Ethernet port

Discussion in 'Kernel Questions' started by thehighwayman445, Mar 5, 2009.

  1. thehighwayman445

    thehighwayman445 New Member

    hi
    i installed RHEL4 on my lenovo 3000 G410 laptop......
    when i run the command "IFCONFIG " it is not displaying my MAC ID.......:(
    is it that RHEL4 did not detect the ethernet port :confused:
    please some one help me......

    Thanx in advance :D
     
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Does ifconfig even show your network card, or only your loopback device (lo)?
     
  3. thehighwayman445

    thehighwayman445 New Member

    falko thankx a lot for ur timely reply......

    i dont know what it is giving......
    tis is wat i got when i gave the command...... :confused:

    Link encap:Local Loopback

    inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0

    inet6 addr: ::1/128 Scope:Host

    UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1

    RX packets:4072 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0

    TX packets:4072 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0

    collisions:0 txqueuelen:0

    RX bytes:3472062 (3.3 MiB) TX bytes:3472062 (3.3 MiB)
     
  4. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    It shows your loopback device only. This probabyl means that the system did not recognize your ethernet card, probably because of a missing driver.

    The easiest solution might be to use another distribution.
     
  5. thehighwayman445

    thehighwayman445 New Member

    falko.....i dont have tat chance....:(
    i need to install some tool on my machine.......for which i needed rhel 3 r 4.....
    if rhel4 could not detect........i guess tat rhel3 also cant do tis.....
    is there any other alternative??????? :confused:
     
  6. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    What about RHEL 5 or CentOS 5?
     
  7. thehighwayman445

    thehighwayman445 New Member

    tat tool is comaptible with only rhel4 n lower versions
    centos............is it similar to rhel???????
     
  8. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    From http://en.wikipedia.org/wiki/Centos :

     
  9. thehighwayman445

    thehighwayman445 New Member

    hey falko thanx a lot for your valuable help......i ill try centos :D
     
  10. tebokkel

    tebokkel New Member

    Otherwise, try this command (as root):
    modprobe r8169

    Your network card is a Realtek RTL8100CL, which should be supported with that driver.

    Paul
     
  11. yackerena

    yackerena New Member

    How can I get my ethernet cable to work in my computer? I have a Dell 530S desktop and when we plug in an ethernet cable to connect to the internet it does not accept it. The internet does work when connected to the modem with the USB cable. Is their an easy solution for this?
    ________________
    gujarati matrimonial
     
    Last edited: Dec 16, 2009
  12. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    What do you mean "does not accept it"? Do you get any error messages? Do you use a router (with DHCP enabled)?
    What's the output of
    Code:
    ifconfig
    ?
     
  13. Dizfunkshunal

    Dizfunkshunal New Member

    I have a :
    10/100 Mbits/sec LAN subsystem using the Realtek RTL8100C Ethernet LAN controller

    onboard lan intel desktop board D865GSA

    I did the modprobe r8169 commend and nothing happened.

    Any other ideas how to get nic working?
    I am a complete noob so please explain accordingly. :)
     
  14. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    What's the output of
    Code:
    lspci
    ?
     
  15. Dizfunkshunal

    Dizfunkshunal New Member

    that is a lot to type out so i took pictures :)
     

    Attached Files:

  16. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    No NIC... What's the output of
    Code:
    lsmod
    ?
     
  17. Dizfunkshunal

    Dizfunkshunal New Member

    Here you go.
     

    Attached Files:

  18. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    The r8169 module isn't loaded, it seems. Are you sure this is the correct module for your NIC?
     
  19. Dizfunkshunal

    Dizfunkshunal New Member

    im pretty sure from the few threads i have read.

    I have a Intel D865GSA motherboard. The specs say it has a integrated 10/100 Mbits/sec LAN subsystem using the Realtek RTL8100C Ethernet LAN controller.
     
  20. Dizfunkshunal

    Dizfunkshunal New Member

    should i just try and get another nic card?
     

Share This Page