Extplorer (joomla component) stopped working after latest update

Discussion in 'General' started by frankbootmaker, Jul 13, 2012.

  1. frankbootmaker

    frankbootmaker New Member HowtoForge Supporter

    Hi,

    I used joomla's extplorer in joomla installations for file operations and earlier managed to get it work by selecting suPHP as PHP module, however after latest 3.4.0.6 update it stopped working.

    Any idea what did that?

    Thanks,
    Ferenc
     
  2. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Please use the following settings for all php based cms systems:

    php-mode: php-fcgi
    Suexec: enabled

    Then wait a few minutes and try the explorer in joomla again.
     
    Last edited: Jul 13, 2012
  3. frankbootmaker

    frankbootmaker New Member HowtoForge Supporter

    Still won't work

    Hi,

    I still have problems with this extension. It doesn't load and earlier was only working when I set it to suPHP. Anything else I should turn off / on?
    I attached the current config's screenshot.

    Thanks for your help!
    Feri
     

    Attached Files:

  4. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    The settings in ispconfig are ok. Please check the file permissions of all files in the website (all files in the "web" directory, they must be owned by the web user and client group of the website.

    If you checked or changed that and it still does not work, take a look at the error.log of the website and post the messages that you get there.

    suphp is not a good choice, its much slower then fastcgi + suexec and tends to make problems with larger cms. The important part is that you use suexec + fastcgi as this enabled apache to run the php process under the correct user similar to suphp while using fastcgi without suexec would run php under a wrong user.
     
  5. frankbootmaker

    frankbootmaker New Member HowtoForge Supporter

    Error log

    Hi,

    I did check the permissions and all is fine, but found this errors in the error.log. Would that make sense to you what the problem could be?
    (the log is of another website, same config and same problem, but website name is kence.nethorizon.eu)

    Thank you very much for any hints.

    Cheers,
    Ferenc

    [Fri Jul 13 19:57:37 2012] [warn] [client 213.222.135.12] mod_fcgid: stderr: PHP Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/clients/client1/web2/web/administrator/components/com_extplorer/languages/hungarian.php on line 98, referer: http://kence.nethorizon.eu/administrator/index.php?option=com_modules&view=modules
    [Fri Jul 13 19:57:37 2012] [warn] [client 213.222.135.12] mod_fcgid: stderr: PHP Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/clients/client1/web2/web/administrator/components/com_extplorer/languages/hungarian.php on line 98, referer: http://kence.nethorizon.eu/administrator/index.php?option=com_modules&view=modules
    [Fri Jul 13 19:57:37 2012] [warn] [client 213.222.135.12] mod_fcgid: stderr: PHP Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/clients/client1/web2/web/administrator/components/com_extplorer/languages/hungarian.php on line 182, referer: http://kence.nethorizon.eu/administrator/index.php?option=com_modules&view=modules
    [Fri Jul 13 19:57:37 2012] [warn] [client 213.222.135.12] mod_fcgid: stderr: PHP Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/clients/client1/web2/web/administrator/components/com_extplorer/languages/hungarian.php on line 190, referer: http://kence.nethorizon.eu/administrator/index.php?option=com_modules&view=modules
    [Fri Jul 13 19:57:37 2012] [warn] [client 213.222.135.12] mod_fcgid: stderr: PHP Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/clients/client1/web2/web/administrator/components/com_extplorer/languages/hungarian.php on line 212, referer: http://kence.nethorizon.eu/administrator/index.php?option=com_modules&view=modules
    [Fri Jul 13 19:57:37 2012] [warn] [client 213.222.135.12] mod_fcgid: stderr: PHP Warning: require_once(): open_basedir restriction in effect. File(/usr/share/php/PEAR.php) is not within the allowed path(s): (/var/www/clients/client1/web2/web:/var/www/clients/client1/web2/tmp:/var/www/kence.nethorizon.eu/web:/srv/www/kence.nethorizon.eu/web:/usr/share/php5:/tmp:/usr/share/phpmyadmin:/etc/phpmyadmin:/var/lib/phpmyadmin) in /var/www/clients/client1/web2/web/administrator/components/com_extplorer/libraries/FTP.php on line 33, referer: http://kence.nethorizon.eu/administrator/index.php?option=com_modules&view=modules
    [Fri Jul 13 19:57:37 2012] [warn] [client 213.222.135.12] mod_fcgid: stderr: PHP Warning: require_once(/usr/share/php/PEAR.php): failed to open stream: Operation not permitted in /var/www/clients/client1/web2/web/administrator/components/com_extplorer/libraries/FTP.php on line 33, referer: http://kence.nethorizon.eu/administrator/index.php?option=com_modules&view=modules
    [Fri Jul 13 19:57:37 2012] [warn] [client 213.222.135.12] mod_fcgid: stderr: PHP Fatal error: require_once(): Failed opening required 'PEAR.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/clients/client1/web2/web/administrator/components/com_extplorer/libraries/FTP.php on line 33, referer: http://kence.nethorizon.eu/administrator/index.php?option=com_modules&view=modules
     
  6. frankbootmaker

    frankbootmaker New Member HowtoForge Supporter

    Any idea?

    Hi,

    do you have any idea how that external file /usr/share/pear.php could be granted for access? As I see in the log that is (might be) the problem.

    Thank you,
    Ferenc
     
  7. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Add:

    /usr/share/php

    separated by : at the end of the open basedir path of the website and press save. ensure that you have pear installed on your server.
     
  8. frankbootmaker

    frankbootmaker New Member HowtoForge Supporter

    Hi,

    thank you so much! It works! :)

    Cheers,
    Ferenc
     

Share This Page