Forgot BIND

Discussion in 'Installation/Configuration' started by Th0m, Jan 12, 2020.

  1. Th0m

    Th0m New Member

    I forgot installing bind on a new ISPConfig installation. Configured the whole server and ISPConfig settings before realizing this :eek: I installed BIND now and it is showing up in the interface, and I don't see any error when creating a zone, but when I test the NS with a remote test tool i get an error saying the NS doesn't know the zone. Seems like BIND had to be configured when ISPConfig was installed and doesn't have a database connection now, or something like that. Is there a possibility to configure BIND without losing any data (settings etc) from ISPC?
     
  2. ahrasis

    ahrasis Well-Known Member

    Have you tried updating ISPConfig and recongure services during that process?
     
  3. Th0m

    Th0m New Member

    ISPConfig is up to date so it won't update. Also, what do I lose when I reconfigure services?
     
  4. Taleman

    Taleman Well-Known Member HowtoForge Supporter

    You need to force upgrade, so you can get that reconfigure services run. Use Internet Search Engines with
    Code:
    site:howtoforge.com force reconfigure services
    or download the ISPConfig installation package and run ispconfig update from there.
    You lose the existing not working configurations. You may lose your ISPConfig setup if you download ISPConfig package not matching the version you are currently running.
     
    ahrasis likes this.
  5. Th0m

    Th0m New Member

    Thanks! I updated and made it only reconfigure DNS. Everything is working now!
     
    ahrasis likes this.

Share This Page