I have problems with email

Discussion in 'Installation/Configuration' started by rutame, Jul 23, 2008.

  1. rutame

    rutame Member


    I cant recive e-mail. This is the information that i have from server:

    I'm sorry to have to inform you that your message could not
    be delivered to one or more recipients. It's attached below.

    For further assistance, please send mail to postmaster.

    If you do so, please include this problem report. You can
    delete your own text from the attached returned message.

    The mail system

    <[email protected]> (expanded from <[email protected]>): mail for
    grafycomp.es loops back to myself

    Final-Recipient: rfc822; [email protected]
    Original-Recipient: rfc822;[email protected]
    Action: failed
    Status: 5.4.6
    Diagnostic-Code: X-Postfix; mail for grafycomp.es loops back to myself

    But the weird is that i deleted grafycomp.es domain.

    Thank you very much
  2. edge

    edge Active Member Moderator

    1) If you like spam, than post your email address on forums. If not. NEVER post your real email address on a forum.

    2) Did you also empty ALL the ISPconfig "Recycle Bin's"?
  3. rutame

    rutame Member

    Thank you for your advertisement. The mail accounts is only for test right now, when all works fine i will change the accounts.

    Yes, i did it, but the message error is that i pasted.
  4. rutame

    rutame Member

    Ah, i forget... i can send email fine. The problem is with the recption
  5. edge

    edge Active Member Moderator

    To me it looks like you still have a DNS record for mail.grafycomp.es pointing to the same server as mail.grafycomp.com. (both go to the same IP)

    You will need to change the MX record in the DNS of mail.grafycomp.es to an other server.
  6. rutame

    rutame Member

    Hello. I will try to explain:

    I have few domains and all pointing to the same public ip. In my registrant i put one register IN A pointing to my public IP something like this

    mail.grafycomp.com IN A xxx.xxx.xxx.xxx

    Well, then in my ISPConfig i have dns pointing to local IP (

    for example:

    SOA grafycomp.com

    IP (Server IP)

    Primary DNS: ns1.grafycomp.com
    Second DNS: ns2.grafycomp.com


    hostname: ns1

    And so for all domains. It is correct this?

    Thank you
  7. rutame

    rutame Member

    I fix the problem

    i make the domain grafycomp.es and look likes works, but is something weird

    Thank you,

    PD: If somebody could make an easy manual for configuration it will be super.
  8. Hans

    Hans Moderator ISPConfig Developer

    Good to know

    If you define a website within ISPConfig, with "www" for the hostname and "grafycomp.com" for the domain name, please check if you have a co-domain with an empty hostname and a domainname like "grafycomp.com".

    If you don't have a co-domain like that, you will receive the error:

    Diagnostic-Code: X-Postfix; mail for grafycomp.es loops back to myself

    as well. Maybe, you did not set a co-domain for the site.
  9. rutame

    rutame Member

    A good response!!

    Thank you very much Hans. Another thing, do you recomend use for webmail roundcube or is better squirrelmail.
    I need know it because the roundcube look like a little bit inmature.

  10. Hans

    Hans Moderator ISPConfig Developer

    Because RoundCube is rather new, somethimes you'll find something which does not work as it should.
    But it is quiet stable. I use it on a production server. The RoundCube interface looks more modern.
    I expect the next stable version 0.2-stable later this year.
    Squirrelmail exists longer and for this stable, but i don't like the "old" interface.

Share This Page