ISPConfig 2.2.11 released

Discussion in 'General' started by till, Mar 6, 2007.

  1. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    ISPConfig 2.2.11 is available for download.

    This ISPConfig release updates ClamAV to 0.90.1 and fixes
    a bug with the Clamassassin script in conjunction with
    ClamAV versions >= 0.90. The Dutch language files where updated.


    Detailed Changelog
    ------------------

    - Update: ClamAV to 0.90.1
    - Update: Updated Dutch language files.
    - Bugfix: Patched Clamassassin to work with ClamAV 0.90.x
    - Changed: Disabled the zlib Check during ClamAV compilation for better compatibility with CentOS.
    - Changed: Added chmod 755 on clamav signatures after update.
    - Changed: Enabled logging from freshclam to syslog (mail logfile).


    Download
    --------

    http://www.ispconfig.org/downloads.htm

    Forums
    ------

    http://www.howtoforge.com/forums


    Installation Instructions
    -------------------------

    Download the ISPConfig-2.2.11.tar.gz from sourceforge.net

    http://prdownloads.sourceforge.net/ispconfig/ISPConfig-2.2.11.tar.gz?download


    Installation on the shell as root User:

    tar xvfz ISPConfig-2.2.11.tar.gz
    cd install_ispconfig
    ./setup

    The installer automatically detects the installed ISPConfig version and performs an update.
     
  2. edge

    edge Active Member Moderator HowtoForge Supporter

    Thanks again ISPconfig team!

    I will update my servers later today!
     
  3. Hans

    Hans Moderator Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Thanks again for your work Till!
    updated with no problems.

    :)
     
  4. jonwatson

    jonwatson New Member

    Another flawless upgrade. Thanks!
     
  5. BigMember

    BigMember New Member

  6. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Please post the output of the command:

    netstat -tap

    and try to access the interface with firefox, do you get a error message with firefox?
     
  7. edge

    edge Active Member Moderator HowtoForge Supporter

  8. BigMember

    BigMember New Member

    output

    I tried posting my netstat -tap output to the forum but it wont let me. VBulletin says:

    The following errors occurred when this message was submitted:
    You have included 5 images in your message. You are limited to using 4 images so please go back and correct the problem and then continue again.

    Images include use of smilies, the vB code tag and HTML <img> tags. The use of these is all subject to them being enabled by the administrator.

    I tried accessing my control panel using Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.0.9) Gecko/20061206 Firefox/1.5.0.9 and it says

    could not establish an encrypted connection because certificate presented by 'edited here' is invalid or corrupted. Error code: -8182

    I got this also when I installed ISPConfig 2.2.10 on a fresh install of the perfect setup fedora core 6. I followed these instructions. and then it worked.

    [code]openssl genrsa -des3 -passout pass:yourpassword -out /root/ispconfig/httpd/conf/ssl.key/server.key2 1024
    openssl req -new -passin pass:yourpassword -passout pass:yourpassword -key /root/ispconfig/httpd/conf/ssl.key/server.key2 -out /root/ispconfig/httpd/conf/ssl.csr/server.csr -days 365
    openssl req -x509 -passin pass:yourpassword -passout pass:yourpassword -key /root/ispconfig/httpd/conf/ssl.key/server.key2 -in /root/ispconfig/httpd/conf/ssl.csr/server.csr -out /root/ispconfig/httpd/conf/ssl.crt/server.crt -days 365
    openssl rsa -passin pass:yourpassword -in /root/ispconfig/httpd/conf/ssl.key/server.key2 -out /root/ispconfig/httpd/conf/ssl.key/server.key
    chmod 400 /root/ispconfig/httpd/conf/ssl.key/server.key[/code]

    Now when I upgraded I have followed those same certificate instructions and it works again.

    Why does it do this when I first installed ISPConfig and when I just applied the update?
     
  9. BigMember

    BigMember New Member

    ./setup and ssl certificates

    It seems that the certificates created during the setup of ispconfig wont work but after ispconfig is installed and i manually recreate the certificates they work.

    The only difference I saw was when I did them manually it asked for a password which I hit enter when asked. I hope this was right.
     
  10. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    The creation of certificates is identical for the first install and for upgrades. The certificates may get corrupted if something wrong is entered during creation, so I guess that you accidently entered some wrong information in the certificates.
     
  11. BigMember

    BigMember New Member

    ssl certificate

    I used the exact same information with all 8 certificates. During my initial ispconfig install, it created 2 certificates that were invalid or corrupted. I then manually recreated them using the steps above, and then everything on the secure (https) port 81 became available immediately. I then upgraded to the new ispconfig and then nothing on the https port 81 worked again because of a corrupt or invalid certificate. I then manually recreated these 2 certificates again using the steps above and then everything on my https:81 worked again.

    So my question about this is again, Why does it do this when I update or install ISPConfig?
     
  12. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Please see my post above, I explained it there.

    I'am installing and updating several ISPConfig installations every day and never got a corrupted certificate.
     
  13. Ben

    Ben New Member Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Had the same problem with Firefox but here with the problem, that I told FF to accept that self signed certificate with that URL... after the ugprade the certificate itself changed which results in a conflict.
    So to get FF working again with the admininterface was to remove the certificate that I FF remembered for the ISPCOnfig Admin Interface...

    hth
     
  14. zeeman

    zeeman New Member

    i've got a working 2.2.9
    is it ok to use 2.2.11 to update my installation or should i update from 2.2.9 to 2.2.10 and then from 2.2.10 to 2.2.11?
     
  15. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    You can update directly to 2.2.11.
     
  16. jdc32

    jdc32 New Member

    same problem with my certi`s in firefox. if i remove the old certis from my firefox, all works fine!!!

    the firefox tell me, that i use a new certi for this site with the same "certi-seriennummer" and i shoult renew/buy a new certi :)
     
  17. goldstift

    goldstift ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    clamav problem, folders in /tmp

    Hi there,

    I just experienced the problem you mentioned in this thread (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=11100&page=2) happening on my live server. For some odd reason there are clamav folders in my /tmp directory.
    The actual problem is that they belong to some ISPConfig users whose quota now exceeded. This seemingly made the server unable to save mails for them. At least people writing them mails get back a very unhandy auto-generated postfix error mail.

    I just increased their quota but this of course cannot be a long time solution.

    To me it looks like the directories contain the virus databases downloaded by freshclam. But how come they still exist?
    Does anybody know whether they have a problem with their servers?

    By the way: Where are the files like main.ndb, main.db, etc. placed in ISPConfig? I could find them via "find / -name main.db"

    Thanks for your help.

    Greets,
    Alex
     
  18. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Hi Alex,

    please update your ISPConfig to 2.2.11. This problem is caused by a bug in ClamAV 0.90.
     
  19. goldstift

    goldstift ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    Hi Till,

    the reason why I posted here is that I already HAVE installed 2.2.11!!! :eek:

    I have to mention again: I don't think this is a ISPConfig Bug because I experience similar problems with clamav/ freshclam on my Strato server with Serveradmin24 after I upgraded to 0.90.1
    The only problem is that their support in my opinion sucks!

    Greets,
    Alex
     
  20. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Ok, I will see if I can find a workaround for this.

    The ClamAV installation of ISPConfig is under /home/admispconfig/ispconfig/tools/clamav/ and in one of the subdirectories there should be also the clamav antivirus database.
     

Share This Page