ISPConfig 3.1 - The server responded: 451 4.3.0 (no send or receive)

Discussion in 'ISPConfig 3 Priority Support' started by Harvey Sharman, Oct 4, 2016.

  1. Harvey Sharman

    Harvey Sharman Member HowtoForge Supporter

    @till Thank you for the tutorial for Centos. Appreciated.

    Have a minor problem after the new install. I followed the tutorial for ISPConfig 3.1 on Centos 7.2 with Postfix, Apache2, Dovecot and Mariadb etc. So all good, I can login to the new ISPConfig interface and create a new domain and email account and correct ports open with right hostname.domain.ltd. MxToolbox site show it is working. The problem is when testing, no emails arrive and when I send by using Microsoft Outlook, I get 'Send test email message: The server responded: 451 4.3.0. When I email a test from my other ISP to this new server, nothing comes in. So I can login to Roundcube ok but no emails can send or receive. I can send if I use my other SMTP mail server. The system state monitor on ISPConfig shows this State: ok (0 unknown, 0 info, 0 warning, 0 critical, 0 error). Am I missing something in Postfix .cf files??
    SEE MAIL LOG BELOW,

     
    Last edited: Oct 4, 2016
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Try this:

    touch /etc/mailman/virtual-mailman
    postmap /etc/mailman/virtual-mailman
     
  3. Harvey Sharman

    Harvey Sharman Member HowtoForge Supporter

    Run both commands and it says 'Cannot Touch /etc/mailman/virtual-mailman No such file or directory'
    'fatal Open /etc/mailman/virtual-mailman No such file or directory'
    I did not install Mailman at all after installing Centos. It seems to depend on it. I don't need Mailman. I skipped this.

    Thanks
    Harvey
     
    Last edited: Oct 5, 2016
  4. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    run:

    mkdir /etc/mailman
    touch /etc/mailman/virtual-mailman
    postmap /etc/mailman/virtual-mailman
     
  5. Harvey Sharman

    Harvey Sharman Member HowtoForge Supporter

    Good grief thank you till, that sorted that. You are good.
    Not sure if you know why I received this from the 'Amavisd' as had an email on the server with error 'This delivery report was generated by the program amavisd-new at host ... Our internal reference code for your message is
    08922-02/vo0Q67JUslhJ
    INVALID HEADER: MISSING REQUIRED HEADER FIELD
    Missing required header field: "Date"

    Cannot send over SSL port 465 or TLS 587. Only none SSL port 25. I have not configured or uncomment anything in Postfix main.cf or master.cf yet.

    Harvey Sharman
     
  6. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Seems as if the sending email client missed to add a required field.

    you have to remove the # from the smtps and submission lines in master.cf and restart postfix.
     
  7. Harvey Sharman

    Harvey Sharman Member HowtoForge Supporter

    Thank you till all sorted :)
     

Share This Page