ISPConfig 3 show blank page

Discussion in 'General' started by Uysimty, Jun 19, 2019.

  1. Uysimty

    Uysimty New Member

    My ISPConfig 3 run normally. Just few days ago it show only blank page on admin. But the client sites still working fine. I try to look at the apache error.log but see nothing write in there. But I still see request in access log.
     
  2. Taleman

    Taleman Well-Known Member HowtoForge Supporter

  3. Uysimty

    Uysimty New Member

  4. Taleman

    Taleman Well-Known Member HowtoForge Supporter

    Who or what said that?
    Restore the missing file from backups. It seems to me ISPConfig can not work without that file. I believe that file is created by the ISPConfig installer, so it can not just be copied from the installation package.
     
  5. Uysimty

    Uysimty New Member

    It didn't fixed. The problem is I can not see the log. So I don't know how to debug. Where can I see the ISPConfig Log?
     
  6. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    ISPConfig can indeed not work without that file, but its for the server part and you get a 500 error in the interface, so there must be other files missing too. Or... you did not run the test script as root, which will produce a wrong result as only root and ispconfig user can access that file.
     
  7. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Requests for ispconfig UI are logged in the global apache error.log, there is no separate log for PHP failures in the UI.
     
  8. Uysimty

    Uysimty New Member

    Actaully it is not the real problem. The because at the moment I run your script without root that why it say missing that file. when I run it as root the file is there. So now I think I just want to see the log but I can't
     
  9. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Which Linux Distribution and web server software do you use?
     
  10. Uysimty

    Uysimty New Member

    Debain 9 and apache2. Few day ago one developer install PHP 7.3 and cause this problem
     
  11. Taleman

    Taleman Well-Known Member HowtoForge Supporter

    Try, as root,
    Code:
    tail -f  /var/log/apache2/error.log
    Yes, installing PHP 7.3 breaks ISPConfig, unless you turn default PHP back to PHP 7.0.
    https://www.howtoforge.com/tutorial...bian-default-php-back-to-the-original-version
    From now on, do not let your developers install stuff as root on servers you maintain.

    I fixed all mysterious crashes and errors by new root password and not telling anyone what it was. I wrote the password in sealed envelope which I stored in fireproof safe, and informed everyone I will not fix anything if I discover that envelope is opened.
     
  12. Uysimty

    Uysimty New Member

    Thank for advise but nothing I can do. I just another developer. But if I managed to fix this I won't fix it again in this such of case
     
  13. Uysimty

    Uysimty New Member

    My PHP now is 7.0.33 but still no luck. Anyone know how to see the log?
     
  14. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    @Taleman posted the command to view the log file in post #11.
     
  15. Uysimty

    Uysimty New Member

    [ 2019-06-19 14:51:54.9485 27776/7fdc8f6de600 age/Cor/CoreMain.cpp:967 ]: Passenger core shutdown finished
    [ 2019-06-19 14:51:54.9670 27806/7eff9c543600 age/Wat/WatchdogMain.cpp:1291 ]: Starting Passenger watchdog...
    [ 2019-06-19 14:51:54.9897 27810/7f6386215600 age/Cor/CoreMain.cpp:982 ]: Starting Passenger core...
    [ 2019-06-19 14:51:54.9899 27810/7f6386215600 age/Cor/CoreMain.cpp:235 ]: Passenger core running in multi-application mode.
    [ 2019-06-19 14:51:54.9921 27810/7f6386215600 age/Cor/CoreMain.cpp:732 ]: Passenger core online, PID 27810
    [ 2019-06-19 14:51:55.0120 27818/7fd11f222600 age/Ust/UstRouterMain.cpp:529 ]: Starting Passenger UstRouter...
    [ 2019-06-19 14:51:55.0131 27818/7fd11f222600 age/Ust/UstRouterMain.cpp:342 ]: Passenger UstRouter online, PID 27818
    [Wed Jun 19 14:51:55.022439 2019] [ssl:warn] [pid 27804:tid 140404390678592] AH01909: isp.mydomain.io:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
    [Wed Jun 19 14:51:55.029830 2019] [mpm_worker:notice] [pid 27804:tid 140404390678592] AH00292: Apache/2.4.25 (Debian) Phusion_Passenger/5.0.30 OpenSSL/1.0.2r configured -- resuming normal operations
    [Wed Jun 19 14:51:55.029873 2019] [core:notice] [pid 27804:tid 140404390678592] AH00094: Command line: '/usr/sbin/apache2'
     
  16. Uysimty

    Uysimty New Member

    Like I said no error related to this problem. Actually this problem not log any error at all
     
  17. Taleman

    Taleman Well-Known Member HowtoForge Supporter

    Is the log you posted from the time you got the blank page or after that? You need to look at the log when the error happens. And, please post logs in CODE tags to make them more readable.
    You can examine the complete log file with
    Code:
    less /var/log/apache2/error.log
    You could also post the output of https://www.howtoforge.com/community/threads/please-read-before-posting.58408/ script just to make sure. And please post it in CODE tags.
     
  18. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

  19. Uysimty

    Uysimty New Member

    Is there anyway I can reinstall the ISPConfig again without losing the data?
     
  20. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    You can try it:

    Code:
    cd /tmp
    wget http://www.ispconfig.org/downloads/ISPConfig-3.1.13p1.tar.gz
    tar xvfz ISPConfig-3.1.13p1.tar.gz
    cd ispconfig3_install/install
    php -q update.php
    But I guess it will not help as ISPConfig is probably not damaged here, what's damaged is your PHP environment outside of ISPConfig which causes ISPConfig to not work. So probably redoing the webserver and PHP installation steps from the original tutorial that you used to install ISPConfig before you run the update steps I posted might help.
     

Share This Page