Error when accessing phpmyadmin

Discussion in 'Installation/Configuration' started by muekno, Dec 13, 2014.

  1. muekno

    muekno Member HowtoForge Supporter

    Setup from a combination of Perfect server on opensuse 13.1 an ISPCONFIG manual. Server functions only as master server, so no service checked on system page. ISPCONG webinterface functions well.

    trying http://admin.domain.de/phpmyadmin says
    "Internal Server Error

    The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

    Please contact the server administrator at [no address given] to inform them of the time this error occurred, and the actions you performed just before this error.

    More information about this error may be available in the server error log.

    Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

    Apache/2.4.6 (Linux/SUSE) Server at admin.gerdakloos.de Port 80"

    error_log says
    "[Sat Dec 13 16:41:16.267322 2014] [:error] [pid 22162] [client 88.217.225.180:58241] No user or group set - set suPHP_UserGroup
    [Sat Dec 13 16:41:16.267631 2014] [authz_core:error] [pid 22162] [client 88.217.225.180:58241] AH01630: client denied by server configuration: /usr/share/apache2/error/HTTP_INTERNAL_SERVER_ERROR.html.var"

    access_log says
    "88.217.225.180 - - [13/Dec/2014:16:41:16 +0100] "GET /phpmyadmin/ HTTP/1.1" 403 - "-" "Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_9_5) AppleWebKit/600.1.17 (KHTML, like Gecko) Version/7.1 Safari/537.85.10"
    88.217.225.180 - - [13/Dec/2014:16:49:14 +0100] "GET /keepalive.php HTTP/1.1" 200 20 "https://admin.gerdakloos.de:8080/index.php" "Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_9_5) AppleWebKit/600.1.17 (KHTML, like Gecko) Version/7.1 Safari/537.85.10"

    Thanks for Help

    Rainer

    opensuse 13.1 latest patches ISPCON latest stable p5
     
  2. Nap

    Nap Member

  3. muekno

    muekno Member HowtoForge Supporter

    phpmyadmin access problem

    https does not work too. access to ISPCON via https port 8080 works.
    On my older Installation based on opensuse 12.3 access http:// masterservername.domain.tld/phpmyadmin works fine
     
  4. muekno

    muekno Member HowtoForge Supporter

    Still working on phpmyadmin access problem

    search google for "No user or group set - set suPHP_UserGroup" leads me to change owner and group of /srvv/www/htdoc and subs to wwwrun:www, as wwwrun is the owner as of suphp.conf. But still the same problem.
    Solution from http://help.directadmin.com/item.php?id=176 say to recompile suphp oder to modify the "<direcrory ..." in the conf file, for in my case phpmyadmin. Sorry but cant find it

    Need help

    thanks

    rainer

    P.S. had no problem in former installations with opensue 12.3 und latest ispconfig. Problem pops up with opensuse 13.1 installwith correspondig tutorial
     
  5. muekno

    muekno Member HowtoForge Supporter

    Fixed

    found "LoadModule php5_module..." missing in loadmodule.conf. php5 was installed, a2enmod didn't do the job. I had to do manualy enter the correspondig line.

    Rainer
     

Share This Page