ISPConfig 2.2.5 released

Discussion in 'General' started by till, Jul 18, 2006.

  1. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    ISPConfig 2.2.5 (stable) is available for download.

    This ISPConfig release fixes a bug in the domain check in the customer area.

    Detailed Changelog
    ------------------

    - Bugfix: Fixed a bug in the domain regex for client websites.

    Download
    --------

    http://www.ispconfig.org/downloads.htm

    Forums
    ------

    http://www.howtoforge.com/forums


    Installation Instructions
    -------------------------

    Download the ISPConfig-2.2.5.tar.gz from sourceforge.net

    http://prdownloads.sourceforge.net/ispconfig/ISPConfig-2.2.5.tar.gz?download


    Installation on the shell as root user:

    tar xvfz ISPConfig-2.2.5.tar.gz
    cd install_ispconfig
    ./setup

    The installer automatically detects the installed ISPConfig version and performs an update.
     
  2. edge

    edge Active Member Moderator

    Update from 2.2.4 to 2.2.5 (on Deban Sarge) did not have any problems.

    Thanks again for ISPconfig!
     
  3. Hans

    Hans Moderator ISPConfig Developer

    antastic quick fix!

    Dear Till & Falko,

    With the release of 2.2.5 you show us that we can rely on ISPConfig!
    Thanks for this fantastic quick fix!

    I want you to know that everything is up and running now! :)
     
  4. jockstrap

    jockstrap New Member

    LOL..

    Downloaded 2.2.4 today... finally got a chance to install it..
    installed... loded these forums to sus things out and what's the first post I see - another new version 2.2.5..... AAARRRGGG....

    Anyway - thanks guys for being so quick on fixing this..
     
  5. Ben

    Ben ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    No worry there is also a fix for just the regexproblem so you don't nee to care.
    But nevertheless, 15minutes updating with that quite robust script is fine... the only nerving thing is recreating the ssl certs ;)
     
  6. wr19026

    wr19026 New Member

  7. Ben

    Ben ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    I guess everything that has to be reached via ISPConfigs own apache on port 81 won't be accessible during upgrade, because the services are shut down.
    So it will also affect webmail, phpMyAdmin if you use it via ISPConfigs own apache.

    it's linux not windows :D (no you don't have to)
     
  8. fobicodam

    fobicodam ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    FYI, Windows doesnt need to reboot neither, its just to "clean restart", you can restart the affected services if you know which they are..
     
  9. Ben

    Ben ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    fobi: don't want to start an OT discussion here, but nevertheless I had no real need to restart my linux after updates (only kernel), more than windows after each time the automate update thing installed some... and dont forget the =) in behind.
     
  10. jockstrap

    jockstrap New Member

    Autoresponder Problems Still :(

    One of the enhancements of this version was to have the .vacation.cache deleted each time you turn off the autoresponder option...

    Unfortunately, this is not working..

    Have upgraded to 2.2.5 and turned on autoresponder - works normally...

    unchecked autoresponder option and even removed the message - neither resulted in the .autoresponder.cache being deleted!

    Maybe a script or permissions problem ?

    I have not modified anything - a very vanilla "perfect debian 3.1" install with roundcube mail.

    Any idea guys ???
     
  11. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer


    How long did you wait? The autoresponder cache is removed by the server process, this may take 2-3 minutes.
     
  12. jockstrap

    jockstrap New Member

    Well - option was removed from panels before i wrote the above post... been about 20min now and it's still there ?
     
  13. wr19026

    wr19026 New Member

    Thanks for your help :)
     
  14. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    The name of the cache is .vacation.cache, not .autoresponder.cache.
    Just checked again, it's working for me.
     
    Last edited: Jul 18, 2006
  15. jockstrap

    jockstrap New Member


    Yes - sorry falco - just my typo... it's still there and contains the email address that i used to email to the user. Thus verifying that it is still the same and not even a deleted reallocated one.
     
  16. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    I've just tested again. It's working with mbox, but not with Maildir... :mad: :mad: :mad: This software is getting too complex to test it all...

    Please replace /root/ispconfig/isp/conf/autoresponder.rc.master with this one:

    Code:
    SHELL=/bin/sh    # for other shells, this might need adjustment
    EMAIL=`formail -zxTo:`
    
                  :0 Whc: vacation.lock
                   # Perform a quick check to see if the mail was addressed to us
                   #* $^To:.*\<$\LOGNAME\>
                   # Don't reply to daemons and mailinglists
                  * !^FROM_DAEMON
                   # Mail loops are evil
                  * !^X-Loop: ${EMAIL}
                  | formail -rD 8192 {PFAD}/.vacation.cache
    
                    :0 ehc         # if the name was not in the cache
                    | (formail -rI"From: {EMAIL_ADDRESS}" -I"Precedence: junk" \
                         -A"X-Loop: ${EMAIL}" ; \
                       cat {PFAD}/.vacation.msg \
                      ) | $SENDMAIL -oi -t
    And now I'm going to forget about the last 24 hours. Making me sick...
     
  17. fobicodam

    fobicodam ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    Dont worry, thats why we are here too :) you try to fix the errors fast
     
  18. jockstrap

    jockstrap New Member

    Ditto! :D :D :D
     
  19. djtremors

    djtremors ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    Am I reading this right? This is another install for a single bugfix?
    Is there a diff patch available to do the same thing rather than going through the installer again and messing up the certificates?
    Last time I just modified the certificates part of the scripts to copy my backups from another path but to do this again *sigh*.

    Also, I noticed launguage problems in places as well which I could live with. Some messages sort of like "Please fill in the 'Vorname' field".. half english, half german ;)
     
  20. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Please have a look here:

    http://www.howtoforge.com/forums/showpost.php?p=33672&postcount=25
     

Share This Page