Help ISPConfig Proftp

Discussion in 'Installation/Configuration' started by cobex4, Aug 6, 2007.

  1. cobex4

    cobex4 New Member

    Hello,

    I followed this tuto : http://www.howtoforge.com/perfect_setup_debian_etch

    I have a problem with Proftp,

    Code:
    Aug 06 10:04:47 server1.nosite.com proftpd[28016] localhost (localhost[127.0.0.1]): FTP session opened.
    Aug 06 10:04:47 server1.nosite.com proftpd[28016] localhost (localhost[127.0.0.1]): mod_delay/0.5: delaying for 42 usecs
    Aug 06 10:04:49 server1.nosite.com proftpd[28016] localhost (localhost[127.0.0.1]): PAM(user1): Authentication failure.
    Aug 06 10:04:49 server1.nosite.com proftpd[28016] localhost (localhost[127.0.0.1]): USER user1 (Login failed): Incorrect password.
    Aug 06 10:04:49 server1.nosite.com proftpd[28016] localhost (localhost[127.0.0.1]): FTP session closed.
    
    I cannot connect myself to the server in ftp

    Distri = Debian etch 4.0 stable

    Sorry for my English, I speak French if ever one can answer me in French

    Thank.
     
    Last edited: Aug 6, 2007
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Did you enable the FTP checkbox in the website settings? Do you use the correct username? The username format is normally web[ID]_user and not just user.
     
  3. cobex4

    cobex4 New Member

    yes checkbox is ok

    web1_myuser and password myuser do no fonction.

    :mad:
     
  4. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Is web1_myuser listed in /etc/passwd ?
     
  5. cobex4

    cobex4 New Member

    :eek: not how to add it?
     
  6. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Do you have any errors in /home/admispconfig/ispconfig/ispconfig.log ?
     
  7. cobex4

    cobex4 New Member

    yes there is much line.

     
  8. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    The excerpt you posted is quite old. Can you post what's at the end of the log?

    Also, what's the output of
    Code:
    ls -la /root/ispconfig
    ?
     
  9. cobex4

    cobex4 New Member

    I placed log because its date of the install and its does not function since this date

     
  10. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Can you run
    Code:
    /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/writeconf.php
    ? Do you get any error messages?
     
  11. cobex4

    cobex4 New Member

    Hello,

    Code:
    :/# /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/writeconf.php
    start
    ende
    
    No messeng error :)
     
  12. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Is web1_myuser listed in /etc/passwd now?
     
  13. cobex4

    cobex4 New Member

    now, how to add it?
     
  14. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Are you sure you've created web1_myuser in ISPConfig?
     
  15. cobex4

    cobex4 New Member

    No im not add user "user1" im not add user "web1_user" .
     
  16. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    If you did not add a user, then you can not login with this non existing user of course.
     
  17. cobex4

    cobex4 New Member

    You did not include/understand me, I have to add a used "user1" and not one to use "web1_user"
     
  18. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    So did you create this user "user1" with ISPConfig, and does this user exist in /etc/passwd now?
     

Share This Page