how to disable mod_ssl

Discussion in 'ISPConfig 3 Priority Support' started by livetv, Dec 22, 2015.

  1. livetv

    livetv Member

    Hello,
    VPS
    UBUNTU 14.04

    how can i disable mod_ssl in ispconfig to site?
    Thank you
     
    Last edited: Dec 22, 2015
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    If you don't want to use SSL in a site, then disable the SSL checkbox in the website settings for that site.
     
  3. livetv

    livetv Member

    the ssl checkbox isnt checked, it is empty.
    i tried to add ssl to a site.
    but i think i made mistake adding the corect bundle certificate,
    so i delete the certificate in the site>ssl>SSL Action,
    but now i cant upload files to my moodle on this site.
    the apache error log -
     
  4. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    The errors of a website can be found in the error.log of the website, nit the global apache error.log. Upload errors are never related to mod_ssl, so the issue must have a different reason.
     
  5. livetv

    livetv Member

    site error log is empty so i rebuild the server and now i;m facing issue:
    URL - http://.mydomain.com/moodle//admin/search.php?query=admin
    Server error
    500
    Reload
    Hide details
    The website encountered an error while retrievinghttp://mydomain.com/jbbz/admin/search.php?query=admin. It may be down for maintenance or configured incorrectly.
    where i should look for?
    Thank you
     
    Last edited: Dec 24, 2015
  6. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    A server rebuild was not nescessary. Regarding the new error, check the error.log of the website.
     
  7. livetv

    livetv Member

    sir, /var/www/clients/client1/web1/log/error.log is empty
     
  8. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Then this error is genarated by moodle and it is not a system error. disable the custom error pages in the ispconfig website settings so that you see the error message that moodle wants to show you.
     
  9. livetv

    livetv Member

    1. enabling the ispcofig website settings - Own Error-Documents-not checked
    (image) - https://drive.google.com/file/d/0B_SQ0gfRgZZwV003aHA5U3QzMEk/view?usp=sharing

    2. clearing browser
    3. moodle admin purged all cache.
    4. refreshing the page.
    5. i tried to tern on debugging mod - but redirecting to the same URL ...
    and getting the same results:
    I can login
    i can't use any administration customization
    just to purge all caches

    if i want to edit some thing i'm redirecting to this URL with this 500 error- AND NO MOODLE ERRORS - (IMAGE ) - https://drive.google.com/file/d/0B_SQ0gfRgZZwMDNrQ3NzX3hJTEk/view?usp=sharing

    Thank you
     
  10. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Then there must be an error in the error.log of that website (I dont talk about the global error log).
     
  11. livetv

    livetv Member

    my - /var/www/clients/client1/web1/logerror.log
    [/QUOTE]
    Thu Dec 24 06:07:14.617915 2015] [autoindex:error] [pid 23857] (13)Permission denied: [client 211.123.208.20:41903] AH01275: Can't open directory for index: /var/www/MYDOMAIN.com/web/
    [Thu Dec 24 07:04:37.793635 2015] [autoindex:error] [pid 23856] (13)Permission denied: [client 180.76.15.17:40863] AH01275: Can't open directory for index: /var/www/MYDOMAIN.com/web/
    [Thu Dec 24 07:06:29.681072 2015] [autoindex:error] [pid 23876] (13)Permission denied: [client 210.163.39.77:32541] AH01275: Can't open directory for index: /var/www/MYDOMAIN.com/web/
    [Thu Dec 24 07:38:07.133810 2015] [autoindex:error] [pid 23873] (13)Permission denied: [client 202.46.54.196:15499] AH01275: Can't open directory for index: /var/www/MYDOMAIN.com/web/
    [Thu Dec 24 08:07:15.736960 2015] [autoindex:error] [pid 23855] (13)Permission denied: [client 211.123.208.16:48906] AH01275: Can't open directory for index: /var/www/MYDOMAIN.com/web/
    [Thu Dec 24 08:39:05.091838 2015] [autoindex:error] [pid 23865] (13)Permission denied: [client 66.249.64.104:43247] AH01275: Can't open directory for index: /var/www/MYDOMAIN.com/web/
    [Thu Dec 24 08:53:27.964223 2015] [autoindex:error] [pid 23872] (13)Permission denied: [client 85.25.103.119:38085] AH01275: Can't open directory for index: /var/www/MYDOMAIN.com/web/, referer: http://hundejo.com/
    [Thu Dec 24 09:06:56.673893 2015] [autoindex:error] [pid 23872] (13)Permission denied: [client 211.123.206.78:46794] AH01275: Can't open directory for index: /var/www/MYDOMAIN.com/web/
    [Thu Dec 24 10:07:00.960373 2015] [autoindex:error] [pid 31445] (13)Permission denied: [client 211.6.121.142:39814] AH01275: Can't open directory for index: /var/www/MYDOMAIN.com/web/
    [/QUOTE]
    I GOOGLED AND FIND THAT IT'S A
    Apache 13 permission so i read this artical -
    https://wiki.apache.org/httpd/13PermissionDenied
    and added this command for files premission -
    thank you
     
    Last edited: Dec 25, 2015
  12. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    This error means that there is no index.html or index.php file in the web folder. Its not a permission issue.

    Seems as if you installed moodle into a sub folder named moodle, so you hace to access it with www.yourdomain.tld/moodle/ and not just www.yourdomain.tld.

    The correct chown is:

    chown -R web1:client1 /var/www/clients/client1/web1/web

    the other ones are not required.
     
  13. livetv

    livetv Member

    Hello Sir,
    wishing you and your loved ones a merry Christmas and joyful New Year 2016!

    at my privies post in this thread I mentioned that i'enterring moodle from sub directory :
    URL - http://.mydomain.com/moodle//admin/search.php?query=admin
    Server error
    500
    Reload
    Hide details
    The website encountered an error while retrievinghttp://mydomain.com/moodle/admin/search.php?query=admin. It may be down for maintenance or configured incorrectly.
    and i have index.php in the moodle folder.


    My last error log frob the website are the same
    no tried new moodle installation , as I thought maybe i done something wrong but getting the sane result and there where no problems during the installation
    Thank you
     
    Last edited: Dec 26, 2015
  14. livetv

    livetv Member

    I decided to rebuild the server one more to be sure that i didn't make any mistake
    After installation i run the script -
    ./ubuntu_package_check.sh
    and i get:
    but as you can see they were all ready installed.

    So i tried to find apache configuration error with command:
    # apachectl configtest
    and i tried to allow display_errors = on in my php.ini
    and didn get any error during the accessing the moodle site locate at:
    URL www.Mydomain.com/moodle
    i have flowed the moodle installation guide according -
    https://docs.moodle.org/30/en/Installing_Moodle

    and secured the moodle site with this commands:
    Code:
    chown -R root /var/www/clients/client1/web1/web/moodle
    chmod -R 0755 /var/www/clients/client1/web1/web/moodle
    find /var/www/clients/client1/web1/web/moodle -type f -exec chmod 0644 {} \;
    
    and then - chown to the moodledata folder
    Code:
    chmod 0777 /var/www/clients/client1/web1/private/moodledata
    
    and flowed your command -
    Code:
    chown -R web1:client1 /var/www/clients/client1/web1/web
    
    and after all this my website error logs is empty :
    Code:
     cat /var/www/clients/client1/web1/log/error.log
    [email protected]:~#
    
    So i really do not know where to look for or what i can do now,
    maybe i need to mention that it is a vps and this tutorial maybe not suit to my server?
    and i have installed ispconfig + moodle on several server with ubuntu 14.04 OS before and one time i faced this problem so in that time i rebuild the server one more time and it solved the problem.
    But now i'm stuck
    Thank you
     
    Last edited: Dec 28, 2015
  15. livetv

    livetv Member

    Someone please
     
  16. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    I can't tell you why moodle fails on your server, I installed it several times on ISPConfig on different OS in the past and never had an issue with it. And if there is an error then this error should be in the error.log of the website (not the global error.log).

    If you need someone to install it for you the send me a PM so I can send you the contact address of one of our ISPConfig support partners.
     
  17. livetv

    livetv Member

    Hello sir, very sorry bothering but noticed that my hostname have error in the ispconfig server configuration tab.
    hooping this is problem related to my issue.
    my dollar my host name -f .
    is the same s in the ispconfig server config tab.
    i tried to search the forum but didnt find how to fix it.
    i hope you can help my .
    Thank you
     
  18. livetv

    livetv Member

    i solved the error in the ispconfig configuration server tab by changing
    ; /etc/hostname and /etc/host to my domain.com
    and in yhe ispconfig tab as well and the error gone.
    now i will try to install new moodle
    Thank you
     

Share This Page