ISPConfig 3 Postfix Problem (Tutorial Perfect Server Centos)

Discussion in 'Server Operation' started by topmaverick, May 18, 2011.

  1. topmaverick

    topmaverick New Member

    Hello everyone,
    I have a problem after installing a server with centos 5.6 and follow the tutorial to fully implement a mail server (perfect server ISPConfig3), because once completed the whole process all services are operational and listening but doing a telnet on port 25 no screen or no indication so even if the service is running postfix not respond to any command, everything else works imap, pop3 setting up boxes, but clearly if I can not send or receive mail is unused ....

    Thanks a lot for the help

    André
     
  2. Lionheart82

    Lionheart82 Member

    I have had similar problems with the centos 5.6 and email recieve, only to find out that the ispconfig had not configured the postfix corectlly in the setup.

    so either reconfigure ispconfig or run in
    /tmp/ispconfig3_install/install/ php -q uninstall.php(this will uninstan ispconfig3) and reinstall it - this also worked for me.

    By the way you are running php 5.1 right?
     
  3. topmaverick

    topmaverick New Member

    Thanks for the reply, i have reinstall ispconfig but after reinstallation, fails to start with this error :

    [root@mail install]# /etc/init.d/dovecot start
    Starting Dovecot Imap: Error: Error in configuration file /etc/dovecot.conf line 715: Unknown protocol name (section changed in /etc/dovecot.conf at line 709)
    Fatal: Invalid configuration in /etc/dovecot.conf
    [FAILED]

    any ideas?
    The php version is 5.1.6

    Thanks a Lot!
    Have a Good Day
    Andre
     
  4. Lionheart82

    Lionheart82 Member

    I would go full system reinstall about it, perhasp dovecot installation is or a setting is wrong... for me its faster to just reinstlal the hole system in this step than to find out what is wrong.
     

Share This Page