Ispconfig 2 SSL problem

Discussion in 'Installation/Configuration' started by sonik_blast, Jan 13, 2009.

  1. sonik_blast

    sonik_blast New Member

    Hi all, this is my first time to post in this forum and I want to say first that i am glad to be here.

    Now about my problem I have a ispconfig 2 server witch was working perfect until today. The problem is that when I try to enter in the https://site:81 my admin user and password it tells me wrong password or user name. I looked at the isp error log and it says this:

    Code:
    [Tue Jan 13 15:29:22 2009] [error] mod_ssl: SSL handshake failed: HTTP spoken on HTTPS port; trying to send HTML error page (OpenSSL library error follows)
    [Tue Jan 13 15:29:22 2009] [error] OpenSSL: error:1407609C:SSL routines:SSL23_GET_CLIENT_HELLO:http request [Hint: speaking HTTP to HTTPS port!?]
    Thats why i think that maybe the problem is the ssl. Can someone help me because many users of the office can't work.

    Thanks!!!
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    You try to access ispconfig by http but installed it with https. You will have to use https.
     
  3. sonik_blast

    sonik_blast New Member

    The problem is that with https i can't login. There is some problem with the ssl that i can't resolve.
     
  4. sonik_blast

    sonik_blast New Member

    I tryed this but i can't still login error 101...

    PHP:
    openssl genrsa -des3 -passout pass:yourpassword -out /root/ispconfig/httpd/conf/ssl.key/server.key2 1024
    openssl req 
    -new -passin pass:yourpassword -passout pass:yourpassword -key /root/ispconfig/httpd/conf/ssl.key/server.key2 -out /root/ispconfig/httpd/conf/ssl.csr/server.csr -days 365
    openssl req 
    -x509 -passin pass:yourpassword -passout pass:yourpassword -key /root/ispconfig/httpd/conf/ssl.key/server.key2 -in /root/ispconfig/httpd/conf/ssl.csr/server.csr -out /root/ispconfig/httpd/conf/ssl.crt/server.crt -days 365
    openssl rsa 
    -passin pass:yourpassword -in /root/ispconfig/httpd/conf/ssl.key/server.key2 -out /root/ispconfig/httpd/conf/ssl.key/server.key
    chmod 400 
    /root/ispconfig/httpd/conf/ssl.key/server.key
     
  5. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Did you accept all default values when you recreated the certificate?
     
  6. sonik_blast

    sonik_blast New Member

    Okei I fixed the problem but with a very hard way.

    1 - Backup all mail and mysql and www dir
    2 - Downloaded Ispconfig from the site
    3 - Reinstalled the software
    4 - Restored the old mysql database
    5 - Restarted pop3 and smtp
    6 - Restarted ispconfig

    All works perfect for my suprice :D
     

Share This Page