ISPConfig 2.2.21 | Debian 4.0 | DNS configuration question

Discussion in 'Installation/Configuration' started by iceget, Feb 14, 2008.

  1. iceget

    iceget Member

    dear team,

    i have installed successfully ISPConfig 2.2.21 on my debian 4.0 machine.
    i have 2 public ip-adresses and one domain.

    the domain points to my two official ip adresses (and also the reverse lookup).

    my question:
    i want configure ISPConfig as a Primary DNS Server + Secondary DNS Server but in the installation manuel i doesnt find any informations do to this.

    i have ns1.mydomain.com and ns2.mydomain.com.

    ns1 is ns1.mydomain.com and ns2 is ns2.mydomain.com and the ns1 points to the first official ip from this server, and the ns2 points to the second official ip of this server.

    can you help me how i must configure ISPConfig that my domain works as a dns server with ns1 and ns2?

    thank you very much, and sorry for my english!

    kind regards

    markus koenig
     
  2. till

    till Super Moderator

    Just create primary dns records in the ISPConfig dns manager for all your domains. It is not nescessary that you craete slave records when primary and secondary nameserver are on the same server.

    Example:

    http://www.howtoforge.com/ispconfig_dns_godaddy_p2

    You dont have to do the steps for the secondary server as described in chapter 6.
     
  3. iceget

    iceget Member

    Re

    Hello and thank you for our answer.

    ok this settings are ok. i have setup the correct domain data.

    i have called my domain registration company, and have made a question that my domain and glue records are right for the ips.

    the company dells me that the ns1 not answers, but the ns2 answers without any data..

    whats my problem?

    ispconfig have correctly dedectet my second ip adresse and hostname...

    can you help me?

    thanks

    kind regards mAx


    errors
    DOMAIN: mydomain.com
    NAMESERVER SET:
    ns1.mydomain.com
    ns2.mydomain.com

    SUMMARY:
    ---------------------------------------------------------
    ERROR: could not get an SOA from nameserver 'ns1.mydomain.com []'
    ERROR: could not get an SOA from nameserver 'ns2.mydomain.com []'
    ---------------------------------------------------------



    NAMESERVER: ns1.mydomain.com

    checking data for mydomain.com on nameserver 'ns1.mydomain.com []'

    checking SOA Record:

    ERROR: could not get an SOA from nameserver 'ns1.mydomain.com []'

    ---------------------------------------------------------

    NAMESERVER: ns2.mydomain.com

    checking data for mydomain.com on nameserver 'ns2.mydomain.com []'

    checking SOA Record:

    ERROR: could not get an SOA from nameserver 'ns2.mydomain.com []'

    ---------------------------------------------------------



    ns1.mydomain.com is my right (t...com) domainname, but i want write my domain down here!
     
    Last edited: Feb 14, 2008
  4. falko

    falko Super Moderator

    Can you post your real domain name here so that I can test?
    Did you create glue records for your name servers?
    Did you open port 53 (TCP and UDP) in your firewall?
     
  5. iceget

    iceget Member

    Re

    hello falko!

    thank you very much!

    can you speak german? i comes from austria!

    the host of the ispconfig are: http://server1.typo3.tc:81

    but i cannot reach this without i make an entry in my hosts file from windows!

    the domain tha i have added was test.com...

    ns1.typo3.tc
    ns2.typo3.tc

    this are the two ip's of the ispconfig server!

    can you help me?

    thank you very much!!

    kind regards mAx


    have you icq? my number are 170930423
     
  6. iceget

    iceget Member

    hello falco,

    thanks for your help!

    i have resolved the dns problem of the machine. my glue records are not reloaded on the root-nameservers!

    three questions:

    1. autoresponder
    the autoresponder dosent works, ... i get no message when i active it.
    the redirects of themails are working perfect, but only the autoresponder doesent work!

    2. clamav
    i see in the header of the email that spam asssasins was working on the mail.
    but i doesent see any entry in the header of the email of the clam av virus checker!
    is that ok? or must i see the entry for the clam av in the mail?

    3. open_basedir
    how i can activate open_basedir for the webs?

    thank you very much!

    kind regards, mAx
     
    Last edited: Feb 16, 2008
  7. falko

    falko Super Moderator

    Please write in English in this forum (if we are not strict about this, then everybody will start to post in his preferred language, and then this forum would become unusable).
    If you want to speak German, please go to www.howtoforge.de .
     
  8. iceget

    iceget Member

    Re

    hello falco,

    thanks for your help!

    i have resolved the dns problem of the machine. my glue records are not reloaded on the root-nameservers!

    three questions:

    1. autoresponder
    the autoresponder dosent works, ... i get no message when i activate it.
    the redirects of the mails are working perfect, but only the autoresponder doesent work!

    2. clamav
    i see in the header of the email that spam asssasins was working on the mail.
    but i doesent see any entry in the header of the email of the clam av virus checker!
    is that ok? or must i see the entry for the clam av in the mail?

    3. open_basedir
    how i can activate open_basedir for the webs?

    thank you very much!

    kind regards, mAx
     
  9. falko

    falko Super Moderator

    Is the autoresponder active in the .procmailrc file of that user? You can find the .procmailrc file in the home directory of that user.

    You should see something like this in the header:
    Code:
    X-Virus-Checker-Version: clamassassin 1.2.4 with clamscan / ClamAV 0.91.2/5847/Sun Feb 17 12:26:12 2008
    Currently only by enabling PHP Safe Mode.
     

Share This Page