ispconfig 3.0.3 + web server offline !!

Discussion in 'Installation/Configuration' started by 007007, Oct 6, 2010.

  1. 007007

    007007 New Member

    Hello,

    I suddenly an error message in the monitor ispconfig this morning:

    One or more services are offline

    web server : offline


    I can access my sites, but they were too slow to load

    an idea please?

    thank you

    (debian lenny)
     
  2. Hans

    Hans Moderator ISPConfig Developer

    If you use more then 1 single IP, please check your file /etc/network/interfaces file too see if the hostname of the server is still the first one mentioned there.

    I had the same problem. have a look here for more details.
     
  3. 007007

    007007 New Member

    this is what I have:

    Code:
    # This file describes the network interfaces available on your system
    # and how to activate them. For more information, see interfaces(5).
    
    # The loopback network interface
    auto lo
    iface lo inet loopback
    
    auto eth0
    iface eth0 inet static
        address 91.121.3.28
        netmask 255.255.255.0
        network 91.121.3.0
        broadcast 91.121.3.255
        gateway 91.121.3.254
    
    what should I do please?

    thank you for your help
     
  4. Hans

    Hans Moderator ISPConfig Developer

    Ok i see that it has nothing to do with my problem.
    Only the apache webserver?
    Which services are off-line and which distro do you use?
     
  5. 007007

    007007 New Member

    Last edited: Oct 6, 2010
  6. Hans

    Hans Moderator ISPConfig Developer

    Ok then i don't know the answer.
    Iw ould check the Apache2 log files to verify if there is something wrong.
    You can also check your server load with the top command to see which proccess is causing your problem.
     
  7. 007007

    007007 New Member

    ok

    with the top command i have this :

    [​IMG]

    I have to see what log file? apache2 access log?

    thx for help
     
  8. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    The load is low, so this is not the reason for the problem. A common reason for such behaviour together with low load is that you include any external content, javascript snippets or images in your website from a external source which has load problems. e.g. javascript codes, submit buttons, twitter things, banner scripts etc. So the problem does not has to be on your server. I had this several times in the past with customer websites.

    Is the ispconfig interface on port 8080 loading fast?
     
  9. 007007

    007007 New Member

    hi till

    i not use any external link, you can test here :

    is so low to load :(

    "Is the ispconfig interface on port 8080 loading fast? "

    yes is fast !!!
     
    Last edited: Oct 6, 2010
  10. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    The ispconfig interface runs on the same apache as your website, so it does not seem to be a general performance problem the. Please login to the joomla cms backend. Is the backend fast or as slow as the site itself?
     
  11. 007007

    007007 New Member

    joomla backend is low :eek:
     
  12. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Hmm, thats strange. And it happened over night, you did not change any website settings yesterday or installed updates?
     
  13. 007007

    007007 New Member

    this slowdown happens quite often, for 2 weeks now

    I recently updated the server: latest version php5.3 and mysql 5.1

    loading site sometimes normal, sometimes too slow to load (but loading ispconfig ip:8080 is still normal!)
     
  14. 007007

    007007 New Member

    [​IMG]

    why this happens on?

    Tomorrow everything worked well, now the site gets stuck, will not load (while on ISPConfig everything is normal ...)

    :eek::eek:
     
  15. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    If ispconfig is online, then apache is running. So it might be just a falso positive indication in the monitor module. The monitor just checks if a server is running on localhost on port 80, if you redefined localhost in /etc/hosts or configured apache to not listen on port 80 on ocalhost, then the monitor shows webserver as offline.

    If any websites are not working, then restart apache. If this wont help, then look in the apache error.log and the website error.log to see what the error is.
     
  16. enqx

    enqx New Member

    I'm having the same issue.
    This happens everyday, ispconfig shows web-server offline and all sites become slow.

    I've checked the logs and didn't see anything strange, cpu usage is normal.


    edit:
    I think i've found the problem:

    IPv6 addrconf: prefix with wrong length 56
    IPv6 addrconf: prefix with wrong length 56
    possible SYN flooding on port 80. Sending cookies.
    possible SYN flooding on port 80. Sending cookies.
    IPv6 addrconf: prefix with wrong length 56
    possible SYN flooding on port 80. Sending cookies.
    IPv6 addrconf: prefix with wrong length 56
    possible SYN flooding on port 80. Sending cookies.
    IPv6 addrconf: prefix with wrong length 56
    possible SYN flooding on port 80. Sending cookies.


    But I don't think I'm under an attack because this happens everyday, at the same hour my sites have more traffic.

    I'm using the default apache configuration.
     
    Last edited: Feb 5, 2011
  17. luckystrike

    luckystrike New Member

    ISP Config 3.3.0.2 Websrever offline in Server status

    Add in the ports.conf

    NameVirtualHost *:80
    Listen 127.0.0.1:80
    Listen IPv4 Adress:80
    Listen [IPv6 Adress if you have]:80

    Listen 127.0.0.1:80 <-> This entry is for ISPconfig. After add this, the warnig in Server Status is obsolete

    LuckyStrike
     
  18. misuv

    misuv New Member

    had same problem, here is my sollution that worked

    I had the same problem on a virtual machine.

    In my System log I found the following errors:

    Code:
    [ERROR] /usr/sbin/mysqld: Table './dbispconfig/monitor_data' is marked as crashed and should be repaired
    [ERROR] /usr/sbin/mysqld: Table './dbispconfig/sys_session' is marked as crashed and should be repaired
    I logeed in phpmyadmin with user "root" and MYSQL Password and repaired the tables. After that the system was ok again and load was high again.

    Regards
    Mihai
     

Share This Page