Internal Server Error when executing .cgi files

Discussion in 'Installation/Configuration' started by sadnem, Jan 13, 2010.

  1. sadnem

    sadnem New Member

    Hello, I´m trying to install Movable Type 5 on my server and I´m getting an Internal Server Error, I have uploaded the files using ASCII modes, the owner of the folder is ispconfig user and not root, cgi is enabled on the domain, I´ve tried to do all that i found searching on this forum but it didnt work, what should i do?

    PS: I forgot to install squirremail before ispconfig, and now its not working mydomain.com/webmail gives me an 404 error is this reparable?
     
  2. fawkes

    fawkes New Member

    404 must be a missing symlink...



    try this:
    Code:
    ln -s /usr/share/squirrelmail/ /var/www/webmail
     
  3. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Take a look in the error log of the website and post the exact error message that is listed there.
     
  4. sadnem

    sadnem New Member

    Which file should i post here?
     
  5. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Apache's error log.
     
  6. sadnem

    sadnem New Member

    This is the /var/www/clients/client1/web2/log/error.log content:
    Code:
    [Thu Jan 14 20:32:53 2010] [error] [client 89.141.98.120] suexec policy violation: see suexec log for more details
    [Thu Jan 14 20:32:53 2010] [error] [client 89.141.98.120] Premature end of script headers: mt.cgi
     
    Last edited: Jan 14, 2010
  7. sadnem

    sadnem New Member

    And im also having other problem, subdomain.domain.ltd/cgi-bin/ doesn´t exist so i haven´t figured out how to execute cgis on subdomains via /cgi-bin/ and not .htaccess and so on. (but now even i execute them with an .htaccess i got an Internal Error because of the posted there)
     
  8. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Do you have a suexec log somewhere on your system? E.g. in /var/log/ or /var/log/apache2/ or /var/log/httpd/? Are there any errors in it?
     
  9. sadnem

    sadnem New Member

    Suexec log:
    Code:
    [2010-01-14 20:32:53]: uid: (5005/web2) gid: (5005/5005) cmd: mt.cgi
    [2010-01-14 20:32:53]: target uid/gid (5005/5005) mismatch with directory (0/0) or program (0/0)
    [2010-01-14 20:39:57]: uid: (5005/web2) gid: (5005/5005) cmd: mt.cgi
    [2010-01-14 20:39:57]: target uid/gid (5005/5005) mismatch with directory (0/0) or program (0/0)
    [2010-01-14 20:39:59]: uid: (5005/web2) gid: (5005/5005) cmd: mt.cgi
    [2010-01-14 20:39:59]: target uid/gid (5005/5005) mismatch with directory (0/0) or program (0/0)
    [2010-01-14 20:40:00]: uid: (5005/web2) gid: (5005/5005) cmd: mt.cgi
    [2010-01-14 20:40:00]: target uid/gid (5005/5005) mismatch with directory (0/0) or program (0/0)
    
     
  10. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    The cgi file mt.cgi is owned by the wrong linux user. Please correct the owner of the file so that it is the same then the user and group of the website.
     
  11. sadnem

    sadnem New Member

    Should a simple "chown -hR web1 /var/www/clients/client1/web1" work? because it´s not working
     
  12. sadnem

    sadnem New Member

    guys, Any idea?
     

Share This Page