Errors in Falko's Virtual User Mail Setup Tutorial

Discussion in 'Server Operation' started by Noah, Feb 22, 2013.

  1. Noah

    Noah New Member

    My old VPS died (KiloServe), they just disappeared overnight and have been gone for 3 days. Weird. Anyway, I'm on Ubuntu 12.04 now and still having problems with this tutorial. First:

    Code:
    root@server1:/tmp/dcc-dccproc-1.3.144# netstat -tap
    Active Internet connections (servers and established)
    Proto Recv-Q Send-Q Local Address           Foreign Address         State       PID/Program name
    tcp        0      0 localhost:smtp          *:*                     LISTEN      559/sendmail: MTA: 
    tcp        0      0 localhost:10024         *:*                     LISTEN      24435/amavisd (mast
    tcp        0      0 localhost:mysql         *:*                     LISTEN      6011/mysqld     
    tcp        0      0 localhost:submission    *:*                     LISTEN      559/sendmail: MTA: 
    tcp        0      0 *:ssh                   *:*                     LISTEN      338/sshd        
    tcp        0     48 server1.storbo.net:ssh  S0106b88d1259b6c3:43235 ESTABLISHED 19395/0         
    tcp6       0      0 [::]:imaps              [::]:*                  LISTEN      19794/couriertcpd
    tcp6       0      0 [::]:pop3s              [::]:*                  LISTEN      19826/couriertcpd
    tcp6       0      0 [::]:pop3               [::]:*                  LISTEN      19807/couriertcpd
    tcp6       0      0 [::]:imap2              [::]:*                  LISTEN      19770/couriertcpd
    tcp6       0      0 [::]:http               [::]:*                  LISTEN      6475/apache2    
    tcp6       0      0 [::]:ssh                [::]:*                  LISTEN      338/sshd        
    
    I should be seeing "master" in there listening on port 25, but I am not. Second:

    Code:
    root@server1:/tmp/dcc-dccproc-1.3.144# spamassassin --lint
    Feb 22 04:40:14.385 [31068] warn: config: SpamAssassin failed to parse line, "/usr/bin/pyzor" is not valid for "pyzor_path", skipping: pyzor_path /usr/bin/pyzor
    Feb 22 04:40:14.978 [31068] warn: lint: 1 issues detected, please rerun with debug enabled for more information
    
    Should I keep going forward or what?
     
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Are you sure you followed the tutorial to the letter? I know it's working exactly as written.
     
  3. Noah

    Noah New Member

    I fixed the first problem by rebooting the box, then master showed up for smtp.

    Would you be interested a part 2 to this tutorial that shows how to replace Squirrel mail with Roundcube?

    Squirrel mail just shows a blank screen after login for me but I am too tired to go into details. My VPS provider vanished 3 days ago and I spend all day rebuilding.

    Oh, and by the way, you rock for all the work you do, thanks.
     
    Last edited: Feb 22, 2013
  4. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    You probably introduced a PHP syntax error when you edited the config.php of the change_sqlpass plugin.
     

Share This Page