ISPCONFIG 3.1.4 Package installer does't work

Discussion in 'General' started by burice, Jun 29, 2017.

  1. burice

    burice New Member

    Hi guys.
    I have faced with an odd problem with my brand new ispconfig 3.1.4.
    seems very user friendly with nice new features but I think something about this version is going wrong.
    I have installed it many times with many different methods on different linux versions but all af them will face ONE exact problem!
    when I install and config my server and define a new client with new website, in the package installation area no success in installation. every package i try to install will face with error.
    unfortunately I could not find any log file containing any error but I have recognized that now new subfolder can be made under ispconfig orders.
    At first I thought that there is some access privilege issue is occurred but when I tried to install a web based package manually I faced more issues.
    When I copied the source of owncloud to a subfolder and tried to install it through web wizard errors showed that the program dosn't have the rights to modify or create files. Hence I changed the subfolder access rights by CHMOD command but some more issues occurred.
    Any help from you guys will be highly appreciated
     
  2. Tuumke

    Tuumke Member

    How is your setup? All in one server? Or spread acros multiple hosts?
    If it's the latter, then it's not possible at this time.
    If it's the first, did you check any logs?
     
  3. burice

    burice New Member

    As mentioned before I have tried it many different ways
    but my latest situation is:
    Debian 7 x86 all in one server based on dovecot and nginx
    Installation through the auto install script released by this site
    no multiple hosts just this one server
    I have checked the folder var/log/ispconfig/cron.log and here are the latest events:
    Code:
    Thu Jun 29 01:19:01 EDT 2017
    Thu Jun 29 01:19:01 EDT 2017
    Thu Jun 29 01:19:01 EDT 2017 finished.
    Thu Jun 29 01:19:01 EDT 2017 PHP Deprecated:  Comments starting with '#' are deprecated in /etc/php5/cli/conf.d/ming.ini on line 1 in Unknown on line 0
    Thu Jun 29 01:20:01 EDT 2017 PHP Deprecated:  Comments starting with '#' are deprecated in /etc/php5/cli/conf.d/ming.ini on line 1 in Unknown on line 0
    Thu Jun 29 01:20:01 EDT 2017 PHP Deprecated:  Comments starting with '#' are deprecated in /etc/php5/cli/conf.d/ming.ini on line 1 in Unknown on line 0
    Thu Jun 29 01:20:01 EDT 2017
    Thu Jun 29 01:20:01 EDT 2017
    Thu Jun 29 01:20:01 EDT 2017 finished.
    Thu Jun 29 01:20:01 EDT 2017 PHP Deprecated:  Comments starting with '#' are deprecated in /etc/php5/cli/conf.d/ming.ini on line 1 in Unknown on line 0
    Thu Jun 29 01:20:01 EDT 2017 c1maindb does not exceed quota qize: -1048576 >
    Thu Jun 29 01:20:01 EDT 2017 /usr/bin/fail2ban-client
    Thu Jun 29 01:20:01 EDT 2017 /sbin/iptables
    Thu Jun 29 01:20:01 EDT 2017 /sbin/ip6tables
    
     
  4. Tuumke

    Tuumke Member

    Did you try anything from this topic?
    Did you turn on debugging for the logging? If not, do this and retry, then post the the part of the logfile.
     
  5. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    When ISPConfig is not creating folders, then a common mistake is that a symlink is used for /var/www. ISPConfig detects this as a security violation and will stop to create folders.

    The php scripts run under the same user that owns the folders, so a chmod is not required as PHP can always write to it, unless you missed enabling suexec (which is active by default btw) on an apache server or have chosen a wrong php mode on apache like mod_php, the php mode must be php-fpm or php-fcgi (which is the default) on apache systems.

    But Tuumke already pointed out how you can find out what's wrong with your server.
     
    Tuumke likes this.
  6. burice

    burice New Member

    i,ve just run the script and here is the result, seen nothing wrong:


    ##### SERVER #####
    IP-address (as per hostname): ***.***.***.***
    [WARN] could not determine server's ip address by ifconfig
    [INFO] ISPConfig is installed.

    ##### ISPCONFIG #####
    ISPConfig version is 3.1.4


    ##### VERSION CHECK #####

    [INFO] php (cli) version is 5.4.45-0+deb7u8

    ##### PORT CHECK #####

    [WARN] Port 443 (Webserver SSL) seems NOT to be listening

    ##### MAIL SERVER CHECK #####


    ##### RUNNING SERVER PROCESSES #####

    [INFO] I found the following web server(s):
    Nginx (PID 3921)
    [INFO] I found the following mail server(s):
    Postfix (PID 3519)
    [INFO] I found the following pop3 server(s):
    Dovecot (PID 3314)
    [INFO] I found the following imap server(s):
    Dovecot (PID 3314)
    [INFO] I found the following ftp server(s):
    PureFTP (PID 3550)

    ##### LISTENING PORTS #####
    (only ()
    Local (Address)
    [anywhere]:445 (3567/smbd)
    [anywhere]:993 (3314/dovecot)
    [anywhere]:995 (3314/dovecot)
    [localhost]:10024 (2074/amavisd-new)
    [localhost]:10025 (3519/master)
    [anywhere]:3306 (2423/mysqld)
    [localhost]:10026 (2074/amavisd-new)
    [anywhere]:139 (3567/smbd)
    [localhost]:10027 (3519/master)
    [anywhere]:587 (3519/master)
    [localhost]:11211 (3386/memcached)
    [anywhere]:110 (3314/dovecot)
    [anywhere]:143 (3314/dovecot)
    [localhost]:783 (2545/spamd.pid)
    [anywhere]:111 (1754/rpcbind)
    [anywhere]:8080 (3921/nginx)
    [anywhere]:80 (3921/nginx)
    [anywhere]:8081 (3921/nginx)
    [anywhere]:465 (3519/master)
    [anywhere]:21 (3550/pure-ftpd)
    ***.***.***.***:53 (1856/named)
    ***.***.***.***:53 (1856/named)
    ***.***.***.***:53 (1856/named)
    [localhost]:53 (1856/named)
    [anywhere]:22 (1970/sshd)
    [anywhere]:25 (3519/master)
    [localhost]:953 (1856/named)
    *:*:*:*::*:445 (3567/smbd)
    *:*:*:*::*:993 (3314/dovecot)
    *:*:*:*::*:995 (3314/dovecot)
    [localhost]39 (3567/smbd)
    *:*:*:*::*:587 (3519/master)
    [localhost]10 (3314/dovecot)
    [localhost]43 (3314/dovecot)
    [localhost]11 (1754/rpcbind)
    *:*:*:*::*:8080 (3921/nginx)
    *:*:*:*::*:8081 (3921/nginx)
    *:*:*:*::*:465 (3519/master)
    *:*:*:*::*:21 (3550/pure-ftpd)
    *:*:*:*::*:53 (1856/named)
    *:*:*:*::*:22 (1970/sshd)
    *:*:*:*::*:25 (3519/master)
    *:*:*:*::*:953 (1856/named)




    ##### IPTABLES #####
    Chain INPUT (policy ACCEPT)
    target prot opt source destination
    fail2ban-pureftpd tcp -- [anywhere]/0 [anywhere]/0 multiport dports 21
    fail2ban-dovecot-pop3imap tcp -- [anywhere]/0 [anywhere]/0 multiport dports 110,995,143,993
    fail2ban-ssh tcp -- [anywhere]/0 [anywhere]/0 multiport dports 22

    Chain FORWARD (policy ACCEPT)
    target prot opt source destination

    Chain OUTPUT (policy ACCEPT)
    target prot opt source destination

    Chain fail2ban-dovecot-pop3imap (1 references)
    target prot opt source destination
    RETURN all -- [anywhere]/0 [anywhere]/0

    Chain fail2ban-pureftpd (1 references)
    target prot opt source destination
    RETURN all -- [anywhere]/0 [anywhere]/0

    Chain fail2ban-ssh (1 references)
    target prot opt source destination
    DROP all -- ***.***.***.*** [anywhere]/0
    RETURN all -- [anywhere]/0 [anywhere]/0
     
  7. burice

    burice New Member

    you know it seems very odd to me because I have configed many servers using old ispconfig with no issues but here with this new one I dont know what comes wrong!!!! is it possible that there is some issue in my server because it's a vps (Openvz)???
     
  8. burice

    burice New Member

    I have set a new domain as a new web site. it doesnt work either !!!! what is going on with this ispconfig 3.1.4??!?!?!
     
  9. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Please see my post above: Do you used a symlink for /var/www ?

    And Tuumke posted a link above on how to debug the server actions to see why it can't create the folders or install softare.
     
  10. burice

    burice New Member

    i have no symlink. I enabled my debaug but now success. I'm absolutely dissappointed with this version because even a simple website does not work. the things that I easily would do with previous version
     
  11. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Then please post the debug output that you get on the shell when you create a new website in ISPConfig. What you posted is the general test script and not the debug mode. Read the whole post, debugging is covered at the end.

    This version works es fine as any previous version. You are currently blaming iISPConfig for problems of the underlying system setup of your virtual server. Enable debug mode, disable the server.sh cronjob, create a site, run server.sh and post the output as described in the debug instructions.
     
  12. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    One reason can be e.g. that the VM default image that you use has no running cron daemon. But you can see that with debug mode as well, if it works in debug mode when executed manually, then you have a problem with cron on your system.
     
  13. Tuumke

    Tuumke Member

    Cron does appear to be running since he posted /var/log/ispconfig/cron.log?

    @burice
    Then like till says, Disable the cronjob for server.sh (usually crontab -e from an ssh session and comment out the lines with a #) and execute it manually by running /usr/local/ispconfig/server/server.sh. Then post back the results of /var/log/ispconfig/ispconfig.log here.
     
  14. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    yes, you're right. missed that.
     
    Tuumke likes this.
  15. Tuumke

    Tuumke Member

    @burice any news? Or did you solve this?
     
  16. sjau

    sjau Local Meanie Moderator

    Also, you might want to use Debian 9 meanwhile and not Debian 7 anymore...
     

Share This Page