Installation fails at PHP configuration

Discussion in 'Installation/Configuration' started by enchanter1001, Jun 28, 2006.

  1. enchanter1001

    enchanter1001 New Member

    I have been following the installation instructions on http://www.howtoforge.com/book/print/1319
    (The Perfect Setup - SuSE 10.1 (32-bit))

    However, after numerous attempts to setup ispconfig it continues to fail at the same point. Can anyone give me any ideas as to what might be going wrong?

    I am installing from /home/ispconfig/install_ispconfig

    Many thanks.
    Bill

    Here is the details from the failure point.

    creating cache ./config.cache
    checking for Cygwin environment... no
    checking for mingw32 environment... no
    checking for egrep... grep -E
    checking for a sed that does not truncate output... /bin/sed
    checking host system type... i686-pc-linux-gnu
    checking target system type... i686-pc-linux-gnu
    checking for gcc... gcc
    checking whether the C compiler (gcc ) works... yes
    checking whether the C compiler (gcc ) is a cross-compiler... no
    checking whether we are using GNU C... yes
    checking whether gcc accepts -g... yes
    checking whether gcc and cc understand -c and -o together... yes
    checking how to run the C preprocessor... gcc -E
    checking for AIX... no
    checking whether ln -s works... yes
    checking if compiler supports -R... no
    checking if compiler supports -Wl,-rpath,... yes
    checking for re2c... no
    configure: warning: You will need re2c 0.9.11 or later if you want to regenerate PHP parsers.
    checking for gawk... gawk
    checking for bison... no
    checking for byacc... no
    checking for bison version... invalid
    configure: warning: bison versions supported for regeneration of the Zend/PHP parsers: 1.28 1.35 1.75 1.875 2.0 2.1 (found: none).
    checking for flex... lex
    checking for yywrap in -ll... no
    checking lex output file root... ./configure: line 3246: lex: command not found
    configure: error: cannot find output from lex; giving up
    ERROR: Could not configure PHP
    cd: error retrieving current directory: getcwd: cannot access parent directories: No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/aps.tar.gz': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/spamassassin.tar.gz': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/uudeview.tar.gz': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/clamav.tar.gz': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/cronolog': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/cronosplit': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/ispconfig_tcpserver': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/zip': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/unzip': No such file or directory
    tar: spamassassin.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
    tar: Error is not recoverable: exiting now
    tar: Child returned status 2
    tar: Error exit delayed from previous errors
    mv: cannot stat `spamassassin': No such file or directory
    tar: uudeview.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
    tar: Error is not recoverable: exiting now
    tar: Child returned status 2
    tar: Error exit delayed from previous errors
    mv: cannot stat `uudeview': No such file or directory
    tar: clamav.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
    tar: Error is not recoverable: exiting now
    tar: Child returned status 2
    tar: Error exit delayed from previous errors
    mv: cannot stat `clamav': No such file or directory
    tar: aps.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
    tar: Error is not recoverable: exiting now
    tar: Child returned status 2
    tar: Error exit delayed from previous errors
    ./setup2: line 794: ispconfig_tmp/php/bin/php: No such file or directory
    ERROR: The PHP binary coming with ISPConfig does not work properly on your system! The installation routine stops here!
    server:/home/ispconfig/install_ispconfig #
     
  2. Mr Blek

    Mr Blek New Member

    Looks like you've not installed lex
     
  3. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

  4. enchanter1001

    enchanter1001 New Member

    Thank you!

    Thank you.
    Just goes to show what a fresh pair of eyes can do!
    I have been going demented trying to work out why "perl" was not working but it was flex that was not instaled being the problem.

    thanks again.
     

Share This Page