Errors after following The Perfect SpamSnake on Lenny

Discussion in 'HOWTO-Related Questions' started by mircsicz, Oct 28, 2008.

  1. mircsicz

    mircsicz New Member HowtoForge Supporter

    Hi all, I've done the howto today but the Mail's stay in the queue for to long a few of them since hours...

    I don't have that much traffic on the server, but see trials to deliver spam every few sec's

    The other prob I have is with mailwatch, when I click on a Report or "Recent Messages" all I see is :"No rows retrieved."

    Maybe this is related, I hope one of you has a hint!!

    Greetz
    Mircsicz
     
  2. Rocky

    Rocky New Member

    Hey Mircsicz,

    Do you have any errors in your mail log? Also, the MailWatch issue is related to permissions. Please double check the instruction in the guide for MailWatch.

    Rocky
     
  3. mircsicz

    mircsicz New Member HowtoForge Supporter

    First of all thank's for that howto!!!

    Now to your questions, no I don't have error's in my mail.log:

    Oct 28 21:21:38 smtp DCC: dccifd already running
    Oct 28 22:15:12 smtp postfix/master[2880]: terminating on signal 15
    Oct 28 22:15:27 smtp gld: gld started, up and running
    Oct 28 22:15:31 smtp postfix/master[2879]: daemon started -- version 2.5.5, configuration /etc/postfix

    I'll redo the Mailwatch part of your howto tomorow and hopefully find a mistake, it's quite possible because I did it all on monday from 10 till 1 o clock in the night, so I might have overlooked a part!

    Thank's in advance Mircsicz
     
  4. Rocky

    Rocky New Member

    Hey,

    No problem, I was just tired of those other guys who charge for their guides.

    Question. Why do you use Lenny and not Ubuntu?

    From your log and the following line, it seems as though postfix is the problem.
    Oct 28 22:15:12 smtp postfix/master[2880]: terminating on signal 15

    Does it keep terminating like this?

    Double check the postfix configs, you might have missed something.

    Rocky
     
  5. mircsicz

    mircsicz New Member HowtoForge Supporter

    This is from the reboot, it doesn't die over the day...

    here is my actual log, and no the machine is not in service atm, I've changed the portfw to show to the old mailserver.

    Oct 29 09:22:10 smtp dccproc[14856]: try to start dccifd
    Oct 29 09:22:10 smtp DCC: dccifd already running
    Oct 29 10:22:12 smtp dccproc[18870]: try to start dccifd
    Oct 29 10:22:12 smtp DCC: dccifd already running
    Oct 29 11:22:15 smtp dccproc[22849]: try to start dccifd
    Oct 29 11:22:15 smtp DCC: dccifd already running
    Oct 29 12:22:18 smtp dccproc[26829]: try to start dccifd
    Oct 29 12:22:18 smtp DCC: dccifd already running
    Oct 29 13:22:21 smtp dccproc[30809]: try to start dccifd
    Oct 29 13:22:21 smtp DCC: dccifd already running

    Greetz
    Mircsicz
     
  6. mircsicz

    mircsicz New Member HowtoForge Supporter

    I can't send mail's and have now found that I've the following in my syslog:

    http://pastebin.com/m3153b778

    But I could release all my Mails from the queue, but still didn't manage to get info's from the post log, but did set:

    smtp inet n - - - - smtpd -v

    How can I get postfix in a real debug mode?
     

Share This Page