ftp service offline

Discussion in 'Installation/Configuration' started by Antrocon, Sep 1, 2009.

  1. Antrocon

    Antrocon New Member

    Hi all,
    I've installed ISPConfig by this manual http://www.howtoforge.com/perfect-server-centos-5.3-x86_64-ispconfig-2
    and now i receive every 30mins a message from ispconfig with text "WARNING: service ftp not running (server: hosting.mydomain.ru, port: 20)!", althrough ftp-server actually works fine and WEBUI in "Status" tab shows it as online. Proftpd listens 127.0.0.1 and 2 other real IP.
    /var/log/messages - indicates clean start/restart if i restart it:
    Code:
    Sep  1 11:45:21 hosting proftpd[24774]: localhost.localdomain - ProFTPD killed (signal 15) 
    Sep  1 11:45:21 hosting proftpd[24774]: localhost.localdomain - ProFTPD 1.3.2 standalone mode SHUTDOWN 
    Sep  1 11:45:22 hosting proftpd[25092]: localhost.localdomain - ProFTPD 1.3.2 (stable) (built Tue Aug 25 13:53:29 YEKST 2009) standalone mode STARTUP 
    
    moreover, i cant find any errors in logs at all, but still gets this annoying emails...
    Please tell me what's wrong
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Please post the output of:

    netstat -tap | grep ftp
     
  3. Antrocon

    Antrocon New Member

    Code:
    [[email protected] tmp]# netstat -tap | grep ftp
    tcp        0      0 *:ftp                       *:*                         LISTEN      6159/proftpd: (acce 
    
     
  4. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Looks fine. Please check that you have a line like this in the /etc/hosts file:

    127.0.0.1 localhost
     
  5. Antrocon

    Antrocon New Member

    I have it:
    Code:
    127.0.0.1		localhost.localdomain localhost
    
     
  6. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Port 20? FTP uses port 21.
     
  7. Antrocon

    Antrocon New Member

    Well, 21 port for controls, 20 port for data (active) or random high (passive)
    But it's not the point, as "port 20" only in system emails from ISPConfig, apperantly i dont have any relation to their content. That is the problem - ftp server works fine, but ISPConfig thinks its not :/
     

Share This Page