)
    Jul 15 08:35:01 srv1 dovecot: pop3-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
    Jul 15 08:35:01 srv1 dovecot: imap-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
    Jul 15 08:35:01 srv1 sm-mta[32063]: q6F4Z1Pj032063: localhost [127.0.0.1] did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA-v4
    Jul 15 08:35:01 srv1 postfix/postqueue[32074]: warning: Mail system is down -- accessing queue directly
    Jul 15 08:36:13 srv1 dovecot: dovecot: Fatal: Time just moved backwards by 299 seconds. This might cause a lot of problems, so I'll just kill myself now. http://wiki.dovecot.org/TimeMovedBackwards
    Jul 15 08:39:04 srv1 dovecot: Dovecot v1.2.15 starting up (core dumps disabled)
    Jul 15 08:39:04 srv1 dovecot: auth-worker(default): mysql: Connected to localhost (dbispconfig)
    Jul 15 08:40:01 srv1 postfix/postdrop[32219]: warning: unable to look up public/pickup: No such file or directory
    Jul 15 08:40:01 srv1 dovecot: imap-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
    Jul 15 08:40:01 srv1 dovecot: pop3-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
    Jul 15 08:40:01 srv1 sm-mta[32234]: q6F4e1Ie032234: localhost [127.0.0.1] did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA-v4
    Jul 15 08:40:01 srv1 postfix/postqueue[32245]: warning: Mail system is down -- accessing queue directly
    Jul 15 08:41:14 srv1 dovecot: dovecot: Fatal: Time just moved backwards by 299 seconds. This might cause a lot of problems, so I'll just kill myself now. http://wiki.dovecot.org/TimeMovedBackwards
    Jul 15 08:45:01 srv1 sm-mta[32326]: q6F4j14q032326: localhost [127.0.0.1] did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA-v4
    Jul 15 08:45:01 srv1 postfix/postqueue[32337]: warning: Mail system is down -- accessing queue directly
    Jul 15 08:50:01 srv1 sm-mta[32405]: q6F4o1Qi032405: localhost [127.0.0.1] did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA-v4
    Jul 15 08:50:02 srv1 postfix/postqueue[32416]: warning: Mail system is down -- accessing queue directly
    Jul 15 08:55:01 srv1 sm-mta[32485]: q6F4t14M032485: localhost [127.0.0.1] did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA-v4
    Jul 15 08:55:01 srv1 postfix/postqueue[32496]: warning: Mail system is down -- accessing queue directly
    Jul 15 09:00:01 srv1 sm-mta[32589]: q6F501wI032589: localhost [127.0.0.1] did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA-v4
    Jul 15 09:00:03 srv1 postfix/postdrop[32572]: warning: unable to look up public/pickup: No such file or directory
    Jul 15 09:00:06 srv1 postfix/postqueue[32612]: warning: Mail system is down -- accessing queue directly
    Jul 15 09:05:01 srv1 sm-mta[32686]: q6F551Ch032686: localhost [127.0.0.1] did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA-v4
    Jul 15 09:05:01 srv1 postfix/postqueue[32697]: warning: Mail system is down -- accessing queue directly
    Jul 15 09:10:01 srv1 sm-mta[1031]: q6F5A1Ud001031: localhost [127.0.0.1] did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA-v4
    Jul 15 09:10:01 srv1 postfix/postqueue[1042]: warning: Mail system is down -- accessing queue directly
    Jul 15 09:14:51 srv1 dovecot: Dovecot v1.2.15 starting up (core dumps disabled)
    Jul 15 09:14:51 srv1 dovecot: auth-worker(default): mysql: Connected to localhost (dbispconfig)
    Jul 15 09:15:01 srv1 dovecot: imap-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
    Jul 15 09:15:01 srv1 dovecot: pop3-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
    Jul 15 09:15:01 srv1 sm-mta[1134]: q6F5F1DZ001134: localhost [127.0.0.1] did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA-v4
    Jul 15 09:15:02 srv1 postfix/postqueue[1145]: warning: Mail system is down -- accessing queue directly
    Jul 15 09:16:13 srv1 dovecot: dovecot: Fatal: Time just moved backwards by 299 seconds. This might cause a lot of problems, so I'll just kill myself now. http://wiki.dovecot.org/TimeMovedBackwards
    Jul 15 09:20:01 srv1 postfix/postdrop[1223]: warning: unable to look up public/pickup: No such file or directory
    Jul 15 09:20:01 srv1 sm-mta[1238]: q6F5K1gs001238: localhost [127.0.0.1] did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA-v4
    Jul 15 09:20:01 srv1 postfix/postqueue[1249]: warning: Mail system is down -- accessing queue directly
    Jul 15 09:25:01 srv1 sm-mta[1410]: q6F5P108001410: localhost [127.0.0.1] did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA-v4
    Jul 15 09:25:02 srv1 postfix/postqueue[1421]: warning: Mail system is down -- accessing queue directly
    Jul 15 09:30:01 srv1 sm-mta[1510]: q6F5U19J001510: localhost [127.0.0.1] did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA-v4
    Jul 15 09:30:01 srv1 postfix/postqueue[1521]: warning: Mail system is down -- accessing queue directly
    Jul 15 09:35:01 srv1 sm-mta[1597]: q6F5Z1jV001597: localhost [127.0.0.1] did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA-v4
    Jul 15 09:35:01 srv1 postfix/postqueue[1608]: warning: Mail system is down -- accessing queue directly
    Jul 15 09:40:02 srv1 postfix/postdrop[1697]: warning: unable to look up public/pickup: No such file or directory
    Jul 15 09:40:02 srv1 sm-mta[1712]: q6F5e2Xv001712: localhost [127.0.0.1] did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA-v4
     
    Last edited: Jul 15, 2012
  6. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Please install ntp:

    Code:
    apt-get install ntp ntpdate
    Run
    Code:
    ntpdate pool.ntp.org
    to adjust your tinme.
     
  7. seha16

    seha16 New Member

    I installed ntpdate durring installation ISPConfig 3 by instruction http://www.howtoforge.com/perfect-server-debian-squeeze-with-bind-and-dovecot-ispconfig-3

    I run
    Code:
    root@srv1:~# ntpdate pool.ntp.org
    16 Jul 17:53:35 ntpdate[5881]: the NTP socket is in use, exiting
    But
    Code:
    root@srv1:~# service dovecot restart
    Restarting IMAP/POP3 mail server: dovecotLast died with error (see error log for more information): Time just moved backwards by 299 seconds. This might cause a lot of problems, so I'll just kill myself now. http://wiki.dovecot.org/TimeMovedBackwards
    If you have trouble with authentication failures,
    enable auth_debug setting. See http://wiki.dovecot.org/WhyDoesItNotWork
    This message goes away after the first successful login.
    .
    

    SMTP server is working, but emails sends from server with very long interval about 5-6 hours. What can do in this situation? Maybe do I need to configure cron for SMTP-server?

    I hosted on VPS OpenVZ. Maybe is problem in it?
     
    Last edited: Jul 16, 2012
  8. seha16

    seha16 New Member

    Falko, thanks for idea!

    I run ntpdate pool.ntp.org, but it did not solved problem.

    But I run
    Code:
    root@srv1:~# ntpdate microsoft.com
    17 Jul 17:15:29 ntpdate[5326]: the NTP socket is in use, exiting
    root@srv1:~# service dovecot restart
    Restarting IMAP/POP3 mail server: dovecot.
    
    And it was helped me. As you can see dovecot started successfully.

    Maybe problem was in geo timezones. My server is situated in Pheonix, USA.
     

Share This Page