Internal Server Error Immediately After Installation.

Discussion in 'Installation/Configuration' started by researcher7, Mar 26, 2013.

  1. researcher7

    researcher7 New Member

    (If this was answered before, please excuse this message and point me to where I can read about it)

    Please help, I am about to lose my sanity.
    Just finished installing ISPConfig 3 following the steps in this article.

    This is
    CentOS release 6.4 x64
    ISPConfig fresh installed

    Not a single error or problem encountered during the install.
    Now going to https://myipaddress:8080
    I see "Internal Server Error" messages.

    Here is what I can collect from logs and file versions.

    [/var/log/httpd]# tail -f error_log
    suexec policy violation: see suexec log for more details
    [Mon Mar 25 05:16:12 2013] [warn] [client x.x.x.x] (104)Connection reset by peer: mod_fcgid: error reading data from FastCGI server
    [Mon Mar 25 05:16:12 2013] [error] [client x.x.x.x] Premature end of script headers: index.php

    [/var/log/httpd]# tail -f suexec.log
    [2013-03-25 05:17:21]: uid: (32014/ispconfig) gid: (32017/ispconfig) cmd: .php-fcgi-starter
    [2013-03-25 05:17:21]: command not in docroot (/var/www/php-fcgi-scripts/ispconfig/.php-fcgi-starter)

    [/var/log/httpd]# suexec -V
    -D AP_DOC_ROOT="/home"
    -D AP_GID_MIN=100
    -D AP_HTTPD_USER="apache"
    -D AP_LOG_EXEC="/var/log/httpd/suexec.log"
    -D AP_SAFE_PATH="/usr/local/bin:/usr/bin:/bin"
    -D AP_UID_MIN=500
    -D AP_USERDIR_SUFFIX="public_html"

    root@www [/var/log/httpd]# httpd -V
    Server version: Apache/2.2.15 (Unix)
    Server built: May 16 2012 22:32:26
    Server's Module Magic Number: 20051115:24
    Server loaded: APR 1.3.9, APR-Util 1.3.9
    Compiled using: APR 1.3.9, APR-Util 1.3.9
    Architecture: 64-bit
    Server MPM: Prefork
    threaded: no
    forked: yes (variable process count)
    Server compiled with....
    -D APACHE_MPM_DIR="server/mpm/prefork"
    -D APR_HAVE_IPV6 (IPv4-mapped addresses enabled)
    -D HTTPD_ROOT="/etc/httpd"
    -D SUEXEC_BIN="/usr/sbin/suexec"
    -D DEFAULT_PIDLOG="run/"
    -D DEFAULT_SCOREBOARD="logs/apache_runtime_status"
    -D DEFAULT_LOCKFILE="logs/accept.lock"
    -D DEFAULT_ERRORLOG="logs/error_log"
    -D AP_TYPES_CONFIG_FILE="conf/mime.types"
    -D SERVER_CONFIG_FILE="conf/httpd.conf"

    Thank you for your time and assistance.
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    This does not seem to be a normal apache binary from centos. The suxece docroot on centos is /var/www and not /home. Maybe you recompiled it manually or you used a binary from a different source and not the official centos repositorys. Please install a apache and suexec binary from the official sources which uses /var/www as AP_DOC_ROOT for suexec.
  3. researcher7

    researcher7 New Member

    Apache was pre-installed on this VPS, and that was the only thing I didn't install myself.

    Thanks for the advice. I will remove that and re-install everything tonight. It drove me nuts trying to figure out how this was producing the error.

    Much appreciated.

Share This Page