Fail to create KVM guest

Discussion in 'Server Operation' started by satimis, May 30, 2009.

  1. satimis

    satimis New Member

    Hi folks,

    I was following;
    http://howtoforge.com/virtualization-with-kvm-on-ubuntu-9.04

    to create a KVM virtual machine running Ubuntu 9.04 32bit but failed creating guest.

    # vmbuilder kvm ubuntu --suite=intrepid --flavour=virtual --arch=i386 --mirror=http://192.168.0.10:9999/ubuntu -o --libvirt=qemu:///system --tmpfs=- --ip=192.168.0.11 --part=vmbuilder.partition --templates=mytemplates --user=admin --name=Admin --pass=apassword --addpkg=vim-nox --addpkg=unattended-upgrades --addpkg=acpid --firstboot=boot.sh --mem=256 --hostname=vm1 --bridge=br0
    Code:
    .......
    2009-05-30 17:31:28,302 INFO     Can not write log, openpty() failed (/dev/pts not mounted?)
    2009-05-30 17:31:28,523 INFO     Can not write log, openpty() failed (/dev/pts not mounted?)
    2009-05-30 17:31:28,554 INFO     Can not write log, openpty() failed (/dev/pts not mounted?)
    2009-05-30 17:31:33,813 INFO     Can not write log, openpty() failed (/dev/pts not mounted?)
    2009-05-30 17:31:35,302 INFO     addgroup: The group `admin' already exists and is not a system group. Exiting.
    2009-05-30 17:31:35,303 INFO     Cleaning up
    Traceback (most recent call last):
      File "/usr/bin/vmbuilder", line 29, in <module>
        VMBuilder.run()
      File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/VMBuilder/__init__.py", line 66, in run
        frontend.run()
      File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/VMBuilder/plugins/cli/__init__.py", line 67, in run
        vm.create()
      File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/VMBuilder/vm.py", line 469, in create
        raise e
    VMBuilder.exception.VMBuilderException: Process (['chroot', '/tmp/vmbuilderJ0sb_H/root', 'addgroup', '--system', 'admin']) returned 1. stdout: , stderr: addgroup: The group `admin' already exists and is not a system group. Exiting.
    
    root@server1:~/vm1# ls -l /etc/libvirt/qemu/
    Code:
    total 4
    drwxr-xr-x 3 root root 4096 2009-05-28 19:12 networks
    
    root@server1:/home/satimis# virsh list
    Code:
    Connecting to uri: qemu:///system
     Id Name                 State
    ----------------------------------
    
    Not guest created.

    This seems a bug;
    http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-1056124.html

    Is there a solution? Please advise. TIA

    B.R.
    satimis
     
    Last edited: May 30, 2009
  2. heath

    heath New Member

    You must choose a different user name. admin is reserved in Ubuntu. Use administrator or something else for the --user
     

Share This Page