FTP won't work correctly ;-/

Discussion in 'Installation/Configuration' started by LeoLinux, Aug 25, 2006.

  1. LeoLinux

    LeoLinux New Member

    Hi there,

    I want to access my FTP but it only works with the microsoft internet explorer ?! when I do the same with filezilla or other ftp programmes I wont get a tree of my files and file zilla gives me an error message:

    Code:
    Status:	Verbunden mit web2_leander.pc1service.gotdns.com. Warten auf Willkommens-Meldung...
    Antwort:	220 ProFTPD 1.2.10 Server (WebServer) [192.168.1.101]
    Befehl:	USER web2_leander
    Antwort:	331 Password required for web2_leander.
    Befehl:	PASS ********
    Antwort:	230 User web2_leander logged in.
    Befehl:	FEAT
    Antwort:	211-Features:
    Antwort:	211-MDTM
    Antwort:	211-REST STREAM
    Antwort:	211-SIZE
    Antwort:	211 End
    Befehl:	SYST
    Antwort:	215 UNIX Type: L8
    Status:	Verbindung hergestellt
    Status:	Verzeichnisinhalt wird abgeholt...
    Befehl:	PWD
    Antwort:	257 "/" is current directory.
    Befehl:	TYPE A
    Antwort:	200 Type set to A
    Befehl:	PASV
    Antwort:	227 Entering Passive Mode (192,168,1,101,194,28).
    Befehl:	LIST
    Fehler:	Transferkanal konnte nicht geöffnet werden. Grund: Ein Verbindungsversuch ist fehlgeschlagen, da die Gegenstelle nach einer bestimmten Zeitspanne nicht ordnungsgemäß reagiert hat, oder die hergestellte Verbindung war fehlerhaft, da der verbundene Host nicht reagiert hat.
    Fehler:	Dateiliste konnte nicht empfangen werden
    Befehl:	TYPE A
    what's the matter?

    here my proftpd.conf:

    Code:
    ServerName                      "WebServer"
    ServerType                      standalone
    DeferWelcome                    off
    
    MultilineRFC2228                on
    DefaultServer                   on
    ShowSymlinks                    on
    
    TimeoutNoTransfer              6000
    TimeoutStalled                 6000
    TimeoutIdle                    12000
    
    
    DisplayLogin                    welcome.msg
    DisplayFirstChdir               .message
    ListOptions                     "-l"
    
    DenyFilter                      \*.*/
    
    #PersistentPasswd               off
    
    #TLSEngine                      on
    
    #Quotas                         on
    
    #Ratios                         on
    
    Port                            21
    
    #MaxInstances                   30
    MaxInstances                    50
    
    User                            nobody
    Group                           nogroup
    
    Umask                           022  022
    AllowOverwrite                  on
    
    #DelayEngine                    off
    
    #################################################
    
    DefaultRoot ~
    IdentLookups off
    ServerIdent on "FTP Server ready."
    
    
    Include /etc/proftpd_ispconfig.conf
    
    
    

    and here my /etc/proftpd_ispconfig.conf:

    Code:
    ###################################
    #
    # ISPConfig proftpd Configuration File
    #         Version 1.0
    #
    ###################################
    DefaultAddress 127.0.0.1
    <VirtualHost 192.168.1.101>
            DefaultRoot             ~
            AllowOverwrite          on
            Umask                   002
    </VirtualHost>
    
    What's the matter with it? When I use Microsofts Internet Exploerer then everything seems to be ok, every web is reachable and and adn.. but the totaly opposit seems to be with firefox filezilla and other ftp programmes ... I don't know ...

    thanks for helping.

    best regards Leander
     
  2. falko

    falko Super Moderator

    Did you try both active and passive transfers in your FTP client? Did you try with the firewall on and off?
     
  3. LeoLinux

    LeoLinux New Member

    Hi Falko,

    it was the active passive mode ... :) thx !

    do you know how to change that in the proftpd.conf, so that I don't have to worry about anymore? because I don't want to describe that to everybody wich wants to connect to the server?!
    that would be great, thx !

    Leo
     
  4. till

    till Super Moderator

    The problem is not in the proftpd.conf, the problem is either your router or firewall that blocks the upper FTP ports.
     
  5. LeoLinux

    LeoLinux New Member

    Hi,

    but I told my M0n0wall to forward port 21 - and nmap is also telling me that it works fine .... what's the matter?

    Leo
     
  6. till

    till Super Moderator

    Please double check that you forwarded the port to the correct server IP if you are in a NAT enviroment.
     
  7. LeoLinux

    LeoLinux New Member

    Ok - it really was a firewall problem - I reinstalled m0n0wall and reconfigured the NAT settings and voilà it worked out fine ;-)

    Thanks a lot ;-)

    Leander
     

Share This Page