Fedora 10 with virtual users domain with Squirrel mail

Discussion in 'Server Operation' started by lcguy, May 17, 2009.

  1. lcguy

    lcguy New Member

    Hi,

    First of all thanks for the step by step posted in http://www.howtoforge.com/virtual-users-domains-postfix-courier-mysql-squirrelmail-fedora-10.

    It works perfectly without having problems during installation.

    But, I can't login to squirrel mail and get "ERROR: Connection dropped by IMAP server.

    Below is the maillog:

    May 18 02:52:21 server1 postfix/smtp[2823]: 9B3184ACB: to=<[email protected]>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=2335, delays=2334/0.06/0.04/0.07, dsn=4.3.2, status=deferred (host 127.0.0.1[127.0.0.1] said: 421 4.3.2 Service shutting down, closing channel (in reply to RCPT TO command))
    May 18 02:52:21 server1 amavis[2835]: (02835-01) (!)connect_to_sql: unable to connect to DSN 'DBI:mysql:database=mail;host=127.0.0.1;port=3306': Access denied for user 'mail_admin'@'localhost' (using password: YES)
    May 18 02:52:21 server1 amavis[2835]: (02835-01) (!!)TROUBLE in process_request: connect_to_sql: unable to connect to any dataset at (eval 85) line 244, <GEN11> line 5.
    May 18 02:52:21 server1 amavis[2835]: (02835-01) (!)Requesting process rundown after fatal error
    May 18 02:52:21 server1 postfix/smtp[2831]: 324F84ACC: to=<[email protected]>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=2317, delays=2316/0.08/0.71/0.09, dsn=4.3.2, status=deferred (host 127.0.0.1[127.0.0.1] said: 421 4.3.2 Service shutting down, closing channel (in reply to RCPT TO command))
    May 18 02:54:57 server1 imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    May 18 02:54:57 server1 imapd: chdir example.com/sales/: No such file or directory
    May 18 02:54:57 server1 imapd: [email protected]: No such file or directory
    May 18 02:55:01 server1 imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    May 18 02:55:01 server1 imapd: chdir example.com/sales/: No such file or directory
    May 18 02:55:01 server1 imapd: [email protected]: No such file or directory
    May 18 02:55:41 server1 postfix/scache[2833]: statistics: start interval May 18 02:52:21
    May 18 02:55:41 server1 postfix/scache[2833]: statistics: domain lookup hits=0 miss=2 success=0%
    May 18 02:55:41 server1 postfix/scache[2833]: statistics: address lookup hits=0 miss=2 success=0%
    May 18 02:57:21 server1 postfix/qmgr[1874]: 060274AD2: from=<[email protected]>, size=711, nrcpt=1 (queue active)
    May 18 02:57:21 server1 postfix/qmgr[1874]: C8F404AD0: from=<[email protected]>, size=708, nrcpt=1 (queue active)
    May 18 02:57:21 server1 amavis[2836]: (02836-01) (!)connect_to_sql: unable to connect to DSN 'DBI:mysql:database=mail;host=127.0.0.1;port=3306': Access denied for user 'mail_admin'@'localhost' (using password: YES)
    May 18 02:57:21 server1 amavis[2836]: (02836-01) (!!)TROUBLE in process_request: connect_to_sql: unable to connect to any dataset at (eval 85) line 244, <GEN11> line 5.
    May 18 02:57:21 server1 amavis[2836]: (02836-01) (!)Requesting process rundown after fatal error
    May 18 02:57:21 server1 amavis[2838]: (02838-01) (!)connect_to_sql: unable to connect to DSN 'DBI:mysql:database=mail;host=127.0.0.1;port=3306': Access denied for user 'mail_admin'@'localhost' (using password: YES)
    May 18 02:57:21 server1 amavis[2838]: (02838-01) (!!)TROUBLE in process_request: connect_to_sql: unable to connect to any dataset at (eval 85) line 244, <GEN11> line 5.
    May 18 02:57:21 server1 amavis[2838]: (02838-01) (!)Requesting process rundown after fatal error
    ==============================
    I have send test mail to [email protected] and still not working yet.
    Is it because of POSTFIX or courier mail or Squirrel mail or AMavis error?

    Many thanks.
    Jon
     
  2. topdog

    topdog New Member HowtoForge Supporter

    Your mysql user details are incorrect.
     
  3. lcguy

    lcguy New Member

    Hi,

    Thanks for your reply. You are right, I have corrected mysql details and change POSTFIX's my hostname from server1.example.com to example.com and it works great now.

    But, when I login Squirrel webmail, i can login but shows blank page. Don't know why. I'm not sure whether you can help this matter or not.

    I check in http log and no errors found. In maillog, it shows it LOGIN and LOGOUT info. Don't know where to see any erros in which log.

    Thanks,
    Jon
     
  4. topdog

    topdog New Member HowtoForge Supporter

    Are you checking the http error log ? NOT access log
     
  5. lcguy

    lcguy New Member

    Hi, thanks for your reply.

    I found out that it's because of MySQL password change plugin in Squirrel. As soon as deactiave this plugin, it can login successfully.

    Strange. It means I can't change the password.

    Jon
     

Share This Page