Help with DNS Please

Discussion in 'General' started by tazmon95, Oct 25, 2009.

  1. tazmon95

    tazmon95 New Member

    Hi all,

    I'm not really sure what to call this problem. I've had a few ISPConfig servers running for a couple years now with no problem and love it. Then the other day, I get this great idea that I want to setup a dimdim server so I installed VMWare Server2 on my ispconfig test server. I could only get it to work inside my network but I didn't like it so I stopped wasting my time with it. However, I think the install of the VMWare Server broke something in ISPConfig. My problem is this.

    When I type in the domain name that should go to the test server (http://test.xxxxxxx.com) I get "Oops! This link appears to be broken."

    So I start tracking down everything. Using IP Chicken I get my IP Address and check my DNS records at GoDaddy... they have the same IP address. I try going to the ip address GoDaddy lists (http://xxx.xxx.xxx.xxx) I get the default shared hosting webpage for my test server. I've checked all the forwarding rules in my network and they all look like they should route any port 80 traffic to the test server. It's like the ability for the test server to resolve a domain name was broken when I installed VMWare Server but I don't know where to fix it.

    Thanks,
    John
     
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Is Vhosts_ispconfig.conf included at the end of your main Apache ocnfiguration file?
    What's the output of
    Code:
    ifconfig
    , and what's in Vhosts_ispconfig.conf?
     
  3. tazmon95

    tazmon95 New Member

    Falco,

    Thanks for jumping on this for me.

    Here's what ifconfig gives

    Code:
    eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:D0:B7:B2:DF:E3
              inet addr:192.168.3.133  Bcast:192.168.3.255  Mask:255.255.255.0
              inet6 addr: fe80::2d0:b7ff:feb2:dfe3/64 Scope:Link
              UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
              RX packets:65836 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
              TX packets:38968 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
              collisions:0 txqueuelen:1000
              RX bytes:5395269 (5.1 MiB)  TX bytes:16338081 (15.5 MiB)
    
    lo        Link encap:Local Loopback
              inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
              inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
              UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
              RX packets:12470 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
              TX packets:12470 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
              collisions:0 txqueuelen:0
              RX bytes:669747 (654.0 KiB)  TX bytes:669747 (654.0 KiB)
    
    And in the /etc/apache2/apache2.conf file the last line is
    Code:
    Include /etc/apache2/vhosts/Vhosts_ispconfig.conf
    
    And here's my vhosts file
    Code:
    ###################################
    #
    # ISPConfig vHost Configuration File
    #         Version 1.0
    #
    ###################################
    #
    NameVirtualHost 192.168.3.133:80
    <VirtualHost 192.168.3.133:80>
      ServerName localhost
      ServerAdmin [email protected]
      DocumentRoot /var/www/sharedip
    </VirtualHost>
    #
    #
    ######################################
    # Vhost: test.xxxxxxxxxx.com:80
    ######################################
    #
    #
    <VirtualHost 192.168.3.133:80>
    <Directory /var/www/web10/web>
    Options Indexes Includes
    AllowOverride All
    </Directory>
    ServerName test.xxxxxxxxxx.com:80
    ServerAdmin [email][email protected][/email]
    DocumentRoot /var/www/web10/web
    DirectoryIndex index.html index.htm index.php index.php5 index.php4 index.php3 index.shtml index.cgi index.pl index.jsp Default.htm default.htm
    Alias  /cgi-bin/ /var/www/web10/cgi-bin/
    AddHandler cgi-script .cgi
    AddHandler cgi-script .pl
    ErrorLog /var/www/web10/log/error.log
    AddType application/x-httpd-php .php .php3 .php4 .php5
    <Files *.php>
        SetOutputFilter PHP
        SetInputFilter PHP
    </Files>
    <Files *.php3>
        SetOutputFilter PHP
        SetInputFilter PHP
    </Files>
    <Files *.php4>
        SetOutputFilter PHP
        SetInputFilter PHP
    </Files>
    <Files *.php5>
        SetOutputFilter PHP
        SetInputFilter PHP
    </Files>
    php_admin_flag safe_mode Off
    Alias /error/ "/var/www/web10/web/error/"
    ErrorDocument 400 /error/invalidSyntax.html
    ErrorDocument 401 /error/authorizationRequired.html
    ErrorDocument 403 /error/forbidden.html
    ErrorDocument 404 /error/fileNotFound.html
    ErrorDocument 405 /error/methodNotAllowed.html
    ErrorDocument 500 /error/internalServerError.html
    ErrorDocument 503 /error/overloaded.html
    AliasMatch ^/~([^/]+)(/(.*))? /var/www/web10/user/$1/web/$3
    AliasMatch ^/users/([^/]+)(/(.*))? /var/www/web10/user/$1/web/$3
    </VirtualHost>
    
     
  4. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Looks ok. Does the DNS record for your domain point to your router's public IP address?
     

Share This Page