Hotmail send fail

Discussion in 'Installation/Configuration' started by Radu Radu, Jul 30, 2015.

  1. Radu Radu

    Radu Radu New Member

    Hello,

    I have ISPConfig installed in a cluster (2 dns servers, 1 web server, 1 mail server, 1 msql server and 1 frontend)

    All are VPS on a oVirt cluster.
    I can send mails from my web server to almost all domains (included gmail) but I can't send mails to hotmail.

    OS: Centos 6.6 64bit
    ISPConfig version: 3.0.5.4.p5
    Reverse dns resolve: ok
    spf record: "v=spf1 a include: mywebserver.com -all"

    For now, I have 5 domains in the mail server and yesterday one customer mailed me because cant send mails to [email protected]

    If [email protected] send him a mail my customer and then he reply the mail the mail is delivered correctly.

    I checked the ssl certificate bundle in the main.cf config but nothink works.

    I mailed microsoft with my problem and no answer yet...

    I have been read the thread in ISPConfig2 forum and can't solve my problem.

    Anyone solved this problem before?

    Thanks for all!
     
  2. Radu Radu

    Radu Radu New Member

    Log snippet
    -----------
    Jul 30 15:06:21 mail postfix/qmgr[1485]: E238F64A46: from=<[email protected](dot)com>, size=1084, nrcpt=1 (queue active)
    Jul 30 15:06:21 mail amavis[1597]: (01597-05) Passed CLEAN {RelayedOpenRelay}, [5.1.32.34]:35383 [5.1.32.34] <[email protected](dot)com> -> <[email protected](dot)com>, Message-ID: <[email protected](dot)com>, mail_id: ikTyTFRC0-Pf, Hits: -2.9, size: 618, queued_as: E238F64A46, 873 ms
    Jul 30 15:06:21 mail postfix/smtp[1737]: 0ABA264833: to=<[email protected](dot)com>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=0.98, delays=0.1/0/0.01/0.87, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 from MTA(smtp:[127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as E238F64A46)
    -----------
     
  3. florian030

    florian030 ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    Your log is missing some lines. There is no deliver to hotmail. Just the queue for amavsi.
     
  4. Radu Radu

    Radu Radu New Member

    Sorry, here's the full log when I'm trying to send to hotmail.
    I upload it because I can't post links?¿
     

    Attached Files:

  5. florian030

    florian030 ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    Code:
    relay=mx1.hotmail.com[65.55.92.168]:25, delay=3.6, delays=0.06/0/1.4/2.1, dsn=2.0.0, status=sent (250  <[email protected]> Queued mail for delivery
    so they accept your mail. You should register your ip @microsoft / live.com. Sometimes the just delete mails.
     
  6. Radu Radu

    Radu Radu New Member

    Hello,

    What do you mean with register my ip at microsoft? I have to mail them with my ip address? Or they have any online formulary?

    Ty
     
  7. florian030

    florian030 ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    They have somewhere a web-form.
     
  8. Radu Radu

    Radu Radu New Member

  9. Radu Radu

    Radu Radu New Member

    hello,

    I found a temporal solution.

    In the outlook client side go to Options > Trusted and untrusted senders > Trusted senders and add yourdomain.com

    PD: I think they are trying to "secure" the services but...they are fking up they own customers with this problems. I will try to advise my customers to dont use hotmail.com for nothing.

    I if find the solution I will post it in the thread.

    Ty for bring me you're help florian!
     
    Last edited: Jul 31, 2015

Share This Page