Installation fails on bad PHP

Discussion in 'Installation/Configuration' started by sergio.morales, Jun 11, 2008.

  1. sergio.morales

    sergio.morales New Member

    This is the error I'm getting. It is ODD because I had issues with libc-client and php-imap not wanting to play nice, but I got that resolved. I go thru most of the install then it fails with this error . . .

    checking for Kerberos support... no
    checking for DSA_get_default_method in -lssl... no
    checking for pkg-config... /usr/bin/pkg-config
    checking for OpenSSL version... >= 0.9.6
    checking for CRYPTO_free in -lcrypto... no
    configure: error: libcrypto not found!
    ERROR: Could not configure PHP
    cd: error retrieving current directory: getcwd: cannot access parent directories: No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/aps.tar.gz': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/spamassassin.tar.gz': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/uudeview.tar.gz': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/clamav.tar.gz': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/cronolog': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/cronosplit': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/ispconfig_tcpserver': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/zip': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/unzip': No such file or directory
    tar: spamassassin.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
    tar: Error is not recoverable: exiting now
    tar: Child returned status 2
    tar: Error exit delayed from previous errors
    mv: cannot stat `spamassassin': No such file or directory
    tar: uudeview.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
    tar: Error is not recoverable: exiting now
    tar: Child returned status 2
    tar: Error exit delayed from previous errors
    mv: cannot stat `uudeview': No such file or directory
    tar: clamav.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
    tar: Error is not recoverable: exiting now
    tar: Child returned status 2
    tar: Error exit delayed from previous errors
    mv: cannot stat `clamav': No such file or directory
    tar: aps.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
    tar: Error is not recoverable: exiting now
    tar: Child returned status 2
    tar: Error exit delayed from previous errors
    ./setup2: line 888: ispconfig_tmp/php/bin/php: No such file or directory
    ERROR: The PHP binary coming with ISPConfig does not work properly on your system! The installation routine stops here!


    Someone please help!!!

    sERGE
     
  2. sergio.morales

    sergio.morales New Member

    Here's the full error

    This is the full error during the install . . . rebooted system and tried again . . .
    Configuring extensions
    checking whether to enable LIBXML support... no
    checking libxml2 install dir... no
    checking for OpenSSL support... yes
    checking for Kerberos support... no
    checking for DSA_get_default_method in -lssl... no
    checking for pkg-config... /usr/bin/pkg-config
    checking for OpenSSL version... >= 0.9.6
    checking for CRYPTO_free in -lcrypto... no
    configure: error: libcrypto not found!
    ERROR: Could not configure PHP
    cd: error retrieving current directory: getcwd: cannot access parent directories: No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/aps.tar.gz': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/spamassassin.tar.gz': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/uudeview.tar.gz': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/clamav.tar.gz': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/cronolog': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/cronosplit': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/ispconfig_tcpserver': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/zip': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/unzip': No such file or directory
    tar: spamassassin.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
    tar: Error is not recoverable: exiting now
    tar: Child returned status 2
    tar: Error exit delayed from previous errors
    mv: cannot stat `spamassassin': No such file or directory
    tar: uudeview.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
    tar: Error is not recoverable: exiting now
    tar: Child returned status 2
    tar: Error exit delayed from previous errors
    mv: cannot stat `uudeview': No such file or directory
    tar: clamav.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
    tar: Error is not recoverable: exiting now
    tar: Child returned status 2
    tar: Error exit delayed from previous errors
    mv: cannot stat `clamav': No such file or directory
    tar: aps.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
    tar: Error is not recoverable: exiting now
    tar: Child returned status 2
    tar: Error exit delayed from previous errors
    ./setup2: line 888: ispconfig_tmp/php/bin/php: No such file or directory
    ERROR: The PHP binary coming with ISPConfig does not work properly on your system! The installation routine stops here!
     
  3. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    It seems as if you missed to install the openssl development package. Did you install your server exactly as described in the perfect setup guide for your linux distribution?
     
  4. sergio.morales

    sergio.morales New Member

    I think there may be something else wrong!

    Hey! I just saw some very odd behavior when running the find command . . . I think there may be something else going on here . . . This is the error:
    I got the same failure as before, but then the find command busted somehow . . .


    tar: aps.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
    tar: Error is not recoverable: exiting now
    tar: Child returned status 2
    tar: Error exit delayed from previous errors
    ./setup2: line 888: ispconfig_tmp/php/bin/php: No such file or directory
    ERROR: The PHP binary coming with ISPConfig does not work properly on your system! The installation routine stops here!
    [[email protected] install_ispconfig]# pwd
    /home/moralse/install_ispconfig
    [[email protected] install_ispconfig]# find / -name php
    find: WARNING: Hard link count is wrong for /var/named/chroot/proc/1: this may be a bug in your filesystem driver. Automatically turning on find's -noleaf option. Earlier results may have failed to include directories that should have been searched.
    /var/lib/php
    /usr/lib64/php
    /usr/bin/php
    /usr/lib/php
    /usr/include/php
    /usr/share/logwatch/scripts/services/php
    /usr/share/php
    ^C
    [[email protected] install_ispconfig]# fsck -y
    fsck 1.40.4 (31-Dec-2007)
     
  5. CrazyMerlin

    CrazyMerlin New Member

    me too, same place.

    So that lessens the odds of a failed following of the tut.
    I will go back and check openssl though.


    [EDIT]:
    Ok, I found nothing out of place so I ran the setup again and this time entered a value for every option (no defaults) and it went through and built everything just fine....so maybe there is a bug with one of the defaults. ??

    Certifcate Validity is the only other thing I changed...default was 365, not 3650 which is what I put and it was fine. I put this because in the tut on Perfect Server it sets the original CA cert to this value.

    Try those ideas...hope they work for you.

    [END EDIT]

    Thanks,
    //erlin!
     
    Last edited: Jun 12, 2008
  6. sergio.morales

    sergio.morales New Member

    Corrupt filesystems

    I think my issues revolve more around corrupt filesystems than anything . . . I will update this in a little while because my onsite support will be there soon,

    sERGE
     
  7. CrazyMerlin

    CrazyMerlin New Member

    Help!

    Hey guys,

    So after the hiccup I finally got my server up and running, but then get getting a bind error with make_sock not being able to connect to the supplied address/port....which I thought was odd. So I rebooted the system rather than go through and reboot in order, and now the system dies as soon as xserver loads. What I get is the background and a white bar across the bottom of the screen and then nothing.

    I ran through bootup interactively so I could better see what was going on.

    (99)Cannot assign requested address:make_sock: could not bing to address 72.204.229.13:80 no listening sockets available, shutting down. Unable to open logs.

    No that IP is my base IP. It comes into my router which is then sent to an access point and split between my PC and my laptop (acting as temp server).

    So is that address correct, or should that IP be the internal IP for the server (192.168.1.34) ?

    I'm fairly new to Linux so in a bind here. I know the basics but that all I need for my job.

    The main problem right now is that I cannot stop the system booting xserver so I'm screwed as to being able to get it back to command line to check any logs.

    Any help is greatly appreciated.

    Thanks,
    //erlin!
     
  8. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Which linux distribution do you use?
     
  9. CrazyMerlin

    CrazyMerlin New Member

    Hey till,

    I'm using FC9.

    No biggie, I might just format and start over....I need to learn anyway.
    But in case it happens again, any info will be helpful.

    Machine (if it matters or if known conflicts):
    Dell XPS M1530 Laptop
    Intel® CoreTM 2 Duo Processor T7800 (2.60GHz,4M L2 Cache,800MHz FSB)
    128MB NVIDIA® GeForce® 8400M GS
    4GB36 Dual Channel 667MHz DDR2
    320GB44 configured with a single 5400 RPM SATAII
    Intel Pro/Wireless 3945 802.11 a/g Mini Card Wireless

    Thanks
     
  10. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

  11. CrazyMerlin

    CrazyMerlin New Member

    hahaha.....I wish I saw that before I reformatted the HD this evening.

    Oh well, tomorrow is another day :)
     

Share This Page