I can't send Mails with my emailclient

Discussion in 'Installation/Configuration' started by tom, Sep 21, 2006.

  1. tom

    tom Member

    I can send and receive Mails within the webmailclient. But I can't send mails with my personal-emailclient. I can't log in.

    I've tried emailadress and username for the login but no succes.

    Maybe it's to late?
     
  2. Rocky

    Rocky New Member

    What email client are you using?

    Did you select the 'My Server Requires Authentication' option?

    What's in your mail log?
     
  3. tom

    tom Member

    Thunderbird 1.5.07
    Yes, I've tried with and without 'Server Requires Authentication' option', with and without TLS and I've tried the emailaddress and the isp-username as "username". Which is right, can I use both emailaddress and isp-username? I think so.
    What's in your mail log?[/QUOTE]
    That is quite strange. I've got that message but just 5 Minuts ago I've tried it again but there is nothing new than this:
    Code:
    Sep 18 19:15:03 server01  imaplogin: DISCONNECTED, user=web1_admin, ip=[::ffff:127.0.0.1], headers=0, body=0, time=0
    Sep 20 19:05:09 server01  postfix/sendmail[19219]: fatal: usage: mailq [options]
    Sep 20 19:24:37 server01  courierpop3login: TIMEOUT, user=web1_admin, ip=[::ffff:127.0.0.1], top=0, retr=0, time=518
    Sep 20 23:31:54 server01 courierpop3login: TIMEOUT, user=web1_admin, ip=[::ffff:127.0.0.1], top=0, retr=0, time=352
    Sep 20 23:46:45 server01 postfix/postmap[4243]: fatal: usage: postmap [-Nfinorvw] [-c config_dir] [-d key] [-q key] [map_type:]file...
    Sep 21 00:40:57 server01 imaplogin: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    Sep 21 00:41:17 server01 imaplogin: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    Sep 21 00:42:21 server01 imaplogin: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    Sep 21 00:42:21 server01 imaplogin: DISCONNECTED, ip=[::ffff:127.0.0.1], time=5
    Sep 21 00:42:28 server01 imaplogin: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    Sep 21 00:44:23 server01 imaplogin: DISCONNECTED, ip=[::ffff:127.0.0.1], time=0
    Sep 21 00:48:58 server01 courierpop3login: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:88.73.124.13]
    Sep 21 00:49:42 server01 imaplogin: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    Sep 21 00:51:50 server01 courierpop3login: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:88.73.124.13]
    Sep 21 00:53:42 server01 courierpop3login: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:88.73.124.13]
    Now it's 10:40 am and there are no entries nothing in mail.log, mail.err or mail.info but I've tried to login several times and I could'nt get in.
     
  4. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    no, only the username that has the form like "web[ID]_username".

    Please try to use the IP address of your server as smtp and pop3 server in thunderbird.
     
  5. tom

    tom Member

    No sucsess even whith the IP and username.

    :confused:
     
  6. tom

    tom Member

    Now I've changed the password, I've tried to login with different mailclients but still I can't send mail with Home-mailclients.
     
  7. tom

    tom Member

    Last edited: Sep 22, 2006

Share This Page