getting mails to work

Discussion in 'Installation/Configuration' started by --::wizZzard::--, Jan 12, 2006.

  1. --::wizZzard::--

    --::wizZzard::-- New Member

    The WebServer seems to be running good, now about the mailserver.

    Send mail via Webmail .... is working proberly
    receiving mail .... not working

    here is the return code from the undelivered messages:
    Reporting-MTA: dns; fmmailgate06.web.de
    Received-From-MTA: DNS; fmservice14.dlan.cinetic.de
    Arrival-Date: Thu, 12 Jan 2006 22:40:05 +0100

    Final-Recipient: RFC822; admin@project-bizarre.de
    Action: failed
    Status: 5.1.1
    Remote-MTA: DNS; k1.kundencontroller.de
    Diagnostic-Code: SMTP; 550 5.1.1 <admin@project-bizarre.de>... User unknown
    Last-Attempt-Date: Thu, 12 Jan 2006 22:40:06 +0100


    Where should i beginn to look for mistakes in the configuration.....?
     
    Last edited: Jan 12, 2006
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Code:
    ~# dig mx project-bizarre.de
    
    ; <<>> DiG 9.2.1 <<>> mx project-bizarre.de
    ;; global options:  printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 14496
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 2, ADDITIONAL: 0
    
    ;; QUESTION SECTION:
    ;project-bizarre.de.            IN      MX
    
    ;; ANSWER SECTION:
    [B][COLOR="Red"]project-bizarre.de.     86400   IN      MX      10 k1.kundencontroller.de.[/COLOR][/B]
    
    ;; AUTHORITY SECTION:
    project-bizarre.de.     86400   IN      NS      ns1.kundencontroller.de.
    project-bizarre.de.     86400   IN      NS      ns2.kundencontroller.de.
    
    ;; Query time: 47 msec
    ;; SERVER: 81.169.163.104#53(81.169.163.104)
    ;; WHEN: Fri Jan 13 03:43:50 2006
    ;; MSG SIZE  rcvd: 108
    
    Is k1.kundencontroller.de your server? Because that's the server the email arrived at, and this server does not know the email address admin@project-bizarre.de.
     
  3. --::wizZzard::--

    --::wizZzard::-- New Member

    when i type

    dig mx project-bizare.de

    on my server i got the following answer:

    ; <<>> DiG 9.2.4 <<>> mx project-bizare.de
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NXDOMAIN, id: 19868
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 0

    ;; QUESTION SECTION:
    ;project-bizare.de. IN MX

    ;; AUTHORITY SECTION:
    de. 10800 IN SOA f.nic.de. ops.denic.de. 20060113
    17 10800 7200 3600000 10800

    ;; Query time: 19 msec
    ;; SERVER: 85.31.185.124#53(85.31.185.124)
    ;; WHEN: Fri Jan 13 08:15:49 2006
    ;; MSG SIZE rcvd: 87
     
  4. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Is your DNS server authoritive for the domain project-bizare.de? Otherwise you have to change the MX record on the DNS servers ns1.kundencontroller.de and ns2.kundencontroller.de which i guess belongs to your server hosting provider?
     

Share This Page