high cpu usage issue found

Discussion in 'General' started by bhwong, Feb 10, 2011.

  1. bhwong

    bhwong New Member

    Hi, I often encounter high CPU usage on ISPConfig3 that will go away after a reboot. When I run top, I found 2 processes - myDNS executed by nobody that took up 99.7% of the cpu cycle (see attached). I proceed to kill these 2 processes and it was back to normal. Any idea what is these processes for? Is my ISPConfig3 got hacked or infected? Please advise.
     

    Attached Files:

  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    mydns is the dns server, it normally does not cause any high cpu usage. Which mydns version do you have installed?
     
  3. bhwong

    bhwong New Member

    I did not install any additional module beside ISPConfig3 on top of ubuntu. Anyway, the version of mydns is 1.2.8.15
     
  4. mmidgett

    mmidgett Member

    Not that this could matter but you should upgrade to the latest version
    http://sourceforge.net/projects/mydns-ng/


    Till alot of people still use your perfect server how to's. Is there any way that the ones for ISPCONFIG 3 could get updated to use 1.2.8.31
     
  5. bhwong

    bhwong New Member

    Talking about upgrading modules in ISPCONFIG 3, I realize that clam anti-virus is another headache. After some times, we have to manually upgrade clam to a new version before clam allows any download of virus definition. Good if clam upgrade can be automated just like virus definition updates.
     
  6. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    You have to update Clam like any other package on your system, i.e., using your distribution's package manager.
     

Share This Page