help with the perfect ubuntu server howto

Discussion in 'HOWTO-Related Questions' started by demiurgen, Oct 22, 2007.

  1. demiurgen

    demiurgen New Member

    i just tried the howto for the new ubuntu version.
    i can't connect and in mail.log this is what it says:

    Oct 22 20:11:32 mail imapd: chdir Maildir: No such file or directory

    did i forget something in the howto?
    i ran these commands:

    postconf -e 'home_mailbox = Maildir/'
    postconf -e 'mailbox_command ='
    /etc/init.d/postfix restart

    but there is no change in the home folder....
     
    Last edited: Oct 22, 2007
  2. volksman

    volksman New Member

    Try sending your self a message first. Courier will only create the user once mail has been sent to it.
     
  3. demiurgen

    demiurgen New Member

    i tried that. and sending out is working but when i try to connect to imap i get this message in evolution:

    Unable to authenticate to IMAP server.
    Server unexpectedly disconnected: Unknown error

    this is what the mail.log file says after i tpress the send/recieve button:
    Oct 22 21:24:11 mail imapd: Connection, ip=[::ffff:10.0.0.1]
    Oct 22 21:24:18 mail imapd: chdir Maildir: No such file or directory
     
    Last edited: Oct 22, 2007
  4. volksman

    volksman New Member

    Are you sure your server is getting that piece of mail successfully? Check in /var/log/mail.log to make sure it picks up that piece of mail.

    Also check to see if /home/vmail/domain.com/user is created for you....(don't create it manually if its not there though)...
     
  5. demiurgen

    demiurgen New Member

    i tried to change to tls instead of no encryption in evolution and it gave me some different errors:

    Error while Scanning folders in "IMAP server mail.morganwaage.no".
    Server unexpectedly disconnected: Operation now in progress

    and

    Error while Scanning folders in "IMAP server mail.morganwaage.no".
    Broken pipe


    and this is what went on in the mail.log file at the same time:

    Oct 22 21:52:40 mail postfix/smtpd[8912]: connect from rv-out-0910.google.com[209.85.198.186]
    Oct 22 21:52:40 mail postfix/smtpd[8912]: NOQUEUE: reject: RCPT from rv-out-0910.google.com[209.85.198.186]: 554 5.7.1 <[email protected]>: Relay access denied; from=<[email protected]> to=<[email protected]> proto=ESMTP helo=<rv-out-0910.google.com>
    Oct 22 21:52:43 mail postfix/smtpd[8912]: disconnect from rv-out-0910.google.com[209.85.198.186]


    and i have three folders in the home folder:
    administrator
    ftp
    morgan
     
    Last edited: Oct 22, 2007
  6. volksman

    volksman New Member

    I think you missed a step in the howto cause your mail server wants to relay mail for morganwaage.no to somewhere else hence the relaying denied message.

    You need to define your domain in your mail server config so it knows to accept mail for that domain.
     
  7. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

  8. demiurgen

    demiurgen New Member

    i have a user on ubuntu called morgan and i set up an account for [email protected] in evolution.

    i reinstalled ubuntu and set everything up again, carefully going through every step making sure nothing is forgotten or misspelled.

    i get the same warnings in the mail.log file
    this is the last one:
    Oct 23 20:27:01 mail imapd-ssl: couriertls: connect: error:1408F10B:SSL routines:SSL3_GET_RECORD:wrong version number


    this is the log after i send a email out:
    Oct 23 20:53:37 mail postfix/smtpd[6220]: connect from mail.morganwaage.no[10.0.0.1]
    Oct 23 20:53:37 mail postfix/smtpd[6220]: 133F267C28F: client=mail.morganwaage.no[10.0.0.1], sasl_method=PLAIN, sasl_username=morgan
    Oct 23 20:53:37 mail postfix/cleanup[6267]: 133F267C28F: message-id=<[email protected]>
    Oct 23 20:53:37 mail postfix/qmgr[5106]: 133F267C28F: from=<[email protected]>, size=488, nrcpt=1 (queue active)
    Oct 23 20:53:37 mail postfix/smtpd[6220]: disconnect from mail.morganwaage.no[10.0.0.1]
    Oct 23 20:53:41 mail postfix/smtp[6268]: 133F267C28F: to=<[email protected]>, relay=gmail-smtp-in.l.google.com[66.249.91.27]:25, delay=4, delays=0.1/0.03/0.43/3.4, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 OK 1193165620 y37si8902472iky)
    Oct 23 20:53:41 mail postfix/qmgr[5106]: 133F267C28F: removed


    and is you can see that is successfull
     
    Last edited: Oct 23, 2007
  9. demiurgen

    demiurgen New Member

    and when i press reply in my gmail account this is what happens in the log:
    Oct 23 21:00:11 mail postfix/smtpd[6279]: connect from wa-out-1112.google.com[209.85.146.176]
    Oct 23 21:00:11 mail postfix/smtpd[6279]: NOQUEUE: reject: RCPT from wa-out-1112.google.com[209.85.146.176]: 554 5.7.1 <[email protected]>: Relay access denied; from=<[email protected]> to=<[email protected]> proto=ESMTP helo=<wa-out-1112.google.com>
    Oct 23 21:00:11 mail postfix/smtpd[6279]: disconnect from wa-out-1112.google.com[209.85.146.176]

    BTW. i can get the edgy virtual users and domains howto to work without any problems...
     
  10. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

  11. demiurgen

    demiurgen New Member

    i have tried this guide before with success:
    http://www.howtoforge.com/virtual_postfix_mysql_quota_courier_ubuntu_edgy

    but now i am trying to get this one to work:
    http://www.howtoforge.com/perfect_server_ubuntu7.10

    i tried running those commands but no luck!
    it still tells me that i have the wrong version of ssl or something...
    Code:
    Oct 24 21:25:21 mail imapd: couriertls: connect: error:1408F10B:SSL routines:SSL3_GET_RECORD:wrong version number
    Oct 24 21:25:21 mail imapd: Disconnected, ip=[::ffff:10.0.0.1], time=1, starttls=1
    i now have two system users (+root), and two user folders in the home folder.
    and i can still send mail out (smtp) but not receive mails

    the error comes when i try to create an account or when i try to access the inbox in a MUA.
     

Share This Page