Error (?) MySQL Cluster

Discussion in 'HOWTO-Related Questions' started by caveman85, Apr 4, 2007.

  1. caveman85

    caveman85 New Member

    Hello,

    Thanks for the great howto - How To Set Up A Load-Balanced MySQL Cluster. We completed it almost succesfully, but... We got an error on our (active) loadb1 server. The error is:

    DBI connect('database=ldirectordb;host=10.10.20.11;port=3306','ldirector',...) failed: Can't connect to MySQL server on '10.10.20.11' (110) at /etc/ha.d/resource.d/ldirectord line 1950

    and

    DBI connect('database=ldirectordb;host=10.10.20.12;port=3306','ldirector',...) failed: Can't connect to MySQL server on '10.10.20.12' (110) at /etc/ha.d/resource.d/ldirectord line 1950

    We've set up everything as told in the howto. Does anyone have any idea what this error could mean and how it is need to be solved?

    Our setup is the following:

    loadb1 : 10.10.20.1 (We called it x1clmng)
    loadb2 : 10.20.20.2 (We called it x2clmng)
    sql1 : 10.10.20.11 (We called it x1mysql)
    sql2 : 10.10.20.12 (We called it x2clmng)
    virtual ip sql : 10.10.20.10
     
    Last edited: Apr 10, 2007
  2. falko

    falko Super Moderator

    What's in /etc/ha.d/haresources?

    Are there any error messages in your syslog?
     
  3. caveman85

    caveman85 New Member

    Hello!

    /etc/ha.d/haresources gives:

    x1clmng \
    ldirectord::ldirectord.cf \
    LVSSyncDaemonSwap::master \
    IPaddr2::10.10.20.10/24/eth0/10.10.20.255


    And syslog writes no errors at all.. :confused:
     
  4. falko

    falko Super Moderator

    Try this instead:

    Code:
    x1clmng \
        ldirectord::ldirectord.cf \
        LVSSyncDaemonSwap::master \
        IPaddr2::10.10.20.10/8/eth0/10.255.255.255
     
  5. caveman85

    caveman85 New Member

    Falko,

    Thanks for the reply. We will try and see what happends.

    We use an Debian Sarge template in a XenSource environment. Is it possible that we miss some crucial packages that aren't installed in the template? Do you have any idea which packages are needed for Ultramonkey and the Cluster? I could send you a list of installed packages on our system, maybe that you see something missing...

    We hope to hear from you soon!

    Greetz
     
    Last edited: Apr 11, 2007
  6. falko

    falko Super Moderator

    All needed packages are mentioned in the tutorial, so the packages should be present on your systems.
     
  7. caveman85

    caveman85 New Member

    Hello,

    We've changed the subnet to 8 as you said and till now we don't have any problems at all, so we hope that it's the right solution!

    Thanks again!
     

Share This Page