Fedora 6 (64 bit) PHP Binary coming with ISPConfig does not work properly on your sys

Discussion in 'Installation/Configuration' started by silo, Jun 20, 2007.

  1. silo

    silo New Member

    Hello,

    I see a lot of posts like this so I apologize in advance because I'm a super newbie to Linux. ...but I believe and I want to make that switch!!!

    I am trying to install ISPConfig 2.2.14 on a Fedora 6 server (64 bit version). I get through a large portion of the install and then I get this error (but it appears there are errors prior to this message - see attached log file):

    ./setup2: line 873: ispconfig_tmp/php/bin/php: No such file or directory
    ERROR: The PHP binary coming with ISPConfig does not work properly on your system! The installation routine stops here!


    I’ve attached a copy of everything that was in the terminal for review. You’ll find the errors at the bottom of the file. Please see the attached file...

    I am installing on a Pentium D (Dual core) system with Fedora 6 (i686 – 64 bit version of Fedora). I was thinking that maybe I don’t have a 64 bit version of PHP or maybe it’s a permissions problem.

    If you can offer a suggestion that might help me in this situation I would appreciate your advice and I’ll do what you say I should do.

    I appreciate any help you can offer.

    Thanks!
     

    Attached Files:

  2. till

    till Super Moderator

    You missed to install the mysql client libraries. run:

    apt-get install libmysqlclient15-dev

    By the way, if you are new to linux, you should follow one of the perfect setup guides to install your ISPConfig server. The guides are available on the ISPConfig documentation page.
     
  3. silo

    silo New Member

    Fedora 6 Perfect Setup Guide

    Thanks for the reply, I really appreciate it! I'll install the mysql client libraries and see what happens.

    Actually I did go through the Perfect Setup guide for FC6 and everything went pretty smooth. This is why I was surprised that ISPConfig wouldn't install. I probably missed that step then... Anyway, thanks again for your help! I'm sure I'll be back!!! :cool:

    Cheers
     
  4. silo

    silo New Member

    apt-get install libmysqlclient15-dev didn't work

    Hello,

    I haven't tried to re-install ISPConfig yet because I'm pretty sure it won't work due to the response I received when I put in the command you suggested.

    [root@www ~]# apt-get install libmysqlclient15-dev
    Reading Package Lists... Done
    Building Dependency Tree... Done
    E: Couldn't find package libmysqlclient15-dev
    [root@www ~]#


    Then I tried this and here is the response I received.

    [root@www ~]# yum install libmysqlclient15-dev
    Loading "installonlyn" plugin
    Setting up Install Process
    Setting up repositories
    Reading repository metadata in from local files
    Parsing package install arguments
    Nothing to do
    [root@www ~]#


    I assume "Nothing to do" means it's already installed or it can't do the install!?!? Please explain this, that would be great.

    Should I "remove" the lib first then try again? Any help is appreciated!
     
  5. till

    till Super Moderator

    Sorry, I did not read in the headline that this is a fedora and not debian system.

    please run:

    yum install mysql-devel
     
  6. silo

    silo New Member

    yum install mysql-devel worked but still no go!

    I ran the command:

    yum install mysql-devel

    ...and this package installed properly. Then I ran the ./setup and the install seemed to be going well. It did a lot more of the install than it did before but it halted on:

    ./setup2: line 873: ispconfig_tmp/php/bin/php: No such file or directory
    ERROR: The PHP binary coming with ISPConfig does not work properly on your system! The installation routine stops here!


    Attached is another text file of everything that was in the terminal window when it halted if it matters.

    Please keep in mind this is Fedora 6 (64 bit) if that makes a difference. Could it be that something else in the Perfect Setup should be different because this is a 64 bit machine?

    Should I delete anything that this failed install left behind before I try to re-install?


    Anyway, your advice and help is much appreciated!
     

    Attached Files:

  7. till

    till Super Moderator

Share This Page