ISPConfig 2.2.26 released

Discussion in 'General' started by till, Oct 1, 2008.

  1. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    ISPConfig 2.2.26 is available for download.

    This ISPConfig release adds support for CentOS 4.7 and updates ClamAV to 0.94.
    It contains many small enhancements and several minor bugs were fixed.


    Detailed Changelog
    ------------------

    - Added support for CentOS 4.7.
    - Updated ClamAV to version 0.94.
    - Dutch language files have been updated.
    - Updated Turkish language files.
    - Changed: split server aliases into multiple ServerAlias lines if the line would otherwise be too long (see http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=26869).
    - Changed: set MySQL character set to latin1 during installation.
    - Bugfix: mailuser login now working with hyphen in domain name.
    - Bugfix: Admin could not edit user-generated cron jobs.
    - Changed: added an error message when a user tries to add an email alias that is already existing for the web site.
    - Changed: added an error message when a user tries to create a catchAll email account if there is already another one for the web site.
    - Added MCrypt support to ISPConfig's PHP.
    - Fixed syntax error in the Spanish language file for the DNS Manager.


    Download
    --------

    http://www.ispconfig.org/downloads.htm

    Forums
    ------

    http://www.howtoforge.com/forums


    Installation Instructions
    -------------------------

    Download the ISPConfig-2.2.26.tar.gz from ispconfig.org:

    http://prdownloads.sourceforge.net/ispconfig/ISPConfig-2.2.26.tar.gz?download


    Installation on the shell as root user:

    tar xvfz ISPConfig-2.2.26.tar.gz
    cd install_ispconfig
    ./setup

    The installer automatically detects the installed ISPConfig version and
    performs an update.
     
  2. Hans

    Hans Moderator ISPConfig Developer

    Thank you Till for this new release.
    I will update my servers tonight. :)
     
  3. commentator

    commentator Member

    Thanks

    Upgrade works ok on debian etch
     
  4. Hans

    Hans Moderator ISPConfig Developer

    I just finished the update on two Debian Etch servers as well.
    Everything went fine.

    Thanks for this new version! :)
     
  5. kosztyua

    kosztyua New Member

    I was worried for a second because it just stopped at **INSTALLATION for about 5 minutes with no further information, and not even ps aux showed any activity from it.

    But turned out everything is okey, it works like a charm, thank you :)

    (I was really troubled if it is going to work, after 2.2.25 had a bug of some sort which interrupted the update with a missing lib and had to reinstall the whole ispconfig after finding the lib :p It was on lenny btw, im using etch now)
     
  6. 1stknight

    1stknight New Member

    Hi guys... am glad to see a new release for ispconfig... just one question though, does this release address the case wherein a single user update (like password change) would make ispconfig run through the entire user listing?
     
  7. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Firs, ISPConfig does never go trough all users, it just goes trough the users of that site. This behaviour has not been changed and will most likely not been changed in ISPCOnfig 2. If you need this, you will have to switch to ispconfig 3.
     
  8. commentator

    commentator Member

    Till, is this
    Fixed in this release?
     
  9. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    No, because I haven't been able to reproduce this, no matter if on i386 or x86_64 systems. I've asked Norman what processor he's using, but got no answer... :(
     
  10. radim_h

    radim_h Member HowtoForge Supporter

    Update from 2.2.25 done without problems on Debian Etch x64

    (except little problem in czech translation - sentences Traffic-Überschreitung: in web Basis: and Log-Grösse: in web Optionen
    stayng not translated, it should be fixed only by importing old doctype table from 2.2.25, same thing happened when updated from 2.2.24 to 2.2.25, probably caused by german characters Ü & ö )
     
    Last edited: Oct 3, 2008
  11. boardmain

    boardmain New Member

    i have the same problem al worked fine but here
    ------------


    Configured for linux-elf.
    making all in crypto...
    make[1]: Entering directory `/root/install_ispconfig/compile_aps/openssl-0.9.7m/crypto'
    ( echo "#ifndef MK1MF_BUILD"; \
    echo ' /* auto-generated by crypto/Makefile for crypto/cversion.c */'; \
    echo ' #define CFLAGS "gcc -DOPENSSL_THREADS -D_REENTRANT -DDSO_DLFCN -DHAVE_DLFCN_H -DOPENSSL_NO_KRB5 -DL_ENDIAN -DTERMIO -O3 -fomit-frame-pointer -m486 -Wall -DSHA1_ASM -DMD5_ASM -DRMD160_ASM"'; \
    echo ' #define PLATFORM "linux-elf"'; \
    echo " #define DATE \"`LC_ALL=C LC_TIME=C date`\""; \
    echo '#endif' ) >buildinf.h
    gcc -I. -I.. -I../include -DOPENSSL_THREADS -D_REENTRANT -DDSO_DLFCN -DHAVE_DLFCN_H -DOPENSSL_NO_KRB5 -DL_ENDIAN -DTERMIO -O3 -fomit-frame-pointer -m486 -Wall -DSHA1_ASM -DMD5_ASM -DRMD160_ASM -c -o cryptlib.o cryptlib.c
    cc1: error: unrecognized command line option "-m486"
    make[1]: *** [cryptlib.o] Error 1
    make[1]: Leaving directory `/root/install_ispconfig/compile_aps/openssl-0.9.7m/crypto'
    make: *** [sub_all] Error 1
    ERROR: Could not make OpenSSL
    cd: error retrieving current directory: getcwd: cannot access parent directories: No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/aps.tar.gz': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/spamassassin.tar.gz': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/uudeview.tar.gz': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/clamav.tar.gz': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/cronolog': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/cronosplit': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/ispconfig_tcpserver': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/zip': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/unzip': No such file or directory
    tar: spamassassin.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
    tar: Error is not recoverable: exiting now
    tar: Child returned status 2
    tar: Error exit delayed from previous errors
    mv: cannot stat `spamassassin': No such file or directory
    tar: uudeview.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
    tar: Error is not recoverable: exiting now
    tar: Child returned status 2
    tar: Error exit delayed from previous errors
    mv: cannot stat `uudeview': No such file or directory
    tar: clamav.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
    tar: Error is not recoverable: exiting now
    tar: Child returned status 2
    tar: Error exit delayed from previous errors
    mv: cannot stat `clamav': No such file or directory
    tar: aps.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
    tar: Error is not recoverable: exiting now
    tar: Child returned status 2
    tar: Error exit delayed from previous errors
    ./setup2: line 888: ispconfig_tmp/php/bin/php: No such file or directory


    ----

    this server have one of the latest quad core Xeon
     
  12. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Do not import doctypes from older versions. This may cause loss of data in your setup. For example the customer databases can get deleted when you import a older doctype.

    If a string is not translated, then add it to the language file.
     
  13. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    There is no such problem mentioned in this thread. So which same problem do you have?
     
  14. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    The -m486 vs. -mtune=i486 problem.
     
  15. radim_h

    radim_h Member HowtoForge Supporter

    I'm awared of this, but doctype hasn't changed since 2.2.23, i'm i right?

    Translation is allready in language file, so problem is somewhere else...
     
  16. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Does anyone have a quad-core Xeon for us so that we can test this? I think a vm on a quad-core Xeon (OpenVZ, Xen, VMware) will do, too.
     
  17. radim_h

    radim_h Member HowtoForge Supporter

    i'm running on dual quadcore with no problem (but it is machine from 03/2008)
    have vmware installed if you want to test something
     
  18. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    That would be great! :) Maybe you can set up an empty VM for me (maybe OpenSUSE 11 because the problem was reported for OpenSUSE, but I guess any other distro will do as well) and PM me the login details?
     
  19. indie1982

    indie1982 New Member

    I got exactly the same problem on a Ubuntu 8.04 LTS box running 2 x 933Mhz Pentium III CPU's on an Abit VP6 Mobo.

    Tried a complete reinstall of the OS but couldn't fix it, even tried going back to an earlier version of GCC.

    In the end I installed fedora 9 and it worked fine!
     
  20. Ben

    Ben ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    worked fine on debian etch. thx!
     

Share This Page