hetzner resque after raid 1 re-sync: I have problem installing grub

Discussion in 'Installation/Configuration' started by GioMBG1, Jul 7, 2014.

  1. GioMBG1

    GioMBG1 New Member

    Hi ALL,
    hetzner resque sys after re-sync raid 1 I have problem installing grub:
    suggestions ?


    [email protected] ~ # cat /proc/mdstat
    Personalities : [raid1] 
    md3 : active raid1 sda5[2] sdb5[1]
          1822445428 blocks super 1.0 [2/2] [UU]
    md2 : active raid1 sda3[2] sdb3[1]
          1073741688 blocks super 1.0 [2/2] [UU]
    md1 : active raid1 sda2[2] sdb2[1]
          524276 blocks super 1.0 [2/2] [UU]
    md0 : active raid1 sda1[2] sdb1[1]
          33553336 blocks super 1.0 [2/2] [UU]
    unused devices: <none>
    [email protected] ~ # grub-install /dev/sda
    /usr/sbin/grub-probe: error: cannot find a device for /boot/grub (is /dev mounted?).
  2. srijan

    srijan New Member HowtoForge Supporter

    Please look this link, it might help you.
  3. srijan

    srijan New Member HowtoForge Supporter

    For mounting error firstly.

    Normally the Rescue System assembles all autodected arrays. Should your array not be automatically started you can manually do so with the following command:
    Then mount as
    & then proceed further for grub install
  4. GioMBG1

    GioMBG1 New Member

    /dev/md0 looks like swapspace - not mounted

    Thanks 2 All,

    ALL the hetzner procedure successful maked till Bootloader installation...

    but when I try mount:

    [email protected] ~ # mount /dev/md0 /mnt
    /dev/md0 looks like swapspace - not mounted
    mount: you must specify the filesystem type
    suggestions ?
  5. srijan

    srijan New Member HowtoForge Supporter

    Did you create a filesystem on /dev/md0 ?

    something like mkfs -t ext3 /dev/md0
  6. GioMBG1

    GioMBG1 New Member

    Thanks srijan,
    no, (I'm totally newbie in raid, grub, etc,)
    I can post output comand to understand better what to do.
  7. GioMBG1

    GioMBG1 New Member

    just try...

    mkfs -t ext3 /dev/md0
    mke2fs 1.42.5 (29-Jul-2012)
    Filesystem label=
    OS type: Linux
    Block size=4096 (log=2)
    Fragment size=4096 (log=2)
    Stride=0 blocks, Stripe width=0 blocks
    2097152 inodes, 8388334 blocks
    419416 blocks (5.00%) reserved for the super user
    First data block=0
    Maximum filesystem blocks=4294967296
    256 block groups
    32768 blocks per group, 32768 fragments per group
    8192 inodes per group
    Superblock backups stored on blocks:
    32768, 98304, 163840, 229376, 294912, 819200, 884736, 1605632, 2654208,
    4096000, 7962624

    Allocating group tables: done
    Writing inode tables: done
    Creating journal (32768 blocks): done
    Writing superblocks and filesystem accounting information: done

    BUT :
    grub-install /dev/sda
    /usr/sbin/grub-probe: error: cannot find a device for /boot/grub (is /dev mounted?).

    suggestions ?

Share This Page