Help! Rebuild permissions

Discussion in 'Installation/Configuration' started by Skirmantas, Apr 27, 2007.

  1. Skirmantas

    Skirmantas New Member

    Hello, don't know, but all /home/www/ dirs owner became www-data. How can I rebuild permisions with ISPconfig from database as they should be?

    Thanko you for help!
    S.
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Run the following two SQL statements in the ISPConfig database:

    UPDATE isp_isp_web SET status = 'u' WHERE status = '';
    UPDATE isp_isp_user SET status = 'u' WHERE status = '';

    Then change a setting in one of the websites in ISPConfig and ISPConfig will start to rebuild the permissions and user settings.

    Can you find any errors in the ispconfig.log file that may explain the problem?
     
  3. Skirmantas

    Skirmantas New Member

    Thank you it helped to solve the problem. Can't find any errors that can be the reason for this. But it happend after when I added about 50 new sites. Now there are about 600 sites and systems tooks a time to create domains, but I added them very quickly, maybe here something goes wrong.

    Thank you Till for quick answer!
     
  4. Skirmantas

    Skirmantas New Member

    not everything is ok after this, some sites has good permisions, but some has only usernames ok, but not groups. Half sites has web538, instead of web100, or web101. And these sites also has not good permisions in /www.domain.tld/users/here owner dirs by www-data, not by users. Don't know that to do:/
     
  5. Skirmantas

    Skirmantas New Member

    I'm getting good result only after deleting and restoring web site from recycle bin. Atfer that all permisions a up good and working. Is any way to rebuild all permisions without deleting/restoring ?

    Thanks,
    S.
     
  6. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Are there any errors in /home/admispconfig/ispconfig/ispconfig.log?
     
  7. Skirmantas

    Skirmantas New Member

    Hello, no where aren't any errors. But one strange thing.
    Expl.
    Have one client by name client1 and this client have about ~150 websites. For example his first website is /www/web1/* and if I'm deleting his /www/web554/* website from ISPconfig panel, it also deletes the web554 and web1 site, but not all files, only the /www/web1/user dir. Ispconfig log:

    30.04.2007 - 20:27:50 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 2473: rm -fr /home/www/www.DEMO321.lt
    30.04.2007 - 20:27:50 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 2474: rm -fr /home/www/web554
    30.04.2007 - 20:27:50 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 2479: setquota -g web554 0 0 0 0 -a &> /dev/null
    30.04.2007 - 20:28:16 => DEBUG - The recycle bin cannot be accessed because the system is currently being updated. Please try again in a few minutes.<br><br> <a href='../frame_start.php?'>Next &gt;&gt;</a>
    30.04.2007 - 20:28:23 => DEBUG - The recycle bin cannot be accessed because the system is currently being updated. Please try again in a few minutes.<br><br> <a href='../frame_start.php?'>Next &gt;&gt;</a>
    30.04.2007 - 20:28:26 => DEBUG - The recycle bin cannot be accessed because the system is currently being updated. Please try again in a few minutes.<br><br> <a href='../frame_start.php?'>Next &gt;&gt;</a>
    30.04.2007 - 20:28:29 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 2498: rm -fr /home/www/web1/user/ THATS is going with this?Why? The ISPconfig panel were working good for 1.5 year without a problem. It happend after that when I added huge amout of websites for Client1. No manually entry, only via ISPconfig panel.

    Please help,
    Thanks
    S.
     
    Last edited: Apr 30, 2007
  8. Skirmantas

    Skirmantas New Member

    Another example.

    Created Client by name DEMO, and two websites DEMO1.lt and DEMO2.lt. When I'm deleting DEMO2.lt websites it also deletes the web1/user/ dir.

    30.04.2007 - 21:07:02 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_system.lib.php, Line 696: /etc/init.d/postfix stop &> /dev/null
    30.04.2007 - 21:07:02 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_system.lib.php, Line 696: /etc/init.d/postfix start &> /dev/null
    30.04.2007 - 21:07:02 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 1888: cp -fr /etc/proftpd_ispconfig.conf /etc/proftpd_ispconfig.conf~
    30.04.2007 - 21:07:02 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 2498: rm -fr /home/www/web556/user/k556_admin
    30.04.2007 - 21:07:02 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 2473: rm -fr /home/www/www.DEMO2.lt
    30.04.2007 - 21:07:02 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 2474: rm -fr /home/www/web556
    30.04.2007 - 21:07:02 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 2479: setquota -g web556 0 0 0 0 -a &> /dev/null
    30.04.2007 - 21:07:32 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 2498: rm -fr /home/www/web1/user/
     
  9. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Did you maybe modify your ISPConfig database?
     

Share This Page