Error on Install

Discussion in 'Installation/Configuration' started by scott4m, Dec 17, 2005.

  1. scott4m

    scott4m New Member

    I have been trying to install ISP Config on my newley installed mandriva 2006 Free Edition - installed as per instructions on:

    http://www.howtoforge.com/perfect_setup_mandriva_2006

    When installing i recieve the error message:
    ./setup2: line 771: ispconfig_tmp/php/bin/php: No such file or directory
    ERROR: The PHP binary coming with ISPConfig does not work properly in your system! The Installation routine stops here!

    Any ideas

    Thanks for any help
     
  2. till

    till Super Moderator

    Are you sure you dont got any errors before this line?
     
  3. falko

    falko Super Moderator

    Did you try to install ISPConfig more than once from the same sources? That doesn't work! If a previous install attempt failed, you have to delete the install_ispconfig directory, delete /root/ispconfig and /home/admispconfig and also the ISPConfig database, if it exists, and the unpack the ISPConfig sources again and start a new installation attempt.
     
  4. scott4m

    scott4m New Member

    Ok i will try deleting these directorys

    This is where is falls over:

    ispconfig/httpd/conf/ssl.key/snakeoil-dsa.key
    ./src/helpers/install.sh -c -m 644 -m 400 ./conf/ssl.key/server.key /root/ispconfig/httpd/conf/ssl.key/server.key
    ./src/helpers/install.sh -c -m 644 -m 400 ./conf/ssl.key/ca.key /root/ispconfig/httpd/conf/ssl.key/ca.key
    ./src/helpers/install.sh -c -m 644 ./conf/ssl.prm/README.PRM /root/ispconfig/httpd/conf/ssl.prm/README.PRM
    ./src/helpers/install.sh -c -m 644 -m 400 ./conf/ssl.prm/snakeoil-ca-dsa.prm /root/ispconfig/httpd/conf/ssl.prm/snakeoil-ca-dsa.prm
    ./src/helpers/install.sh -c -m 644 -m 400 ./conf/ssl.prm/snakeoil-dsa.prm /root/ispconfig/httpd/conf/ssl.prm/snakeoil-dsa.prm
    <=== [config]
    make[1]: Leaving directory `/usr/install_ispconfig/compile_aps/apache_1.3.33'
    +--------------------------------------------------------+
    | You now have successfully built and installed the |
    | Apache 1.3 HTTP server. To verify that Apache actually |
    | works correctly you now should first check the |
    | (initially created or preserved) configuration files |
    | |
    | /root/ispconfig/httpd/conf/httpd.conf
    | |
    | and then you should be able to immediately fire up |
    | Apache the first time by running: |
    | |
    | /root/ispconfig/httpd/bin/apachectl start
    | |
    | Or when you want to run it with SSL enabled use: |
    | |
    | /root/ispconfig/httpd/bin/apachectl startssl
    | |
    | Thanks for using Apache. The Apache Group |
    | http://www.apache.org/ |
    +--------------------------------------------------------+
    creating cache ./config.cache
    checking host system type... i686-pc-linux-gnu
    checking for gcc... gcc
    checking whether the C compiler (gcc ) works... yes
    checking whether the C compiler (gcc ) is a cross-compiler... no
    checking whether we are using GNU C... yes
    checking whether gcc accepts -g... yes
    checking whether gcc and cc understand -c and -o together... yes
    checking how to run the C preprocessor... gcc -E
    checking for AIX... no
    checking if compiler supports -R... no
    checking if compiler supports -Wl,-rpath,... yes
    checking for re2c... exit 0;
    checking whether ln -s works... yes
    checking for mawk... no
    checking for gawk... gawk
    checking for bison... no
    checking for byacc... no
    configure: warning: You will need bison if you want to regenerate the PHP parsers.
    checking for flex... lex
    checking for yywrap in -ll... no
    checking lex output file root... ./configure: line 2422: lex: command not found
    configure: error: cannot find output from lex; giving up
    ERROR: Could not configure PHP
    cd: error retrieving current directory: getcwd: cannot access parent directories: No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/aps.tar.gz': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/spamassassin.tar.gz': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/uudeview.tar.gz': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/clamav.tar.gz': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/cronolog': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/cronosplit': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/ispconfig_tcpserver': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/zip': No such file or directory
    mv: cannot stat `binaries/unzip': No such file or directory
    tar: spamassassin.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
    tar: Error is not recoverable: exiting now
    tar: Child returned status 2
    tar: Error exit delayed from previous errors
    mv: cannot stat `spamassassin': No such file or directory
    tar: uudeview.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
    tar: Error is not recoverable: exiting now
    tar: Child returned status 2
    tar: Error exit delayed from previous errors
    mv: cannot stat `uudeview': No such file or directory
    tar: clamav.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
    tar: Error is not recoverable: exiting now
    tar: Child returned status 2
    tar: Error exit delayed from previous errors
    mv: cannot stat `clamav': No such file or directory
    tar: aps.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
    tar: Error is not recoverable: exiting now
    tar: Child returned status 2
    tar: Error exit delayed from previous errors
    ./setup2: line 771: ispconfig_tmp/php/bin/php: No such file or directory
    ERROR: The PHP binary coming with ISPConfig does not work properly on your system! The installation routine stops here!
    [root@linux install_ispconfig]#


    Thanks
     
  5. falko

    falko Super Moderator

    Ok, that's why it fails. You have to install flex before, like mentioned here: http://www.howtoforge.com/perfect_setup_mandriva_2006_p4

    Code:
    urpmi fetchmail wget bzip2 unzip zip nmap openssl lynx fileutils ncftp [B][COLOR="Red"]flex[/COLOR][/B] libxorg-x11-devel
     
  6. scott4m

    scott4m New Member

    There is no /root/ispconfig directory !!!
     
  7. scott4m

    scott4m New Member

    Ok installing that now


    Thanks for the quick response
     
  8. till

    till Super Moderator

    Dont worry about that, if its not there you dont have to delete it before your ISPConfig reinstall.
     
  9. scott4m

    scott4m New Member

    is there any way of deleting the whole directory with out going through each file ????


    im using rm -r but you have to go through every file !!!! - is there a quicker way
     
  10. till

    till Super Moderator

    Yes. The command is rm -rf

    The f stands for force.
     
  11. scott4m

    scott4m New Member

    Thanks - its now installing correctly - but im having some problems with the SQL set up at the end of the installation:

    for the IP Address of the ISPconfig web - should this be the ip address of the eth0 eg its set up on 192.168.0.100

    please enter the host name: - do i enter the host name of the linux server that i used when settiing it up - eg. linux.trans4mers.co.uk

    Please enter the domain:
    i have a domain name registered at trans4mers.co.uk ???

    Thanks
     
  12. till

    till Super Moderator

    yes



    host: linux

    domain: trans4mers.co.uk

    Please make sure that linux.trans4mers.co.uk must already resolve to your server and must be reachable with ping, otherwise the installer will stop.

    If the domain is not reachable yet, leave host empty and enter your IP address instead of the domain.
     
  13. scott4m

    scott4m New Member

    Ok so the name does notresolve yet as i cant get my free services to work on my ukreg control pannel - this should be working in the next 72 hours !!

    So i leave the host name empty and put which ip in for the domain ??

    the internal ip - if i ping linux it comes back as 192.168.0.101 (etho:1)

    or my IP from my ISP ????

    Thanks
     
  14. scott4m

    scott4m New Member

    Ok i put in my IP from my ISP and that all worked - its now all installed and i can get to the login page from 192.168.0.100:81 but i cant seem to log into it - i didn't set a username and password in the set up ????

    Thanks
     
  15. scott4m

    scott4m New Member

    ok found it - admin / admin


    thanks for all your help guys
     

Share This Page