ISPconfig 2.0.9 fails on openSuse 10 rc1

Discussion in 'Installation/Configuration' started by AlexCunha, Sep 21, 2005.

  1. AlexCunha

    AlexCunha New Member

    Hi,

    ISPconfig is a great solution ! Congratulations.

    Im trying install ISPconfig on my openSuse 10 rc1.

    I follow all steps as described on the howto.

    Seems the apache 1.3 makes sucefully. In the screen I got:
    As you I see the install dir is /root/ispconfig/httpd

    But if i do a "ls /root/ispconfig/" the directory ispconfig doest exist !

    I do "mkdir /root/isconfig".

    Setup continues ...
    and stops.

    Then i restart ./setup and ...

    I have repeted the ./setup but it fails here everytime.

    What can I do ?

    alex cunha
     
  2. falko

    falko Super Moderator

    I guess you opened a second shell window during the installation and ran
    Code:
    ls /root/ispconfig
    there. Thing is ISPConfig installs the Apache under /root/ispconfig, but then makes a tar.gz of the directory and deletes the directory afterwards because the installer needs this tar.gz. Later on in the installation process the directory is recreated.
    By running
    Code:
    mkdir /root/isconfig
    you are interfering with the installation routine! :eek: Don't do this!

    You've repeated the setup without deleting the directory install_ispconfig before! You can't install twice from the same install_ispconfig directory. Delete the directory, unpack ISPConfig again, then uninstall your current ISPConfig installation:
    Code:
    /root/ispconfig/uninstall
    
    (if that command fails, run the following two commands:
    Code:
    rm -fr /root/ispconfig
    rm -fr /home/admispconfig
    )
    Then go to the install_ispconfig directory and run setup again:
    Code:
    cd install_ispconfig
    ./setup
    (BTW, if you search a little bit in the forums you'll find a lot of similar threads... :D )
     
  3. AlexCunha

    AlexCunha New Member

    Hi Falko,

    Many thanks for your help.

    I have followed your instructions to remove the previous ispconfig installation.

    Before restart ./setup, have installed apache2 and php4.4 using yast

    I dont need this setup, because apache2 doest fit my needs.

    Repeating the ./setup:

    Seems ispconfig is not finding apache 1.33 but only apache2 (installed with yast, but I dont want this version)
    Im sorry,but regarding this situation I dont find

    Thanks for your help
     
  4. AlexCunha

    AlexCunha New Member

    Is detecting apache 1.3 now.
    Just removed ispconfig and restarted ./setup again.



    ########## WEB SERVER ##########

    Checking for program httpd...
    /usr/sbin/httpd
    OK
    Checking the syntax of the httpd.conf...
    Syntax OK
    The syntax is ok!
     

Share This Page